Recent Content by Mieszko_1

1. M

Pomoc Migracja systemu RAID 0 na większe dyski

Odpowiedź od QNAP: Generalnie utworzył Pan prawidłowo pule dyskową i na niej wolumin, który może być mniejszy. Mechanizm działa jak poniżej: Jeśli chce Pan wykorzystać pełną przestrzeń to zamiast puli proszę ją usunąć i utworzyć klasyczny wolumin statyczny...
  2. M

Na dwóch dyskach 2x 3TB mam więcej miejsca jak na 2x 6TB , przekopiowałem większość danych z dysku USB, zabrakło miejsca i świeci się czerwona dioda. Może Ktoś z Kolegów podpowie gdzie QNAP zgubił 5,46TB ? Kalkulator QNAP dla RAID0 wyliczył że powinno być 10,6 TB, może ten model 253D to jakiś...
  3. M

Wszystko mam skopiowane na dysku przenośnym po USB (kopia z kopii) , gdzie pojemność mam większą jak w NAS, QNAP służy do przeglądania foto / video w domu po sieci + kopie HDD. Jako pierwsze wszystkie pliki idą po LAN do NAS bo jest szybciej następnie dla bezpieczeństwa do dysku zewnętrznego...
  4. M

QNAP TS-253D z dwoma dyskami na pokładzie 2 x 4TB podłączone w RAID 0 = 8TB Czy jest możliwość migracji systemu na dwa większe dyski 2 x 6TB ? (np. Klonuj Dysk , sektor po sektorze , jeśli tak to jakim programem)
  5. M

Pomoc Karta rozszerzeń QM2-2S10G1T + dyski SSD

@SiewcaRyżu OK.! Dzięki. Odp: Miała być dostarczona wersja karty QM2-2S10G1T a została QM2-2S10G1TB , a ten model współpracuje tylko z serwerem 4-ro dyskowym TS-453BT3.
  6. M

Dyski SSD Micron 256GB formatowałem poza QNAP do formatu NTFS, na dwóch HDD 2x3TB pracujących w trybie RAID 0 są dane.
  7. M

Mam taki błąd z którym nie mogę sobie dać rady, QNAP TS-253D , karta rozszerzeń QM2-2S10G1T z dwoma rekomendowanymi dyskami SSD Micron MTFDDAV256TBN (z dyskami ADATA było tak samo) co robię źle że nie mogę uruchomić "Przyspieszenie z użyciem pamięci podręcznej" i wyświetla się błąd że dyski są...
  8. M

Pomoc 16GB dla TS-253D - jakie kości

QNAP TS-253D Moduły pamięci Patriot PSD48G266681S 8GB x2 ; 2666 MHz ; CL19 ; 1,2V