Recent Content by maj0nez

1. maj0nez

Pierwszy budżetowy NAS do domu

Nie dałeś się przekonać na 4 bay ?
  2. maj0nez

Nie mam pojęcia jak je rozróżnić, mój w opisie też miał pamięć lutowaną a po otwarciu do włożenia dysków okazało się że serwer ma wolny slot.
  3. maj0nez

Mój model opisany był jako TS-264-8G na początku było GB ramu, ale uzupełniłem o kolejną kość 16 BG plus do tego mam jeszcze dwa dyski nVme po 256 GB na moje potrzeby rewelacja. Kolejnym zakupem będzie urządzenie do obsługi sieci 5 gigabitów. Pozdrawiam PS cena za 4 zatokowca jest chyba...
  4. maj0nez

Witaj Leszku Tak jak napisałem w swoim poście kupiłbym teraz 4 zatokowca tylko dla RAID5, jestem bardzo zadowolony z niego i sprawdza się rewelacyjnie. Ma kilka minusów jeden z nich to aplikacje, są okropne wogóle nie userfrendly :-( Niestety nie określę Ci poziomu głośności, gdyż stoi daleko...
  5. maj0nez

Pomoc QVPN Client uwierzytelnianie wieloskładnikowe

Sprawdzę u siebie po południu jak wrócę do domu, IMHO powinno wyskakiwać.
  6. maj0nez

Pomoc QVPN Client uwierzytelnianie wieloskładnikowe

W tym wyskakującym oknie musisz podać kod uwierzytelniający z aplikacji do dwuetapowego uwierzytelniania.
  7. maj0nez

Cześć. Jestem od kilku miesięcy zadowolonym użytkownikiem TS-264-8G, aktualnie 24Gb ramu plus dwa dyski nVME. Kupując teraz kupił, bym model 4 zatokowy. Pozdrawiam
  8. maj0nez

Pomoc Dysk SSD do cache acceleration

Pomyśl nad tym co Ci Mariusz napisał, przestaw system na dyski SSD ja mam tak u siebie i jest spoko.
  9. maj0nez

2 różne dyski w QNAP TS-264-8GB do różnych zastosowań

Ja kupiłem najtańszą tylko o pojemności 16GB i mam teraz 24 GB.
  10. maj0nez

Zgadza się, ale jest jeszcze w dystrybucji stara wersja która ma w nazwie 8GB i pamięć jest lutowana.
  11. maj0nez

Ja wczoraj do swojego dołożyłem kość 16gb i mam teraz u siebie 24 GB jednej kości 8 GB nie mogę zmienić gdyż mam stiker gwarancyjny na niej.
  12. maj0nez

Pomoc Jak skopiować udostępniony udział dysku google drive na QNAP?

Witajcie ogrzeję stary kotlet, niedawno kupiłem Qnap i szukam rozwiązania do pobierania plików udostępnionych dla mnie z google drive. Czy nastąpiła jakaś zmiana?
  13. maj0nez

Pomoc Przesłanie zdjęć z telefonu na serwer.

Konto założyłem ale z FileStation to za trudne do wytłumaczenia.
  14. maj0nez

Pomoc Przesłanie zdjęć z telefonu na serwer.

Dzień dobry. Czy mógłby, ktoś podpowiedzieć, jak udostępnić miejsce na moim Qnap TS-264, aby inne osoby mogły przesłać wybrane zdjęcia z telefonu? Jak stworzyć przydział, aby zdjęcia z telefonu (android) mogły zostać wysłane na serwer bez instalacji oprogramowania na telefonie? Nie chodzi mi o...
  15. maj0nez

Cześć wszystkim.

Cześć. Jestem nowym użytkownikiem posiadającym Qnap TS-264-8gb. Po krótkim dopiero użytkowaniu oceniam go jako świetny model do moich zastosowań. Pozdrawiam.