Recent Content by Lebcio

1. Lebcio

Kompatybilność RAM

Z dużym prawdopodobieństwem TAK, ale zawsze może coś nie zadziałać. Pewnie też przy problemach z Qnapem serwis może powiedzieć, że masz inną pamięć. Wiedza - Przetestowane pamięci RAM do QNAP (DDR4)
  2. Lebcio

QNAP TS-253E-8G czy Qnap TS-264-8G który wybrać - kupić

Może opisz do czego będziesz używać i co będziesz mieć zainstalowane? TS-262, TS-253E, TS-264 Porównaj produkty
  3. Lebcio

Pomoc Qunap TS462

Moim zdaniem postaw system na tym dysku.
  4. Lebcio

Witam

Siema!
  5. Lebcio

TS-264-8G - Dobry wybór do użytku domowego ?

=23"]Lista kompatybilności - QNAP
  6. Lebcio

Qumagie nie używałem więc nie napiszę, ale raczej powinno być w konfiguracji gdzie ma być zapisywane. Niech inni napiszą. Co do dysków M.2 powinny działać, ale jak ich nie ma na liście kompatybilności to nie masz gwarancji, że zadziałają. ;)
  7. Lebcio

wkładasz 2szt M.2 jak chcesz mieć system na RAID1 - ja polecam wkładasz 1szt M.2 jak nie chcesz mieć systemu z RAID1 Robisz instalację systemu i zakładasz pulę pamięci i wolumen Powstają podstawowe foldery Potem dopiero dokładasz HDD 2szt. i robisz je w RAID1 - możesz je wsadzić na gorąco...
  8. Lebcio

Dysk na system może być i 500 GB. Jak nie będziesz miał zainstalowanych dużo dodatków to wystarczy. Pamiętaj, że dyski do RAID1najlepiej powinny być takie same. Czyli model i pojemność. Oczywiście uruchomisz i na innych, ale...
  9. Lebcio

Witam

Siema.
  10. Lebcio

Pomoc Aktualizacja stanęła na 30%

A tak z ciekawości, robiłeś restart przed aktualizacją? No tak, po co ślepemu oczy :cool:
  11. Lebcio

Pomoc Odłączone urządzenie USB od maszyny wirtualnej

Jeśli to koordynator do HA to stary znany problem. Ja zmieniłem na Skyconekt i mam spokój. Możesz też zamienić na jakiś model który ma komunikację po Lan-ie.
  12. Lebcio

Pomoc QNap jako backup komputerów + optymalne wykorzystanie dysków.

He he, posiadanie danych na jednym dysku jest fizycznie bardziej bezpieczne, niż na RAID1. :ROFLMAO:
  13. Lebcio

Pomoc TVS-673e problem z dyskiem

Podpytaj - george2002 @george2002
  14. Lebcio

Pomoc Po aktualizacji SMB nie łączy z Qnap przez www i LAN

A czy ta wersja aktualizacji jest bezpieczna?