Recent Content by m@k

1. m@k

Pomoc QuMagie i H.265

Tyle, że okazuje się, że to nie jest bug, a... feature - skoro jest wprost opisane w menu. Zatem małe szanse na "poprawkę". 🤷‍♂️
  2. m@k

Pomoc Qumagie + akcelerometr Coral

Ech, a już miałem nadzieję... zostaję przy quMagie.
  3. m@k

Pomoc Qumagie + akcelerometr Coral

Czy aby na pewno Immich współpracuje z CORALem? Z tego co widzę w sieci, to raczej nie :cry:
  4. m@k

Pomoc QuMagie i H.265

Faktycznie! No i to jest odpowiedź na moje pytanie. Szkoda, że negatywna. Na razie jedyne rozwiązanie, to muszę samemu transkodować filmiki, aby móc je udostępnić wraz albumem.
  5. m@k

Pomoc QuMagie i H.265

Właśnie mi działają ładnie MOVy i MP4 zarówno w Chrome, jaki i w aplikacji na telefonie. Jedynie nie działają mi MOVy, gdy dostaję się do nich po share-linku, czy tak, jak chciałbym udostępnić znajomym. MP4 działają mi po share-linku.
  6. m@k

Pomoc QuMagie i H.265

Nie. Przeglądarka - Chrome.
  7. m@k

Pomoc QuMagie i H.265

Hej, Zacznę od tego, że mam pełną wersję CAYIN i QuMagie ładnie odtwarza filmiki z iPhona kodowane H.265, ale jest jedno "ale". Nie odtwarza ich przy dostępie share-linkiem Przykład. Otwieram album http://192.168.xxx.yyy:8080/qumagie/album/MMS1Y3 i w nim mogę odtwarzać filmiki. Dla albumu...
  8. m@k

Pomoc Immich zamiast Qumagie - TS-264 z 24 GB RAM

Małe pytanko: czy Immich korzysta z Coral'a (mam podpiętego na USB). Jeśli tak, to jak należy skonfigurować Immich, aby faktycznie korzystał?
  9. m@k

Pomoc QuMagie - wnerwiające tło

Brawo Qnap! 💪 Nowy przełącznik dostępny od wersji 2.4.0.
  10. m@k

RAM do TS-364

Wyjaśniło się. Mam szczęście. Starsze TS-364-8G faktycznie miały wlutowaną pamięć. Mój, nowszy ma dwa sloty. Zamawiam identycznego Transcenda. EOT
  11. m@k

RAM do TS-364

Czołem, rozważam rozszerzenie RAMu w TS-364 do 16 GB. Wg specyfikacji ten model ma wlutowane 8 GB i jest ono nierozszerzalne, ale proszę ale zaglądając do środka ma wrażenie, że są 2 sloty i drugi mógłbym wypełnić taką samą kością. Proszę o informację, czy Waszym fachowym okiem LTK 9.2S to...
  12. m@k

Z pewnością jest tu wielu wprawnych administratorów Unixa. Może ktoś by się pokusił wrzucić tu krótki skrypcik z użyciem np. sed'a. Rzucam wyzwanie :)
  13. m@k

Czołem, QuMagie ma wnerwiający background podczas podglądu zdjęcia lub filmiku. Mam nadzieję, że z którąś tam wersją będzie można wyłączyć to po ludzku, a tym czasem, o ile masz wersję 2.3.1 to wystarczy w pliku /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/qumagie/v2.3.1/web/app.6adac931af4dc29f3064.js...
  14. m@k

Pomoc QuMagie - mapa

Dziękuję. Pomogło. Mimo wszystko chyba jest to jakieś niedopatrzenie po stronie Qnap'a. A konkretnie konfiguracji Cors w headerze QuMagie.
  15. m@k

Pomoc QuMagie - mapa

Czołem! Mam pytanie do użytkowników QuMagie. Czy wyświetla się Wam prawidłowo mapa z zaznaczonym miejscem zrobienia zdjęcia? U mnie dla zdjęć z zapisaną informacją GPS prawidłowo wyświetlają się współrzędne. Ba! Nawet QuMagie całkiem dobrze znajduje nazwę miejscowości, ale mapka wyświetla się...