-
Przy piwie Qts 5 czy Hero 6 na TS-264 ?
Hey Ja mam TS264-8g i zrobiłem mu 24 GB ramu mam aktualizację na QTSH 6 nie ma zadyszki, wszystko działa poprawnie.- maj0nez
- Post #9
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Co zamiast iCloud?
Hey Do zdjęć tylko iphone :-) Ja mam Qfilepro i w domu klikam transfer zdjęć do qnapa. Pozdrawiam- maj0nez
- Post #10
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Kawa i papierosy zakup używanego NAS (zapewne TS-233)
Miałem tak samo jak ty, a teraz jest NAS z czterema dyskami 2xnvme 2TB, 2 x HDD 20 TB, 32 gb ramu i mały UPS miało być tanio.- maj0nez
- Post #10
-
Sprzedam Sprzedam qnap TS-233
Jak jeszcze nie kupiłeś TS-264-8GB to dołóż kasy i kup pod cztery zatoki.- maj0nez
- Post #4
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja QuTS hero h5.2.3 czy warto?
Mam to w domu jako labo do celów naukowych trochę virtualizacji, połączenie z Proxmoxem. Korzystam też z niego jako rejestrator dla dwóch kamer.- maj0nez
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja QuTS hero h5.2.3 czy warto?
Witam Posiadam Qnap TS264 z dwoma dyskami nvme 256, dwoma 20 TB plus 32Gb ramu. Zrobiłem backup danych z niego i czy warto przejść na QTS Hero? Proszę o opnie Pozdrawiam- maj0nez
- Temat
- quts hero zfs
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Qfiling alternatywa.
Dzięki za pomoc.- maj0nez
- Post #8
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Jak to zastosować do większej ilości plików? ffmpeg.exe -i *.heic *.jpg- maj0nez
- Post #6
-
Dziękuję, za pomoc już testuję. Nie mam jak przetestować innego sposobu takiego jak: "w terminalu Linux możesz przekonwertować pliki HEIC do JPG lub PNG za pomocą narzędzia heif-convert, które jest częścią pakietu libheif-examples." Czy to nie zadziała?- maj0nez
- Post #4
-
Cześć. Szukam pomocy, na serwerze posiadam zdjęcia z iPhone w formacie HEIC i chciałbym zaznaczyć część, plików bądź cały folder i zmienić format na jpg. Qfiling nie robi z tego formatu. Pozdrawiam- maj0nez
- Temat
- qfiling
- Odpowiedzi: 7
-
Pierwszy budżetowy NAS do domu
Nie dałeś się przekonać na 4 bay ?- maj0nez
- Post #35
-
Nie mam pojęcia jak je rozróżnić, mój w opisie też miał pamięć lutowaną a po otwarciu do włożenia dysków okazało się że serwer ma wolny slot.- maj0nez
- Post #33
-
Mój model opisany był jako TS-264-8G na początku było GB ramu, ale uzupełniłem o kolejną kość 16 BG plus do tego mam jeszcze dwa dyski nVme po 256 GB na moje potrzeby rewelacja. Kolejnym zakupem będzie urządzenie do obsługi sieci 5 gigabitów. Pozdrawiam PS cena za 4 zatokowca jest chyba...- maj0nez
- Post #28
-
Witaj Leszku Tak jak napisałem w swoim poście kupiłbym teraz 4 zatokowca tylko dla RAID5, jestem bardzo zadowolony z niego i sprawdza się rewelacyjnie. Ma kilka minusów jeden z nich to aplikacje, są okropne wogóle nie userfrendly :-( Niestety nie określę Ci poziomu głośności, gdyż stoi daleko...- maj0nez
- Post #26
-
Dyskusja QVPN Client uwierzytelnianie wieloskładnikowe
Sprawdzę u siebie po południu jak wrócę do domu, IMHO powinno wyskakiwać.- maj0nez
- Post #4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)