Recent Content by kordusson

1. kordusson

Pomoc Komunikacja dwóch QNAP przez LAN szybciej niż 1Gb/s - jak?

Zadziała ? sprawdzone ? Kupiłem z ta sama mysla Asusa , ale po podlaczeniu nie rozpoznaje tego jako karty ethernet, ani jako urzadzenia zewnetrzenego. W ssh widzi urzadzenie pod USB jako ASUSTEK.. Diody migaja... ale dobrac sie do tego nie idzie. ASUS USB-C2500 2,5 G adapter USB obsluguje...
  2. kordusson

Pomoc Komunikacja dwóch QNAP przez LAN szybciej niż 1Gb/s - jak?

Jesli nie masz ich w raid 0 , to te dyski nie poleca wiecej niz 120/140MB/s. - 1gbit to ~112MB/s wiec pytanie czy jest sens
  3. kordusson

Pomoc brak możliwości skasowania torrenta

Jest juz poprawka 0004, i tam poprawione. Rtorrent-Pro [x86_64] - Aktualizacje
  4. kordusson

Pomoc rtorrent-pro - problem z zakladka 'Predkosc'

Ostrzeżenie 2023-07-19 12:02:13 rtorrent 127.0.0.1 --- --- --- --- (warn) rtorrent: Update is available: 0.9.9-0003 (current 0.9.9-0004). Download update: Rtorrent-Pro - MyQNAP @Silas Mariusz prześciga się z Rządem czy On szybciej zrobi update dla rtorenta czy Oni...
  5. kordusson

Pomoc rtorrent-pro - problem z zakladka 'Predkosc'

Po aktualizacji na wczorajsza wersje, jak i dzisiejszą podczas uruchamiania wyskakuje "Ostrzeżenie 2023-07-19 11:44:14 rtorrent 127.0.0.1 --- --- --- --- (warn) rtorrent: Cannot retrieve current version file..." Dzien przed aktualizacja Rtorrenta poszła aktualizacja...
  6. kordusson

Pomoc Przekierowanie i dostępność portów DHT 6881 w rtorrent pro

Tak jak wspomniałem , byłem jedną z 30 osób które pierwsze pobrały wstawkę .... po mnie pobrało ją jeszcze 100 osób, teraz pobiera jeszcze ~30. to jest na prywatnym trackerze, łącze 1/1 Gb z Inei z public ip , może nie jest shellem 10/10Gb , ale przynajmniej na początku powinno pozwolić...
  7. kordusson

Dzięki @SiewcaRyżu , człowiek znów mądrzejszy , tylko to ograniczenie w wysyłce mnie męczy, co zrobić , aby choć raz na jakiś czas pokazało więcej niż 10MB/s bo pozycja nadal chwytliwa, a ode mnie leci teraz około 1MB/s. Nie wiem czy kombinować z inną apką typu deluge czy qBittorrent.. a by...
  8. kordusson

Witam, Czy port dla DHT musi być otwarty podczas działania rtorrenta np. przez Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router ? W czym rzecz... Gdy pobieram na prywatnych trackerach (łącze 1000/1000) leci jak należy 50- do 90MB/s w zależności co pozwalają seedy.. problem...
  9. kordusson

Pomoc Przekierowanie portu dla rtorrent

Dziękuje !! Pomogło. To teraz lektura mnie czeka co i jak włączyć aby zabezpieczyć Qnapa, ale żeby działało to co powinno. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Jesteś Wielki. Zdrówka.
  10. kordusson

Basic protection enabled
  11. kordusson

Witam, posiadam qnapa TS-453Be oraz rtorrent 0.9.8 0.13.8 - mam przekierowany port 42000, który jest opened według nmap , natomiast strony Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router i inne podobnych wskazuje ze port jest zamknięty. ISP to Inea , z publicznym ip...
  12. kordusson

Pomoc Błąd dysków, nie widzi w sieci... nie można się zalogować

Witam, wracając dziś z pracy .. zauważyłem że w moim TS-251C , diody od dysków 1 i 2 się nie świeciły ... dioda Status też się nie świeciła, działało tylko LAN i Power. Wyłączyłem Nasa i włączyłem ponownie... po kilkunastu minutach ... ten sam efekt. Wyłączyłem NAS odkręciłem obudowę ...
  13. kordusson

Następca Qnap 251C

Witam, szukam pomocy w wyborze nowego Nasa. W obecnym Nasie brak pamięci - wlutowane 1Gb, sprawa że NAS cierpi. Rtorrernt pro zabija mi Nasa już na starcie... tzn ilość zajętej pamięci.. Aktualnie dyski 1 i 2TB , oraz pod Usb - 3 Tb (docelowo na koniec roku dodatkowy dysk... tylko nie wiem...
  14. kordusson

Pomoc UPC connect box UPnP

faktycznie panel widać ;) Może dynamiczny co się zmienia raz na rok... jak w Inei, albo UPC.