Recent Content by messaya

1. messaya

Pomoc problem z dostępem do TS-419 II poprzez serwis WWW

Zamykamy posta, wszystko gra !! :D
  2. messaya

heheh poszło, SiewcaRyżu, restart robiłem z duszą na ramieniu... ale wszystko wstało, zarządzanie działa ale co paskudnie wygląda to masakra :D muszę poszukać info czy można zmienić cały layout ^_^
  3. messaya

tzn wiesz, nie boję się o dane bo to nie problem, one z dysku nie znikną nawet przy factory reset, ale chodzi mi o udziały sieciowe, uprawnienia itp.. poza tym na maciorce przechowywane są profile użytkowników :F Dobra, znalazłem obraz dla mojego nasa i wykonałem procedury tak jak w...
  4. messaya

taaa domyślam się... muszę tylko zobaczyć jak zrobić backup spod konsoli ;)
  5. messaya

Poszło do helpdesku. Szkoda, że nie mają polskiego wsparcia.. mam wrażenie że to co polecą, to zrobić aktualizację softu ;F co prawda mam 4.1.4 z sierpnia 2015 ale czy z poziomu konsoli można wykonać backup ustawień macierzy? Minął tydzień od mojego kontaktu z helpdeskiem.. czas reakcji jest po...
  6. messaya

@SiewcaRyżu baardzo dzięki za dumpa. Podmieniłem go całego bo praktycznie niczym się nie różnił poza kilkoma wpisami odnośnie musicstation itp. zrestartowałem thttpd.sh, uruchomił się bez żadnego błędu.. ale nie rozwiązało to niestety problemu. Kuźka mam wrażenie, że to być może nie z mojej...
  7. messaya

i czy są gdzieś zapisywane logi błędów apache na macierzy? bo oczywiście w /var/log nie ma :f Okej @SiewcaRyżu dzięki @SiewcaRyżu udało Ci się może coś ustalić? Wybaczcie że ponaglam ale muszę konta pozakładać nowym pracownikom a nie mam jak -_-
  8. messaya

;) oczywiście nic się nie dzieje nowego, a gdzie się znajduje htaccess od tego serwisu bo może w nim coś się dzieje? Z tego co widzę to tło się ładuje, nagłówki są, ale na tym koniec. Pomimo, że powywalałem wpisy z pliku konfiguracyjnego z katalogu apache wpisy o virtualhostach to nic się nie...
  9. messaya

@SiewcaRyżu jest ustawione tak jak napisałeś, @spietrza wirtualne hosty to jedyna rzecz jaka była robiona, powrót do defaulta chyba sprawi, że wszystkie ustawienia z macierzy pójdą się rypać a nie chciał bym pozbawiać całej firmy dostępu :/ Poniżej filmik jak zachowuje się serwis podczas...
  10. messaya

Hej , dzięki za odpowiedź, Tak, oczywiście serwer był restartowany, cała macierz również, w hostach nie ma za wiele, bo teraz to już raptem to: NameVirtualHost *:80 <VirtualHost _default_:80> DocumentRoot "/share/Web" </VirtualHost> @mariuszsal jak zadałeś pytanie podając ścieżkę do pliku...
  11. messaya

Witajcie, Chciałbym Was zapytać o radę, bo nie mogę sam sobie z tym poradzić. Mówiąc ogólnie - nie mogę dostać się do swojej maciorki poprzez przeglądarkę. Po wpisaniu adresu, otwiera mi się niebieskie tło mojego urządzenia i na tym koniec - to nawet nie jest tapeta tylko jednokolorowe...
  12. messaya

Witajcie

Cześć Wszystkim Dziś pierwszy post choć jestem przekonany, że miałem tu już konto .. niemniej fajnie się z Wami znów przywitać :)