Recent Content by Neo1986

1. Neo1986

Pomoc problem z odtwarzaniem filmów z serwera po ftp

To może kolega powie mi czemu to mi działało na starym serwerze p212 mogłem tak oglądać filmy a teraz nie wiem jak treści na pc przeglądać filmy czy zdjęcia. Bo trochę serwer zmienił mi się kolosalnie zarządzaniem nie mogę się odnaleźć w nowej rzeczywistości :)
  2. Neo1986

Hej tak mam właśnie zrobione i nie odpalają się filmy. Ale poprzez strumień nas multimedia(NAS-45s) ikona widoczna na załączniku) odpalają ale tam mam tylko ogólne filmy. A te które mam ukryte w swoich folderach kiedyś mogłem oglądać teraz nie mogę.
  3. Neo1986

Witam, Jestem tu nowy odkąd mam nowy serwer 453D mam problem z odpaleniem filmów w programie VLC na windows 10. Do tej porty miałem serwer 212p i tam wszystko działało w tym programie poprzez folder ftp przerzucałem sobie plik do programu i działało. Może ktoś zaproponuje rozwiązanie bym mógł...
  4. Neo1986

Pomoc Problem z widocznością nas w sieci lan(router mikrotik)

Nie mam antywirusa a ten z Windows 10 wyłączony na test. Dzięki udało się temat do zamknięcia !!!!!
  5. Neo1986

Pomoc Problem z widocznością nas w sieci lan(router mikrotik)

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.1161 Model serwera: QNAP TS-212P Witam, mam problem z serwerem nas widoczny jest po ftp ale nie jest widoczny w otoczeniu sieciowym. Windows 7 nie ma problemu ale windows 10 juz tak. Nie wiem czy może coś trzeba zmienić na mikrotiku by był widziany. Dodam...
  6. Neo1986

kilka pytań odnośnie nowego qnap

Tylko w nas te programy są mniejsze i nie wiem o ile to przyśpieszy a mam ssd 60Gb bo wymieniłem w kompie na nowy. Ak\le system windows więcej gb ma niż system qnap.
  7. Neo1986

Jeszcze jedno pytanie w takim razie dysk ssd nie przyspieszy wstawania sytemu ?? Czy przyśpieszy bo aplikacja zainstalowane na ssd będą szybciej wstawały.
  8. Neo1986

Mogły by potanieć te Nasy bo trochę drogo 1800 zł Serwer plikow NAS QNAP TS-251+ 8GB IntelQuad 2xHDD ale chyba będe zmuszony już prezent pod choinkę sobie kupić :D
  9. Neo1986

Ale pliki o folderach i reszcie systemu konfiguracji sa na talerzowym nie muszę ich kopiować by potem drugi dysk załadował się z plikami bez utraty. Myślałem ze jest jakiś plik o układzie folderów gdzie się znajdują dane i bez niego nie wystartuje system.
  10. Neo1986

A na przykład jak będę chciał wymienić jeden dysk na ssd a drugi zostawić talerzowy to co się stanie z danymi. Dodam że dane są na największym dysku na tym mniejszym talerzowym mam pliki mało ważne i tymczasowe. Oraz pliki systemowe bo ten dysk był pierwszy w Nas.
  11. Neo1986

A jak już pisze o wyborze to może mi ktoś napisze jak już wybiorę i kupię nas. Jak mam bezpiecznie przenieść dyski z danymi i zainstalować w nowym serwerze bez ich utraty ??
  12. Neo1986

Witam, jestem zmuszony kupić nas bo nie mogę swojego rozbudować wsparcia już nie będzie. Wiec proszę o poradę czym się różnią te 3 modele niektóre mają lepsze proce i więcej ramu i są tańsze ot tych z mniejszą ilością ram i wolniejszymi procami. Chciałem kupić ten pierwszy ale w czym są lepsze...
  13. Neo1986

kość do QNAP TS-212P

Witam, potrzebuje tanio kupić kość do QNAP TS-212P słyszałem że niektórym się walają.O ile się w moim modelu da wymienić. Nie wiem też jaka max wejdzie ale wystarczy mi 2Gb.
  14. Neo1986

Najtańszy NAS pod Team Speak

Ok to dzięki z góry tylko 1300 zł za nas to trochę dużo zwłaszcza że swojego 212p kupiłem za 300 zł nówkę był promocja w www.proline.pl chyba lepiej będzie stary komp na serwer
  15. Neo1986

Najtańszy NAS pod Team Speak

A z Procesor: ARM nie wspierają bo rozważałem nas-a na androidzie