-
M
Dyskusja synchronizacja wybranych folderów na dwóch NAS QNAP w różnych lokalizacjach
Dzięki... Skoro to nie jest tylko mój lokalny przypadek, to pobawię się ftp, ale pewnie finalnie ustawie to po rsync i tak zostawię- marker
- Post #11
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
M
Dyskusja synchronizacja wybranych folderów na dwóch NAS QNAP w różnych lokalizacjach
Jednak wracam do Was z tematem... KIlkanaście dni testów i czegoś nie rozumiem... Dla przypomnienia: Dwie sieci LAN są spięte kanałem VPN ipsec zestawionym na routerach, obie sieci się widzą i mam bezproblemowy dostęp do urządzeń z obu LANów. Połączenie pomiędzy routerami (internet) jest...- marker
- Post #9
-
M
Jedno już wiem... ten parametr za "/" to binarny zapis maski :)- marker
- Post #7
-
M
dzięki :) Chyba ostatnie już wątpliwości... zestawiłem połączenie pomiędzy dwoma routerami VPN po IPsec, wszystko działa ale nie wiem jak mam czytać zapis podsieci podanych jako adres IP/XX - czyli np 192.168.1.0 / 24 - chodzi mi o ten parametr 24 (w to pole mogę wpisać wartość od 0 do 99) - czy...- marker
- Post #5
-
M
Różnic nie będzie aż tak wiele, zatem te kilka godzin w nocy powinno załatwić temat. Jestem użytkownikiem, zatem skrypty i konsole odpadają... Teraz meczę się w sieci lokalnej, zanim przenoiosę drugi NAS do ostatecznej lokalizacji. Używam opcji rsync w Hybrid Backup - połączyłem serwery (Test...- marker
- Post #3
-
M
Czy istnieje gdzieś kompletny przewodnik jak poprawnie ustawić dwa serwery QNAP TS-269L oraz TS-469L, aby wzajemnie replikowały/synchronizowały wybrane foldery udostępniane. Obrazowo, mój problem wygląda tak: Lokalizacja 1 - Kilka komputerów podłączonych do NAS, na którym zawartości ich...- marker
- Temat
- nas nas qnap qnap synchronizacja ts-269l ts-469l
- Odpowiedzi: 10
-
M
Dyskusja Dziwne uprawnienia dostępu do folderów udostępnianych na NAS
może nie trzeba ruszać, ale trzeba wiedzieć dlaczego, żeby mieć pewność, że działa :)- marker
- Post #9
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
M
mnie to zaniepokoiło, bo to niespójność w prezentacji uprawnień... i po smb i po afp jest tak samo... ... w zasadzie wystarczy mi wiedza dlaczego się tak dzieje i jaki mechanizm to powoduje, aby mieć pewność, że to nie jakaś dziura w systemie zarządzania dostępem... mhmm... nikt nie ma pomysłu...- marker
- Post #7
-
M
Tak to wygląda na obrazkach - User1 = Marker, User2=Kasia Na serwerze uprawnienia są OK... i prawa dostepu są obsługiwane jak na serwerze - dziwny jest tylko ten zapis w OSX- marker
- Post #5
-
M
OK... ale skąd OSX wziął użytkownika, którego ani nie ma lokalnie zdefiniowanego, ani nie ma on uprawnień na serwerze QNAP?.. i dlaczego wyświetlił mało uprawnionego usera2, a nie usera1, czy admina, którzy mają pełen zestaw dostępu?- marker
- Post #3
-
M
Cześć, Zauważyłem przypadkowo dziwną niespójność prezentacji uprawnień do folderów na serwerze i od kilku dni zastanawiam się co jest tego przyczyną i jak to skorygować. Moja infrastruktura jest oparta o router ASUS DSL-N55U, który zarządza ruchem LAN, adresacją IP oraz jest AP WiFi. Do...- marker
- Temat
- nas uprawnienia
- Odpowiedzi: 8
-
M
Dyskusja Niedostępne foldery
mam to na tapecie, może na drugim Macu go postawię - teraz chciałbym spisać instrukcję plexconnecta - może są tu jacyś macuserzy poz moją osobą :)- marker
- Post #6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
M
Dyskusja Niedostępne foldery
Potwierdzam, że producent goodsync'a wydał właśnie poprawioną wersję oprogramowania, w której problemy (a było ich więcej) zostały rozwiązane.- marker
- Post #4
-
M
Pomoc Downgrade firmware
Dzięki za chęc wsparcia, ostatecznie poszedłem inną drogą wychodząc z założenia, że przyczyna moich zmagań - czyli chęć odpalenia wtyczki PlexConnect musi dać się uruchomić na dowolnym fw i downgrade jest "obejściem" a nie "rozwiazaniem"…. Po kolejnych godzinach lektury i prób udało mi sie...- marker
- Post #14
-
M
Pomoc Downgrade firmware
… Czyli jak rozumiem, jeżeli nie zadziałało u mnie opisane w wiki firmware recovery, nie ma innego rozwiąznia na downgrade?- marker
- Post #12