Recent Content by marcinsz0

1. marcinsz0

FAQ Hot-fix QVS 4.0.0.226 brak maszyn wirtualnych na liście interfejsu VS

Super,nowa instrukcja rozwiązała problem,maszyny przywrócone :) Dziekuję i Pozdrawiam
  2. marcinsz0

Zrobiłem wszystko według nowej instrukcji, błędów nie wywaliło, niestety dalej nie mam swoich maszyn wirtualnych.... Chciałem je przywrócić z kopii ale program nie widzi kopii w katalogu którym się znajdują. Pozdrawiam
  3. marcinsz0

Witam Czy ktoś naprawił problem z brakiem wirtualnych maszyn ? Zastosowałem sie do powyższej instrukcji i niestety przy pierwszej komendzie sh before_downgrade.sh otrzymuję blędy : before_downgrade.sh: line 1: import: command not found before_downgrade.sh: line 3: syntax error near unexpected...
  4. marcinsz0

Pomoc Wymiana dysku SSD na większy (system)

Panowie czy komus udało się wymienić dysk systemowy nawiekszy klonujac dysk pod linuxem a nastepnie powiekszanie partycji ? Siedziełem nad tym 2dni i mimo ze operacja klonowania i powiekszania przebiegała prawidłowo to system Qnap i tak widział starą pojemność dysku.... Mam jeszcze pytanko ,po...
  5. marcinsz0

Pomoc Zdalny pulpit HDstation ,bardzo wolne działanie

Niestety pulpit działa tak wolno że nie jestem w stanie nawet trafić wskaźnikiem myszki w odpowiednie opcje :lol:
  6. marcinsz0

Pomoc Zdalny pulpit HDstation ,bardzo wolne działanie

Witam Posiadam Serwer TS-453B 16GB pamieci i mam problem z obsługą Hdstation za pomocą pulpitu zdalnego ,cała domowa siec działa poprawnie,nie ma problemów z niskim transferem ale niestety po podłaczeniu do serwera komputera za pomocą noVNC w tej samej sieci i np probie konfiguracji KODI mam...
  7. marcinsz0

Pomoc migracja systemu na większy dysk

Witam Przepraszam za odkopanie temetu ale mam dokładnie taki sam problem ,wymieniłem dysk systemowy single z wolumenem prostym na wiekszy klonując go w programie Clonezilla ale nie jestem w stanie rozszerzyć jego partycji do pełnych rozmiarów ,system widzi pojemność starego dysku.Próby...
  8. marcinsz0

Pomoc Download Station - wymuszenie VPN przez okreslony adapter

Czytałem ten poradnik i nie znalazłem nic co pomogłoby rozwiązać mój problem...
  9. marcinsz0

Pomoc Download Station - wymuszenie VPN przez okreslony adapter

Witam Wszystkich Od kilki dni szukam rozwiazania .... tzn mam Qnapa TS-453B podłaczonego 2 kartami sieciowymi do róznych żrodeł internetu A i B ,brama domyslna jest A ale Download Station chcę puscić przez kartę B i połaczenie VPN , w opcjach aplikacji da sie wybrac ktorą kartą ma sie łaczyć...
  10. marcinsz0

Instruktaż/Tutorial Instalacja paczki Kodi Leia na QTS wersja < 4.4

Witam Aktualizacja do Kodi 18 się udała ale na HDStation 4 nie działa mi dzwięk w programach(w opcjach dzwieku test jest poprawny) i nie da się uruchomic pulpitu zdalnego :( Ps.czy da sie jakoś zrobic kopię programow z HDStation ? Chodzi mi o skopiowanie całości co znajduje sie w HDstation...
  11. marcinsz0

Pomoc QNAP -TS253PRO QVR Pro + HikVision DS-2CD2055FWD-I Nie łączy się

Witam Równiez mam ten sam problem co Wy ,kamera Dahua C35 dodana w SS ,niby podczas dodania kamery wszystko jest ok,podgląd w miniaturce działa ale w statusie mam cały czas "łączenie" ...... Kamera działa ,przez przegladarkę mam połaczenie,wszystkie porty ustawione prawidłowo.
  12. marcinsz0

Witam Wszystkich :)

Witam Nazywam sie Marcin i jestem zainteresowany zakupem dysku sieciowego Qnap i zarejestrowałem sie na forum aby uzyskać informację i zdecydować sie na zakup konkretnego modelu Pozdrawiam Wszyskich