Recent Content by jacewojtek

1. J

Pomoc Synchronizacja Grupy RAID - bardzo wolna

Witam, bo nagłym restarcie spowodowanym utratą zasilania uruchomiła mi się Synchronizacja RAID - mam RAID 6 - 2 Grupy. W drugiej grupie synchronizacja przeszła w miarę szybko, ale w pierwszej prędkość pomimo zmiany priorytetu to 4.46MB/s a jest 7TB.... Dodatkowo w tym czasie dyski sieciowe...
  2. J

Pomoc Virtualization Station 3 - anulowanie zadań w tle

Mam problem - nie mogę po awaryjnym wyłaczeniu qnapa - brak zasilania, uruchomić maszyny wirtualnej, ponieważ wcześniej dodałem usuniecie snapshotów i wisi mi jedno zadanie właśnie usuwanie snapshota le ciągle mam 0%. Jest jakiś sposób na anulowanie tych zadań w tle? Lub uruchomienie maszyny...
  3. J

Pomoc Internal Server Error - skrypt, który długo się wykonuje

A mogę prosić o wskazówki jak odczytać? Skorzystałem z tej instrukcji Activating Apache logs on QNAP hardware (EDIT: fix for QTS 4.1 onwards) - Too many bits, too little Bytes ale nic mi się nie zapisuje w logach.
  4. J

Z tym, że wyświetlanie błędów mam włączone i przy skryptach, które wykonują się szybciej działa - błędy wyświetla.
  5. J

Witam, mam problem, a mianowicie mam skrypt PHP, który musi się długo wykonywać czasem nawet kilkadziesiąt minut, ale niestety po kilkudziesięciu minutach otrzymuję Interal Server Error w przeglądarce, chodź sam skrypt wykonuje się nadal. Ale potrzebuję aby wynik działania pojawił się w...
  6. J

Pomoc Skrypt PHP łączący się z bazą MSSQL

Dzięki za odpowiedź, błąd 500 wziął się stąd, ze po aktualizacji raportowanie błędów było wyłączone :) no to problemem jest nierozpoznana funkcja sqlsrv_connect a próba połączenia przez PDO krzyczy o braku sterownika.
  7. J

Pomoc Skrypt PHP łączący się z bazą MSSQL

Witam, szukam pomocy bo nie mogę znaleźć rozwiązania, potrzebuję aby mój skrypt PHP mógł łączyć się z bazą danych MSSQL. Skrypt będzie działa na web serwerze działającym na serwerze NAS TS-EC880U - wczoraj zaktualizowałem do najnowszego firmware, które przyniosło PHP 7,3 i myślałem, że to...