-
Dyskusja problem z odtwarzaniem filmów z serwera po ftp
To może kolega powie mi czemu to mi działało na starym serwerze p212 mogłem tak oglądać filmy a teraz nie wiem jak treści na pc przeglądać filmy czy zdjęcia. Bo trochę serwer zmienił mi się kolosalnie zarządzaniem nie mogę się odnaleźć w nowej rzeczywistości :)- Neo1986
- Post #6
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Hej tak mam właśnie zrobione i nie odpalają się filmy. Ale poprzez strumień nas multimedia(NAS-45s) ikona widoczna na załączniku) odpalają ale tam mam tylko ogólne filmy. A te które mam ukryte w swoich folderach kiedyś mogłem oglądać teraz nie mogę.- Neo1986
- Post #4
-
Witam, Jestem tu nowy odkąd mam nowy serwer 453D mam problem z odpaleniem filmów w programie VLC na windows 10. Do tej porty miałem serwer 212p i tam wszystko działało w tym programie poprzez folder ftp przerzucałem sobie plik do programu i działało. Może ktoś zaproponuje rozwiązanie bym mógł...- Neo1986
- Temat
- filmy ftp media problem windows
- Odpowiedzi: 7
-
Pomoc Problem z widocznością nas w sieci lan(router mikrotik)
Nie mam antywirusa a ten z Windows 10 wyłączony na test. Dzięki udało się temat do zamknięcia !!!!!- Neo1986
- Post #7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Pomoc Problem z widocznością nas w sieci lan(router mikrotik)
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.1161 Model serwera: QNAP TS-212P Witam, mam problem z serwerem nas widoczny jest po ftp ale nie jest widoczny w otoczeniu sieciowym. Windows 7 nie ma problemu ale windows 10 juz tak. Nie wiem czy może coś trzeba zmienić na mikrotiku by był widziany. Dodam...- Neo1986
- Temat
- nas problem ts-212p windows
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
kilka pytań odnośnie nowego qnap
Tylko w nas te programy są mniejsze i nie wiem o ile to przyśpieszy a mam ssd 60Gb bo wymieniłem w kompie na nowy. Ak\le system windows więcej gb ma niż system qnap.- Neo1986
- Post #12
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Jeszcze jedno pytanie w takim razie dysk ssd nie przyspieszy wstawania sytemu ?? Czy przyśpieszy bo aplikacja zainstalowane na ssd będą szybciej wstawały.- Neo1986
- Post #10
-
Mogły by potanieć te Nasy bo trochę drogo 1800 zł Serwer plikow NAS QNAP TS-251+ 8GB IntelQuad 2xHDD ale chyba będe zmuszony już prezent pod choinkę sobie kupić :D- Neo1986
- Post #8
-
Ale pliki o folderach i reszcie systemu konfiguracji sa na talerzowym nie muszę ich kopiować by potem drugi dysk załadował się z plikami bez utraty. Myślałem ze jest jakiś plik o układzie folderów gdzie się znajdują dane i bez niego nie wystartuje system.- Neo1986
- Post #6
-
A na przykład jak będę chciał wymienić jeden dysk na ssd a drugi zostawić talerzowy to co się stanie z danymi. Dodam że dane są na największym dysku na tym mniejszym talerzowym mam pliki mało ważne i tymczasowe. Oraz pliki systemowe bo ten dysk był pierwszy w Nas.- Neo1986
- Post #4
-
A jak już pisze o wyborze to może mi ktoś napisze jak już wybiorę i kupię nas. Jak mam bezpiecznie przenieść dyski z danymi i zainstalować w nowym serwerze bez ich utraty ??- Neo1986
- Post #2
-
Witam, jestem zmuszony kupić nas bo nie mogę swojego rozbudować wsparcia już nie będzie. Wiec proszę o poradę czym się różnią te 3 modele niektóre mają lepsze proce i więcej ramu i są tańsze ot tych z mniejszą ilością ram i wolniejszymi procami. Chciałem kupić ten pierwszy ale w czym są lepsze...- Neo1986
- Temat
- drugi jeśli plików qnap serwer
- Odpowiedzi: 12
-
kość do QNAP TS-212P
Witam, potrzebuje tanio kupić kość do QNAP TS-212P słyszałem że niektórym się walają.O ile się w moim modelu da wymienić. Nie wiem też jaka max wejdzie ale wystarczy mi 2Gb. -
Najtańszy NAS pod Team Speak
Ok to dzięki z góry tylko 1300 zł za nas to trochę dużo zwłaszcza że swojego 212p kupiłem za 300 zł nówkę był promocja w www.proline.pl chyba lepiej będzie stary komp na serwer- Neo1986
- Post #7
-
Najtańszy NAS pod Team Speak
A z Procesor: ARM nie wspierają bo rozważałem nas-a na androidzie- Neo1986
- Post #5