Recent Content by Mircek

1. Mircek

Pomoc HS-251-2G Problem z odtwarzaniem filmów

Do obsługi serwera (HD Station) używam mini klawiaturki USB WiFi z touchpadem. Kupiłem ją na Allegro za ok. 50,00 zł. A propos YouTube, faktycznie w dodatkach Kodi znalazłem wtyczkę YouTube, ale wyszukiwarka jest masakryczna. Za każdym razem wyszukuje nie to, co trzeba. Nie miałem czasu na...
  2. Mircek

Sprzęt, który zakupiłem powinien spełniać założenia producenta. Rozumiem Twoje intencje Kapustowicz, za które oczywiście dziękuję, ale nie kupię dodatkowych gadżetów, skoro ten który posiadam, powinien działać prawidłowo. Czuję, że nie obędzie się bez zwrotu tego urządzenia w ramach niezgodności...
  3. Mircek

Dzięki Mariuszu za włączenie się w dyskusję :-) No to jakie widzisz rozwiązanie, aby problem z YouTube "zniknął"? Zrezygnować z tej aplikacji? Byłoby to zbyt proste. Skoro to takie ciężkie, to dlaczego twórcy tego urządzenia dodali takową usługę? Czyżby po to, aby wyglądało na bogato? Myśląc, że...
  4. Mircek

Witaj Aras-n :-) Jak zauważyłeś posiadam model HS-251-2GB od lutego 2015 roku. Przeszedłem wiele, aż w końcu oddałem to cudo do naprawy. Wymieniono płytę główną, twierdząc jednak, że żadnych problemów nie stwierdzono. Obecnie mam więcej czasu na testowanie. Mogę stwierdzić jedno, że odtwarzanie...
  5. Mircek

Usunąłem wszystko, co ostatnio zainstalowało się wraz z nową wersją HD Station. Zostawiłem tylko Kodi i YouTube. Wyrzuciłem również Google Chrome. Po uruchomieniu YT nadal tnie się i obraz i dźwięk. W monitorze zasobów ta sama sytuacja: 3x proces "chrom" pochłaniający prawie 70% mocy procesora...
  6. Mircek

Tak, YT włączam z HD Station po HDMI. Póki co, odtwarzanie plików HD działa o wiele płynniej, niż to miało miejsce przed wymianą płyty głównej. Również w większości oglądam filmy 1080p mające po kilkanaście, kilkadziesiąt GB. O ile, w tej chwili widzę znaczącą zmianę w odtwarzaniu plików video...
  7. Mircek

No cóż, każda uwaga się przyda - bardzo Ci dziękuję za włączenie się w ten wątek. Nie jestem ekspertem, więc póki co cały czas się uczę :-) Wrzucam dwa zrzuty z monitora zasobów (w stanie spoczynku oraz przy uruchomionym YouTube). Jak widać, wystarczy uruchomić odtwarzanie na YT i natychmiast...
  8. Mircek

Witam wszystkich po dłuższej przerwie :-) Witam co prawda z uśmiechem, ale niestety nie oznacza to, że skończyły się kłopoty z moim sprzętem HS-251-2GB. We wrześniu oddałem sprzęt do naprawy w ramach gwarancji. Po miesiącu otrzymałem informację, iż serwis nie stwierdził żadnych usterek...
  9. Mircek

Witajcie serdecznie :-) Dopiero wróciłem po urlopie do kraju. Niestety miałem problem z dostępem do internetu i nie mogłem korzystać z większości dostępów, dlatego też nie odpowiadałem :-( Cóż, jeżeli chodzi o moje zmagania z płynnością odtwarzania filmów na HS-251 (model 2GB RAM), nie do końca...
  10. Mircek

O kablu HDMI co prawda nie pomyślałem. Co prawda kupiłem kabel 3 metrowy niby 3D, ale był do bani - miałem zakłócenia na obrazie (jakby zakłócenia elektryczne). Wróciłem do mojego poprzedniego kabla, za który jakieś 3 lata temu dałem coś ok. 180 zł. Na tym kablu zakłóceń nie było. Sprawdzałem na...
  11. Mircek

Dzięki Apofis :-) Już działam. Co prawda zdalnie, ale już większość usunięta :-)
  12. Mircek

Jak pisałem, mam najnowszy Firmware i mam wrażenie, że po tym najnowszym jest jeszcze gorzej :-( Tak z ciekawości... Jak mam rozumieć restart usług? Wystarczy odinstalowanie HD Station i KODI i ponowna ich instalacja, czy jest jakaś opcja restartu wszystkiego bez utraty danych z dysku?
  13. Mircek

Autor posiada wersję 2GB RAM ;-) Niestety do wyboru przyczynił się bardzo multimedialny opis serwera HS-251, który niby miał służyć jako multimedialne centrum rozrywki. Skąd przyszły użytkownik miałby wiedzieć, że to tylko podpucha producenta? Czytałem opisy o TS-251 i HS-251. Nie znalazłem...
  14. Mircek

Tak myślałem, że chodzi o Firmware ;-) Na bieżąco aktualizuję serwer. Obecnie mam 4.1.4. Do MariuszSal Czy opcje znajdujące się menadżerze pamięci są w stanie coś pomóc?
  15. Mircek

Sorki, a o czym mówisz? Co to FW? Zauważyłem, że poprzednie zdjęcie to pamięć flash. Olazuje się, że pamięć RAM jest wlutowana bezpośrednio na płycie, co mnie zupełnie rozbiło. A gdyby pobawić się poniższymi opcjami?