Recent Content by kroko

1. kroko

Pomoc folder udostepniony na dysku USB

O ile pamiętam nie można udostępniać folderów, a jedynie cały dysk.
  2. kroko

Pomoc audiobookshelf ABS

Ponownie wielkie podziękowania dla P.....a, za bardzo zakręciłem się na : "Wartość nagłówka autoryzacji: dowolna, ale nie pusta, na przykład 00000" Dla przyszłych oglądających warto dodać aby zmienić domyślną sieć na własną. Dla zainteresowanych jest też projekt dla "lubimyczytac-abs" GitHub...
  3. kroko

Pomoc audiobookshelf ABS

Staram się ale nadal nie działa :(
  4. kroko

Pomoc audiobookshelf ABS

Ale ja nigdzie nie mam podanego lokalhosta . W AudiobookShelf w niestandardowych metadanych mam http://mój zewnętrzny ip:3001 Natomiast contener jest 172.29.0.2 (jako deflaut) i na porcie 3001
  5. kroko

Pomoc audiobookshelf ABS

mam podstawiony mój adres zewnętrzny
  6. kroko

Pomoc audiobookshelf ABS

Znalazłem coś takiego: GitHub - lakafior/audioteka-abs: Audiobookshelf Custom Metadata Provider for Audioteka.com Włączam porainera klikam add stacks wklejam odpalam tworzy się dodatkowy contener z przypisanym adresem 172.29.0.2 (jako deflaut) i na porcie 3001 Następnie zgodnie z instrukcją...
  7. kroko

Pomoc [TS-453Be][Virtualization Station] Problem z VT-x

Normalne; jak Ci się samochód zepsuje na drodze to najpierw trzeba z niego wysiąść, a potem wsiąść z powrotem i już naprawione :)
  8. kroko

Pomoc TR-004 R5, przekładka do innego QNAP

Ma też Raid programowy
  9. kroko

Pomoc Qmagie i Coral M-2

Witam! W uzupełnieniu do tematu. Zakupiłem Google Coral USB Accelerator Akcelerator podłączony do serwera Qnap Ts-253Be. Po podłączeniu system wykazywał działanie akceleratora wszędzie, tj. w ustawieniach QuMagie , Panel sterowania, Multimedia Console. Niby wszystko grało po wskazaniu...
  10. kroko

5400 czy 7200

TXH
  11. kroko

5400 czy 7200

Czy jak połączę 2 hdd 7200 RPM z 2 hdd 5200 RPM w RAID 5 to całość zwolni do prędkości 5200 ?
  12. kroko

Pomoc Coral M-2 Obudowa

Dzięki, Widzę że jednak się się łatwo tanio i przyjemnie nie da :(
  13. kroko

Pomoc Coral M-2 Obudowa

Witam! Pytanie techniczne, czy kupując Coral M-2, będę mógł go włożyć do obudowy zewnętrznej (ze złączem USB) i najlepiej żeby to działało. :) Widzę że Coral M-2, są tańsze a i w przyszłości mogą się przydać gdy w Nasie powiększy się ilość gniazd M-2. Pozdrawiam
  14. kroko

5400 czy 7200

Mam dwie ósemki WD (WD80EFBX) i jeżeli chodzi o hałas to wg mnie nie jest tak źle w porównaniu do dwóch trójek też WD to ogień a woda. Trójki po przełożeniu do obudowy zewnętrzne dopiero się uspokoiły i przestały skrobać.