-
Serwer QNAP do współpracy z Logitech Squeezboxa
Niestety nie jestem aż tak biegły w te klocki. Czy ktoś napisze (łopatologicznie) jak zabrać się do takiej instalacji.- kuba1961
- Post #60
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Jeżeli jest ktoś z okolic Szczecina i potrafi zainstalować na TS-231 squeezboxserver. Stawam dobrą szkocką flaszkę. W innym wątku na forum Sprzedam - Sprzedam TS-231 lub zamienię @SiewcaRyżu zaproponował zainstalowanie paczki z podanego linku. Czy instalacja jej to po prostu wybranie opcji...- kuba1961
- Post #55
-
Sprzedam TS-231 lub zamienię
SiewcaRyżu - dzisiaj wreszcie wracam z pracy do domu i przetestuję paczkę z twojego linka. Mam nadzieję że poradzę sobie z instalacją. -
Pisałem na tym forum z lekką prośbą o pomoc. Niestety..... -
Niestety już tego próbowałem. Tu na forum dostałem informację że będzie działać. Niestety nie dzała na 231. -
570 z dostawą Aplikacja to Logitech media server -
NAS ma jeszcze 15 miesięcy gwarancji. Praktycznie nie używany. Chciałbym zamienić na NAS S o podobnych parametrach. Potrzebna mi aplikacja nie jest niestety obsługiwana przez serwery QNAP-a. -
U mnie podobnie.- kuba1961
- Post #53
-
Niestety też nie mogłem zainstalować. Czy ktoś pomoże.- kuba1961
- Post #49
-
Dyskusja Automatyczne przesyłanie zdjęć i filmów z iPhone (kilka urządzeń)
Ja rozumem to jako rezygnację z chmury iclouda a nie rezygnację z chmury całkowitą. Dlatego propozycja zmiany chmury np. na OneDrive lub Dropbox.- kuba1961
- Post #18
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
iCloud raz robi automatycznie raz nie robi wogóle. OneDrive nie robi - trzeba wejść do aplikacji a wysyłanie już zacznie się automatyczne. Narzekałem na początku na brak całkowitego automatu. Teraz widzę plusy tego rozwiązania. Najpierw sprawdzam czy warto wszystko wysłać czy też pokasować...- kuba1961
- Post #13
-
Też mam 231 też mam iphona.. Jestem na etapie konfigurowania. Czy próbwałeś zamiast iClouda czy kupowania Nas-a uzyć chmury Microsoftu i programu OneDrive. Ja używam tej chmury do przesyłania zdjęć.- kuba1961
- Post #9
-
Ok a co poradzicie w sprawie instalacji squeezboxservera ?- kuba1961
- Post #46
-
Czy wiesz jak to zrobić ? Mam jeszcze pytanie co do HDD. Chcę kupić coś 2Tb 2 szt. Co wybrać. Obecnie do qnapa wsadźIłem Segate 1,5Tb Greenlinie - nie są rekomendowane. Tylko do testów.- kuba1961
- Post #44
-
Wszedłem do Qnapa w zakładce APP Center nacisnąłem "zainstaluj ręcznie" ale niestety po chwili wyświetliła się informacja o błędzie i niemożliwości instalacji. Tak jest dla wersji 09 i 019. czy cos robię nie tak ?- kuba1961
- Post #42