-
M
Dyskusja Instalacja aplikacji mescore dla Container w QNAP
Robiłem to na koncie użyszkowinika jak i włączyłem na chwilę konto admin i chciałem tam wypróbować..., no i lipka - nie mam dostępu.- myslenice
- Post #9
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
M
Pojawiło się /dev/ttyUSB0 Nie mam dalej dostępu, więc zrobiem: sudo chmod 666 /dev/ttyUSB0 - dostępu dalej brak Chciałem zrobić jeszcze: sudo usermod -a -G administrators $USER reboot Ale nie mam dalej dostępu :(- myslenice
- Post #7
-
M
No właśnie, senk w tym, że w katalogu /dev nie mam żadnych portów /ttyUSB*, ani ttyACM* Po wydaniu: lsusb, urządzenie jest widoczne jako: Bus 001 Device 005: ID 10c4:ea60 Cygnal Integrated Products, Inc. CP210x Composite Device a po wpisaniu: sudo udevadm monitor -u UDEV [78290.766527] add...- myslenice
- Post #5
-
M
Już sobie poradziłem..., tylko jak wyświetlić, na którym porcie USB działa urządzenie do niego wpięte, np. /dev/ttyUSB0. Standardowe komendy w konsoli mają problemy z wyświetleniem portów USB w qnap.- myslenice
- Post #3
-
M
Witam. Nigdy nie miałem do czynienia w Container Station, oprócz pihole w Container, a chcę ogarnąć instalację np. aplikacji meshcore-bot, której nie wiem jak to zrobić ze strony: GitHub - cj-vana/meshcore-bot at docker-support Czy możecie "jak krowie na rowie" podpowiedzieć jak to zrobić...- myslenice
- Temat
- container station docker
- Odpowiedzi: 8