-
J
Dyskusja Synchronizacja Grupy RAID - bardzo wolna
Witam, bo nagłym restarcie spowodowanym utratą zasilania uruchomiła mi się Synchronizacja RAID - mam RAID 6 - 2 Grupy. W drugiej grupie synchronizacja przeszła w miarę szybko, ale w pierwszej prędkość pomimo zmiany priorytetu to 4.46MB/s a jest 7TB.... Dodatkowo w tym czasie dyski sieciowe...- jacewojtek
- Temat
- raid synchronizacja
- Odpowiedzi: 3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
J
Archiwum Virtualization Station 3 - anulowanie zadań w tle
Mam problem - nie mogę po awaryjnym wyłaczeniu qnapa - brak zasilania, uruchomić maszyny wirtualnej, ponieważ wcześniej dodałem usuniecie snapshotów i wisi mi jedno zadanie właśnie usuwanie snapshota le ciągle mam 0%. Jest jakiś sposób na anulowanie tych zadań w tle? Lub uruchomienie maszyny...- jacewojtek
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
J
Dyskusja Internal Server Error - skrypt, który długo się wykonuje
A mogę prosić o wskazówki jak odczytać? Skorzystałem z tej instrukcji Activating Apache logs on QNAP hardware (EDIT: fix for QTS 4.1 onwards) - Too many bits, too little Bytes ale nic mi się nie zapisuje w logach.- jacewojtek
- Post #5
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
J
Z tym, że wyświetlanie błędów mam włączone i przy skryptach, które wykonują się szybciej działa - błędy wyświetla.- jacewojtek
- Post #3
-
J
Witam, mam problem, a mianowicie mam skrypt PHP, który musi się długo wykonywać czasem nawet kilkadziesiąt minut, ale niestety po kilkudziesięciu minutach otrzymuję Interal Server Error w przeglądarce, chodź sam skrypt wykonuje się nadal. Ale potrzebuję aby wynik działania pojawił się w...- jacewojtek
- Temat
- error php server serwer www skrypt
- Odpowiedzi: 5
-
J
Dyskusja Skrypt PHP łączący się z bazą MSSQL
Dzięki za odpowiedź, błąd 500 wziął się stąd, ze po aktualizacji raportowanie błędów było wyłączone :) no to problemem jest nierozpoznana funkcja sqlsrv_connect a próba połączenia przez PDO krzyczy o braku sterownika.- jacewojtek
- Post #3
-
J
Dyskusja Skrypt PHP łączący się z bazą MSSQL
Witam, szukam pomocy bo nie mogę znaleźć rozwiązania, potrzebuję aby mój skrypt PHP mógł łączyć się z bazą danych MSSQL. Skrypt będzie działa na web serwerze działającym na serwerze NAS TS-EC880U - wczoraj zaktualizowałem do najnowszego firmware, które przyniosło PHP 7,3 i myślałem, że to...- jacewojtek
- Temat
- mssql php skrypt
- Odpowiedzi: 4