Recent Content by kpbd

1. kpbd

Zakup nowego NASa - QuMagie, Virtualzation Station, Container Station

Wracam jeszcze do tematu. Macie sprawdzone i działające prawidłowo kości RAM 2 x 32 GB?
  2. kpbd

WIN2019 jest tylko IIS na potrzeby testowania aplikacji i nic więcej więc maszyna nie musi być nie wiadomo jak wydajna
  3. kpbd

W suemine W sumie nie podałem do końca pełnej konfiguracji więc uzupełniam: - NAS TS-673A-8G - 2 x DDR4 32GB - 2 x dysk NVMe Kingston SKC3000S/1024G - 4 x dysk 4TB RAID 5 (dane) - 1 x 8TB na potrzeby zapisu obrazów z 2 kamer - Akcelerator Coral USB - raczej system QuTS hero (tak wiem -...
  4. kpbd

Chyba wybrałem :) Podpowiecie czy to dobry wybór? - NAS TS-673A-8G - 2 x DDR4 32GB - 2 x dysk NVMe Kingston SKC3000S/1024G - Akcelerator Coral USB Zastosowanie serwera głównie QuMagie. Mniej Virtualzation Station, Container Station. No i standardowo okresowy backup danych.
  5. kpbd

Tego nie wiem bo głównie używam do zdjęć. Ale ostatnio te powolne ładowanie doprowadza do szału, niestety ale mam wrażenie, że to trochę problem z aplikacją bo wcześniej tego nie było
  6. kpbd

Cześć, Noszę się z zamiarem wymiany QNAPa TS-453B 16 GB na mocniejszą jednostkę. Moja obecna konfiguracja to 4 dyski po 4TB(WD40EFRX) RAID – powierzchni na chwilę obecną wystarcza 😊 NAS głównie służy do przechowywania plików, backupu i kilku innych rzeczy. Najczęściej wykorzystywane aplikacje to...
  7. kpbd

Pomoc Rozmiar zdjęć w QuMagie

Mariusz tu nie chodzi o narzekanie po prostu w moim przypadku zgłaszam uwagi. Jeżeli zdjęcia mają być w niższej rozdzielczości to ok - tylko po co na siłę skalować zdjęcia do monitora 🤨 tego nie rozumiem skoro mogły by zostać w wygenerowanej rozdzielczości. Na szczęście i z tym sobie poradziłem...
  8. kpbd

Wracając do Wracając do nieostrych zdjęć to wychodzi na to, że na monitorach do 2k będzie taka rozdzielczość 1198 x 800px - czyli mając monitor z rozdzielczością 1920 x 1200 otrzymamy zdjęcie w niższej rozdzielczości i na dodatek ono będzie skalowane do używanej rozdzielczości - po co skalować...
  9. kpbd

Zgadza się ale ciekawi mnie czy inne osoby również mają taki problem oraz może już ten problem rozwiązały.
  10. kpbd

Cześć, mam problem z QuMagie - oczywiście sprawa zgłoszona już po raz drugi na support QNAP. Dodaję zdjęcia do QuMagie - oryginalne zdjęcie to 5963 x 3981px - niestety generuje się zdjęcie do podglądu w rozmiarze 1198 x 800px przy większych monitorach jest ono niestety skalowane do...
  11. kpbd

Pomoc Zmiana wyglądu strony w FileStation5.

Sprawdzone! Nic się nie zmieniło :) Jest wszystko tak jak chciałem! Jeszcze raz dzięki wielkie! Jedyne czego szkoda to to, że QNAP nie pomyślał o tym aby można było to zmienić z poziomu panelu administratora tak jak w S :/
  12. kpbd

O to chodziło wystarczyło kilka wpisów w app.css i wszystko jest jak potrzeba! Dzięki wielkie!
  13. kpbd

Nie chodzi o panel logowania bo to to wiem a o wygląd strony gdzie udostępniam link dla innej osoby, która ma pobrać pliki z serwera. Jak tylko będę przy QNAP to sprawdzę - /home/httpd/cgi-bin/filemanager/shareLink/
  14. kpbd

Cześć wszystkim, mam chyba nietypowe pytanie :) czy da radę zmienić wygląd strony (dodać swoje tło i logo) FileStation tak jak w S? Szczegóły w załączniku. Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1216 Build 20200214 Model serwera: QNAP TS-453B
  15. kpbd

Download Invoice Ninja (Apache73)

Dzień dobry, czy ktoś próbował instalować InvoiceNinja za pomocą poradnika na stronie - link