Recent Content by KleineMau5

1. KleineMau5

Pomoc Backup NAS'a do chmury

@goral87, brałem to rozwiązanie pod uwagę. W perspektywie czasu, na pewno byłoby tańsze od zewnętrznej chmury. Niemniej mnie zależy też na tym, aby backup był w innej lokalizacji. Wówczas w razie losowej sytuacji, dane są bezpieczne. @pawurb1978, cenowo rewelacja. :) Tyle, że byłoby to...
  2. KleineMau5

Przy moich potrzebach to rozwiązanie byłoby zbyt drogie. Na początek mam ok. 2,5 TB danych. Trochę czasu już minęło i ostatecznie wybrałem Livedrive. Z dodatkiem do backupowania NAS'a kosztuje 12 EUR miesięcznie. Pojemność jest nielimitowana. Jedyny mankament polega na tym, że backup nie odbywa...
  3. KleineMau5

Też nie jest to głupie rozwiązanie. Natomiast przy moim zapotrzebowaniu musiałbym właściwie kupić drugiego identycznego NAS'a, więc duże koszty na start. Ostatecznie jak mój NAS wróci z naprawy, chyba spróbuję zrobić miks HubiC + BackBlaze. Wiem, że niestety OVH wycofało się z usługi HubiC, ale...
  4. KleineMau5

Pomoc QNAP TS-431P nie włącza się z podłączonym dyskiem

Wersja oprogramowania Firmware: QTS 4.3.4.0597 Model serwera: QNAP TS-431P Mam problem ze swoim NAS'em. Przed wyjazdem na urlop wyłączyłem chmurę przez soft, a następnie jak się wyłączyła, przez odłączenie zasilacza. Po powrocie z urlopu podłączam chmurę i wszystkie diody zaczęły migać i ledwo...
  5. KleineMau5

Tak jak w temacie. Chodzi o regularny backup danych z NAS'a do chmury. Szukam rozwiązania na rynku, które najlepiej sprawdzi się do tego celu, a jednocześnie nie zrujnuje portfela. Z tanich rozwiązań znam HubiC, który kosztuje 5 EUR / miesiąc za 10 TB. Martwi mnie tylko, że słabo sobie radzi z...
  6. KleineMau5

Cześć

Cześć wszystkim :) Mam nadzieję, że znajdę tutaj wiele ciekawych informacji nt. QNAP'a i nie tylko :)