Recent Content by lchmiel

1. lchmiel

Pomoc HBS - wydłużenie robienia backupu danych po aktualizacji HBS

Ta dyskusja jest na QNAP NAS Community Forum tutaj: https://forum.qnap.com/viewtopic.php?t=174381&start=15 . Można zrobić downgrade HBS3 i działa.
  2. lchmiel

Dzięki! Tak muszę zrobić. Pracowicie od nowa skonfigurowałem kilka moich backupów, uruchomiłem je do świeżych katalogów, a błąd nadal się pojawia. Kit.
  3. lchmiel

Wczoraj była poprawka HBS, ale nie pomogło. Robienie zadań na nowo nie bardzo mi się uśmiecha, bo niektóre są dość rozbudowane, więc tylko utworzyłem na nowo katalogi, do których każdy backup jest wykonywany. Raz pomaga a raz nie. Nie używam i nie chcę używać deduplikacji, serwerek jest stary...
  4. lchmiel

Pomoc McAfee Antivirus Version 3.2 obciąża CPU mimo że nie czuwa

ClamAV jest OK, ale chciałem jeszcze coś dodać. Sam QNAP reklamuje McAfee. 1689958442 Tak, oczywiście to apka z AppCenter. Tym bardziej powinna być ściśle sterowalna.
  5. lchmiel

Pomoc McAfee Antivirus Version 3.2 obciąża CPU mimo że nie czuwa

Po przejściu na nową wersję McAfee Antivirus Version 3.2 program angażuje mi permanentnie od 25 do 50% CPU i zajmuje jakieś 1.2 GB RAM. Co on tam robi? Real-time Scan mam wyłączony, bo mam stary NAS TS-251 z 4 GB RAM i nie widzę sensu go wymieniać. Wystarczy, jak mi antywirus cztery razy w...
  6. lchmiel

Pomoc QuLog Center serwer logow

Raz jeden się zdarzyło że u mnie jest OK, a u innych nie.
  7. lchmiel

Pomoc QuLog Center serwer logow

Ja również zgłaszam to do wsparcia. Mam te same objawy. Qnap sprawdzał na moim serwerku, po czym wypuścił nowy firmware 4.5.1.1465. Teraz działa poprawnie. Moim zdaniem można oznaczyć jako rozwiązany.
  8. lchmiel

Witajcie :)

Drodzy Bystrzacy i Zwykli Użytkownicy, Jestem z nazwy i zatrudnienia informatykiem, ale moja dziedzina to analiza obrazów cyfrowych i pokrewne sprawy, a na sieciach, systemach operacyjnych, zarządzaniu serwerem nie znam się. NAS używam do synchronizacji kilku moich komputerów w kilku miejscach...