Recent Content by miarcin

1. miarcin

Sprzedam TVS-871 i7-4790S 3.2GHz/16GB/QM2-2P-384/HDD-7 x 4TB/NVMe x 2TB/

Mam do sprzedania prywatny serwer plików NAS QNAP TVS 871 procesor i7-4790S 3.2GHz i 16 GB RAM na pokładzie Zainstalowanych 6 dysków WD RED 4TB WD4001FFSX oraz 1 dysk 4TB Seagate IronWolf ST4000NE0025. Dodatkowo 2 x dysk NVMe 1 TB każdy na karcie PCIe. QM2-2P-384. Dysk systemowy SLOT1 na...
  2. miarcin

Sprzedam TVS 871T i7-4790S 3.2GHz 16GB RAM 8 x 4TB

Witam, Mam do sprzedania prywatny serwer plików NAS QNAP TVS 871T procesor i7-4790S 3.2GHz i 16 GB RAM na pokładzie Zainstalowanych 7 dysków WD RED 4TB każdy oraz 1 dysk 4TB Seagate IronWolf. System był używany do backup plików poprzez sieć domową jak i plików z firmy w której pracowałem...
  3. miarcin

Pomoc TS-209 I SUBIEKT GT

Subiekt Nexo, nie GT jeżeli o to pytasz.
  4. miarcin

U mnie działa, w biurze - 1 stanowisko, robi backup z poziomu programu zdalnie - 2 stanowisko , VIA VPN robi backup z poziomu programu Zapisuję na lokalnym dysku lub zewnętrznym dysku lub pendrive, z poziomu programu. Jest spoko.
  5. miarcin

masz jeszcze kontenery, też jest możliwość instalowania rożnych wersji SQL. Więcej informacji masz na Docker Hub
  6. miarcin

Najlepiej zrób testy, u mnie działa, archiwizacja w programie, nie działa przez program serwisowy ponowne wgrywanie pliku backup. Powyższe rozwiązanie jednak pozwala na ręczne odzyskanie bazy danych. Co do niezgodności SQL, to już inna kwestia. Jaką wgrasz na QNAP taka bedzie :)
  7. miarcin

Nie powinno być żadnych problemow, z poziomu programu archiwizujesz , potem masz juz kopie bazy np na dysku swojego komputera, ponieważ program pyta gdzie zapisywać backup.
  8. miarcin

U Mnie na Qnapie działa testowa baza Insert Nexo, jak narazie biega dobrze, bez błędów czy zawieszeń. Po VPN również zdalnie działa prawidłowo, kwestia szybkości po VPN to już inna bajka :)
  9. miarcin

Pomoc TS-453 Pro, brak dysku zewnętrznego USB w File Station

Dysk zewnętrzny widoczny jest dla admina lub odpowiedniego użytkownika z uprawnieniami jak się nie mylę. Przynajmniej u mnie tak jest:)
  10. miarcin

Pomoc Jakiś atak na serwer i próba złamania hasła czy coś innego?

Miałem podobnie, okazało się że na routerze przez głupotę zostawiłem QNAP ZA "DMZ", sprawdź jak masz go widocznego za routerem na świat :) "Chcieli" mi przez mój błąd, poprzez VNC na moich virtualnych maszynach zainstalowac koparki bitcoinów :), szybka reakcja i skasowanie VM zainfekowanych...
  11. miarcin

Pomoc Maksymalna teoretyczna pojemność HDD do TVS-871

Pomyliłem się, 8x 6TB WD. Z QNAP Manual wynika, że Max na tą chwilę to 8 TB.
  12. miarcin

Pomoc Maksymalna teoretyczna pojemność HDD do TVS-871

Ja aktualnie posiadam 8x6TB, jest ok. Więcej chyba nie ma sensu te TB to i tak wiele za dużo:-) Chyba przesadziłem:-)
  13. miarcin

Powitać

Witam wszyskich bardzo serdecznie :-)