Podążaj za instrukcjami w poniższym filmie, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę jako aplikację internetową na ekranie głównym swojego urządzenia.
Informacja: Ta funkcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Używasz przestarzałej przeglądarki. Może ona nie wyświetlać poprawnie tej lub innych stron internetowych. Powinieneś zaktualizować swoją przeglądarkę lub użyć alternatywnej przeglądarki.
Tak masz racje to nie w tym rzecz. Błędem było założenie, że tak jak w przypadku klienta openvpn gui wystarczy edytować plik *.ovpn. Na komputerze były pozostałości po gui, a test był na openvpn connect. Zatem dodany wpis nie brał udziału, a tylko uzyskałem efekt wyłączenia bramy. Dla Connecta...
Nie VPN łączył się tylko po zmianach bez dostępu do 192.168.0.0/24
1649848809
Wszystko się zgadza,1.testowane z 10.0.0.0 + LTE, 2. pingowałem 10.8.0.1 (qnap), 3. brak odp.
@maks87 natchnąłeś mnie z ponownym ściągnięciem po odznaczeniu bramy pliku config, porównałem oba są identyczne. Stary...
u mnie nie działa, może w pliku coś źle mam ustawione? miejsca #####
client
dev tun
script-security 3
remote #########
resolv-retry infinite
nobind
auth-nocache
auth-user-pass
remote-cert-tls server
reneg-sec 0
cipher AES-256-CBC
tls-cipher ########################
SHA: ###############
comp-lzo...
Muszę zostać przy openvpn. Potrzebuje info jak ustawić qnapa, virtual switch? Trasa statyczna?
Client np LAN (10.0.0.0/24 ) ,openvpn client 10.8.0.0/24, QNAP -VPN serwer w puli 192.168.0.0/24. Po połączeniu VPN dostep do całej sieci z puli serwera VPN + dostęp do LAN
Dzień dobry,
Mam problem po połączeniu VPN, klient OpenVPN traci dostęp do swoich zasobów sieci LAN.
Adres SERWERA QNAP: 192.168.0.250
CLIENT po połaczeniu dostaje adres z puli serwera VPN : 10.8.0.0/24
Problemem jest zaznaczona opcja połączenia jako domyślnej bramy dla urządzeń zdalnych...
Czy ktoś z Was wie gdzie znajduje się plik loga dziennika połączeń VPN? w QNAP jest dziennik połączeń, ale nie można go w żaden sposób exportowac do pliku. Potrzebuje przygotować zestawienia połączeń do analizy.