-
Sprzedam TS-251D - 4 GB RAM Gdańsk
Sprzedane, temat do zamknięcia- nelik1987
- Post #4
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja Podmiana dysku systemowego M.2 w TS-464
Ostatecznie postawiłem wszystko na nowo bez kombinacji.- nelik1987
- Post #3
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Obniżam cenę do 729 zł- nelik1987
- Post #2
-
Na sprzedaż mój prywatny QNAP TS-251D z 4 GB ram (2x2GB) Najnowszy firmware QTS 5.2.6.3159 Stan idealny, pracował w zamkniętej szafie RACK z filtrami powietrza. W zestawie: QNAP TS-251D 4G Zasilacz Cena: 799 zł Lokalizacja: Gdańsk najlepiej odbiór osobisty, ewentualnie wysyłka kurierem z...- nelik1987
- Temat
- Odpowiedzi: 3
-
Dyskusja Podmiana dysku systemowego M.2 w TS-464
Cześć mam obecnie zainstalowany dysk systemowe SSD w gnieździe M.2 o pojemności 500 GB pracuje on jako single (pojedynczy dysk). Chce go wymienić na dysk 1 TB a ten obecny przenieść do innej maszyny. Przyszedł mi do głowy plan ale nie wiem czy da się go wykonać. Wsadzę nowy dysk i stworzę RAID1...- nelik1987
- Temat
- nvme ts-464
- Odpowiedzi: 2
-
Sprzedam QNAP TS-253Be 8 GB RAM - Gdańsk - 999 zł
SPRZEDANE- nelik1987
- Post #3
-
Dyskusja Nieznana grupa użytkowników o nazwie 1002 ma dostęp RW do folderów na serwerze
Dzisiaj zupełnie przez przypadek zauważyłem, że do jednego z folderów współdzielonych dostęp ma grupa o nazwie "1002" którj nigdy nie tworzyłem. Na liscie grup użytkowników nie mam takiej grupy. Zdjęcia poniżej. Czy jest się czym martwić?- nelik1987
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Sprzedam QNAP TS-253Be 8 GB RAM - Gdańsk - 999 zł
Sprzedam QNAP TS-253Be 8GB Sprzęt w pełni sprawny, został wymieniony na TS-464. Zainstalowana jedna kość ram 8GB więc można dołożyć kolejne 8GB. Procesor 4-rdzeniowy Intel® Celeron® J3455 o taktowaniu 1,5 GHz (zwiększanym do 2,3 GHz) Procesor graficzny Intel® HD Graphics 500 2 gniazda HDMI 2...- nelik1987
- Temat
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Bardzo wolny backup lokalny TS-251D
Faktycznie problemem było "sprawdzanie zawartości plików" teraz backup trwa kilka minut. Robić szybką kontrolę czy kontrolę zawartości? Jak często powinno się to robić?- nelik1987
- Post #10
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Jedyne co mogło by wpłynąć na znaczne obciążenie procesora to sprawdzanie zawartości plików. Jeżeli ta opcja jest odznaczona to jak porównywane są pliki jak nie po rozmiarze i zawartości czy dacie?- nelik1987
- Post #8
-
Czyli jednak się domyśliłem :) 1724151106 Zrobiłem zupełnie nowe zadanie w nowej lokalizacji docelowej (czyli nie ma poprzednich wersji). Niestety nadal użycie procesora 100%. Zauważyłem, że transfer na dyskach osiąga góra 20-30 MB/s. (zrobiłem podobny backup na innym QNAPie z identycznymi...- nelik1987
- Post #5
-
Nie bardzo rozumiem o czym piszesz :) Właśnie zakończył się ten backup i są wyniki pokazujące, że backup działa bardzo wolno. Przetworzono 12 MB z 250 GB i trwało to jakieś 3 godziny:- nelik1987
- Post #3
-
Cześć od kilku dni mam problem ze zrobienie backup w HBS3 dla plików lokalnie. Tworzenie backup trwa bardzo długo, zauważyłem również, że zużycie procesora wynosi prawie cały czas 100% przez co inne usługi zdychają. Jak tworzenie backup jest wyłączone to użycie procesora wynosi kilkanaście %...- nelik1987
- Temat
- backup ts-251d
- Odpowiedzi: 10
-
Dyskusja QNAP od nowa czyli zmiana z RAID1 na RAID5 + SSD
QNAP TS-464, dyski HDD i SSD m.2 i ram doszły zainstalowałem, stworzyłem 1 pulę na SSD m.2 500 GB z jednym woluminem pełnym na sam system. Stworzyłem również pulę z na razie 1 dysku HDD kopiuję dane ze starego QNAPa (4 TB małych plików trochę trwa) i jak się wszystko skopiuje to z pojedynczego...- nelik1987
- Post #3