Recent Content by janus

1. janus

Pomoc rtorrent ciągłe restarty

hm no nie planowałem tego, sprawa do przemyślenia, z ciekawości jak myślicie ile może być wart moje urządzenie? Druga rzecz czy jak bym do nowego urządzenie przełożył dysk to wszystko by przetrwało czy trzeba by od nowa to przerzucić
  2. janus

Nie instalowałem, bo powiem szczerze obawiałem się że wcale nie będzie działać (kiedyś jak zainstalowałem nowszą wersję był problem a ja trochę laikiem w temacie jestem), druga rzecz to ona jest bodajże płatna, co mi wcale nie przeszkadza jeśli by dobrze to chodziło ale wiesz kupić coś i tego...
  3. janus

Kurcze szkoda bo jakoś mi trasmission średnio podchodzi
  4. janus

Witam Od kilku miesięcy mam problem z rutorrentem v3.7 nie chodzi on stabilnie, średnio raz na dobę restartuję qnapa aby rutorrent chodził w miarę stabilnie. Jak nie zrobię restartu to pojawia się komunikat "(warn) rtorrent: watchdog svc: monitorix is down. Relaunching..." i ogólnie z 1000-1500...
  5. janus

Pomoc rtorrent nie można ręcznie zainstalować

Rzeczywiście teraz wszystko jest ok, powiedziałbym że teraz w końcu rtorrent chodzi stabilnie, wielkie dzięki Silas
  6. janus

Pomoc rtorrent nie można ręcznie zainstalować

Witam Znów mam problem z rtorrentem. Wczoraj chciałem dodać jeden plik do ściągnięcia z jednej pewnej strony, jednak rtorrent się wysypał i zaczął się restartować, nic nie pomogło nie odpalił się rtorrent poprawnie. Postanowiłem że go odinstaluje i ręcznie zainstaluje nowszą wersję ściągnąłem...
  7. janus

Pomoc Niedziałający rtorrent po update QTS jak i po downgrade QTS

Teraz to nie rozumiem, nas'a używam tylko do dlna i na jednej stronie na prywatnym trakerze, skoro nie działał rtorrent to wyłączyłem całkowicie NAS'a, kilka razy go odpalałem żeby sprawdzić żadnej aktualizacji nie było, dzisiaj odpaliłem aby sprawdzić czy jest nowa wersja QTS'a i co najlepsze...
  8. janus

Zadam może głupie pytanie jako laik czy jeśli mam QTS 4.2.2 i jeśli wykonam taką komendę to czy rtorrent będzie działać. Chciałbym zaktualizować QTS'a ale nie widzę nigdzie do mojego NAS'a odpowiedniej wersji QTS ja mam TS 239 PRO II
  9. janus

Widzę kolego, że masz ten sam problem co ja, też mam dużo danych na NAS'ie, zostaje chyba nam pozostać przy kolejnej działającej wersji rtorrent. Mam nauczkę, żadnej aktualizacji od tego czasu nie robię bo tylko się wkurzam a pożytku żadnego (w domowym zastosowaniu).
  10. janus

Download [Stable] QTS 4.2.2 Build 1021 | ARM & x86 !~ TS-X59/X59U/X39/X39U/X09/TS-269H

Mógłbyś jeszcze mi podpowiedzieć gdzie mogę ściągnąć wersję odpowiednią do mojego nas'a Qnap ts239 pro II. Bo boję się że coś nieodpowiedniego będę instalować i mogę sobie problemów narobić
  11. janus

Pomoc Problem z komunikacją

Kurde no patrzę i nic takiego nie widzę, kilka razy przeglądałem i nic. Nie wiem nawet gdzie szukać dalej i co w wyszukiwarce napisać aby odszukać rozwiązanie problemu. Mały update, problem leży w karcie wifi w laptopie nie wiem dokładnie co jednak jak podłączyłem zewnętrzną kartę na usb...
  12. janus

Mógłbyś mi troszkę bardziej łopatologicznie napisać tzn w ustawieniach na karcie sieciowej wifi na laptopie czy w ustawieniach na routerze? Pod jakim hasłem to może być bo powiem szczerze żadna taka pozycja (separacja sieci) nie wpadła mi w oko
  13. janus

Witam W ostatnim czasie postanowiłem skorzystać testowo z usług nowego operatora internetowego w mojej okolicy 250/10 mbit, Od operatora dostałem modem, który podłączyłem pod router który użytkuję od dłuższego czasu (linksys x3000). NAS oraz tv mam podpięty po kablu do routera, internet na obu...
  14. janus

Pomoc rtorrent jakiś okrojony i nie działa ??

No jak bym danych nie miał to bym tak zrobił ale chodzi o to że mam ponad 3tb danych Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Usunięcie wszystkich katalogów rtorrenta restart NAS'a i ponowna instalacja wersji rtorrent_0.9.2-0715 pomogło wszystko chodzi jak należy :)