-
Dyskusja Qumagie - straciłem indeksowane twarze, jak
Chętnie sie dowiem, czy to działa: Link: https://www.reddit.com/r/qnap/comments/np4q0p/how_to_transfer_the_full_qumagie_database/- jsbien
- Post #8
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Qumagie - straciłem indeksowane twarze, jak
Oficjalnie po ssh nie można :-( Backup co jakiś czas robi się automatycznie, trzeba to zgłosić do supportu, może da się odzyskać. W moim przypadku (straciłem z innych powodów) dało się, ale czekałem na to około misiąca...- jsbien
- Post #4
-
Dyskusja QuMagie - korekta rozpoznawania twarzy
Dziękuję. Jest jeszcze opcja, ze to w ogóle nie jest twarz - miałem taki przypadek. PhotoStation pozwala na zdjęciach zbiorowych przypisać osoby do poszczególnych twarzy. Rozumiem, że QuMagie nie ma nic podobnego?- jsbien
- Post #6
-
Dyskusja Browser Station nie działa
Nie mam doświadczenia z TeamViewerem, zainstalowałem go przed chwilą, nie podoba mu się, że mam Waylanda. Ostatnio sporo korzystałem z Zooma. Dotąd wszystkie eksperymenty robiłem pod Firefoxem, za chwilę sprawdzę pod Chrome. Pod Chrome tak samo. Dla informacji - problem został rozwiązany przez...- jsbien
- Post #15
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Ale co? Container ma zainstalowany od dawna, bo był potrzebny do Qumagie. Próby otworzenia Container i Browser dają identyczny błąd "Page not found or the web server is currently unavailable."- jsbien
- Post #13
-
Admin ma identyczny problem.- jsbien
- Post #11
-
Loguję się jako użytkownik, któremu nadałem uprawnienia administratora, FileStation się otwiera bez problemów.- jsbien
- Post #9
-
ssh już ćwiczyłem pierwszego dnia po uruchomieniu :-) Ramu mam 4GB.- jsbien
- Post #7
-
Najwyraźniej to nie wystarcza... Swoją drogą jeśli Qboost jest zły, jak wygodnie sprawdzać aktywne procesy itp? Potrafię korzystać z top itp. z linii komend, ale to chyba nie jest optymalne.- jsbien
- Post #5
-
Dziekuję za sugestię dotyczącą QBoosta - jeszcze wrócę do tematu. Dziękuję za link do tutoriala Browser Station - kliknąłem na "Install" i myślałem, że to wystarczy. W tutorialu zaintrygowało mnie Container Station v1.7.2224 (or later) must be installed and enabled to use Browser Station...- jsbien
- Post #3
-
Dyskusja problem z Web Connectivity
Zapomniałem, że pomiędzy moim routerem - prawidłowo skonfigurowanym - jest jeszcze modem Multimedia...Będę musiał z nimi się skontaktować.- jsbien
- Post #5
-
Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1566 Build 20210202 Model serwera: QNAP TS-251D-4G Po uruchomieniu próbuje otworzyć nieistniejacą stronę startową. Qboost pokazuje, że zajmuje 0 bajtów pamięci...- jsbien
- Temat
- browser browser station color station ts-251d
- Odpowiedzi: 14
-
Dziękuję za link. Dla wszystkich przekierowanych portów dostaję Error: I could not see your service on ... on port ... Reason: Connection timed out W zakładce Publish Services mam odpowiednie serwisy włączone.- jsbien
- Post #3
-
Wersja oprogramowania Firmware: x4.5.2.1566 Build 20210202 Model serwera: QNAP TS-251D Konfiguruję po raz pierwszy otrzymany kilka dni temu NAS. W myQNAPclaud przy Auto Router Configuration Status jest ptaszek na zielonym tle, ale Web Connectivity test systematycznie zawodzi. Swoją drogą...- jsbien
- Temat
- myqnapcloud problem ts-251d
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja PhotoStation a QuMagie - rozpoznanie osób
Wydaje mi się, że obie aplikacje korzystają z tej samej bazy. Znalazłem dwa ciekawe linki: <!--:en-->PhotoStation Errors and How To Reinstall Database; Thumbnail Generation Failed A Few Photos, No Folder View And Albums Empty After Firmware, Photo Station Albums Gone, Photostation Not Showing...- jsbien
- Post #4