Recent Content by maj0nez

1. maj0nez

Pomoc QuTS hero h5.2.3 czy warto?

Mam to w domu jako labo do celów naukowych trochę virtualizacji, połączenie z Proxmoxem. Korzystam też z niego jako rejestrator dla dwóch kamer.
  2. maj0nez

Pomoc QuTS hero h5.2.3 czy warto?

Witam Posiadam Qnap TS264 z dwoma dyskami nvme 256, dwoma 20 TB plus 32Gb ramu. Zrobiłem backup danych z niego i czy warto przejść na QTS Hero? Proszę o opnie Pozdrawiam
  3. maj0nez

Pomoc Qfiling alternatywa.

Dzięki za pomoc.
  4. maj0nez

Jak to zastosować do większej ilości plików? ffmpeg.exe -i *.heic *.jpg
  5. maj0nez

Dziękuję, za pomoc już testuję. Nie mam jak przetestować innego sposobu takiego jak: "w terminalu Linux możesz przekonwertować pliki HEIC do JPG lub PNG za pomocą narzędzia heif-convert, które jest częścią pakietu libheif-examples." Czy to nie zadziała?
  6. maj0nez

Cześć. Szukam pomocy, na serwerze posiadam zdjęcia z iPhone w formacie HEIC i chciałbym zaznaczyć część, plików bądź cały folder i zmienić format na jpg. Qfiling nie robi z tego formatu. Pozdrawiam
  7. maj0nez

Pierwszy budżetowy NAS do domu

Nie dałeś się przekonać na 4 bay ?
  8. maj0nez

Nie mam pojęcia jak je rozróżnić, mój w opisie też miał pamięć lutowaną a po otwarciu do włożenia dysków okazało się że serwer ma wolny slot.
  9. maj0nez

Mój model opisany był jako TS-264-8G na początku było GB ramu, ale uzupełniłem o kolejną kość 16 BG plus do tego mam jeszcze dwa dyski nVme po 256 GB na moje potrzeby rewelacja. Kolejnym zakupem będzie urządzenie do obsługi sieci 5 gigabitów. Pozdrawiam PS cena za 4 zatokowca jest chyba...
  10. maj0nez

Witaj Leszku Tak jak napisałem w swoim poście kupiłbym teraz 4 zatokowca tylko dla RAID5, jestem bardzo zadowolony z niego i sprawdza się rewelacyjnie. Ma kilka minusów jeden z nich to aplikacje, są okropne wogóle nie userfrendly :-( Niestety nie określę Ci poziomu głośności, gdyż stoi daleko...
  11. maj0nez

Pomoc QVPN Client uwierzytelnianie wieloskładnikowe

Sprawdzę u siebie po południu jak wrócę do domu, IMHO powinno wyskakiwać.
  12. maj0nez

Pomoc QVPN Client uwierzytelnianie wieloskładnikowe

W tym wyskakującym oknie musisz podać kod uwierzytelniający z aplikacji do dwuetapowego uwierzytelniania.
  13. maj0nez

Cześć. Jestem od kilku miesięcy zadowolonym użytkownikiem TS-264-8G, aktualnie 24Gb ramu plus dwa dyski nVME. Kupując teraz kupił, bym model 4 zatokowy. Pozdrawiam
  14. maj0nez

Pomoc Dysk SSD do cache acceleration

Pomyśl nad tym co Ci Mariusz napisał, przestaw system na dyski SSD ja mam tak u siebie i jest spoko.
  15. maj0nez

2 różne dyski w QNAP TS-264-8GB do różnych zastosowań

Ja kupiłem najtańszą tylko o pojemności 16GB i mam teraz 24 GB.