-
Dyskusja QCouchPotato czy Radarr?
koledzy...... trochę off top tematu ale .....nie używajcie publicznych trakerow typu KickAss czy Piratebay do pobierania torrentow! Popytajcie wśród znajomych o zapka do renomowanej prywatnej strony i będziecie spali spokojnie + wysoka jakość / prędkości / super ludzie na forum etc. Z polskich...- niestgreg
- Post #43
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Problem z wykrywaniem serwera w aplikacji PLEX
Jak coś nie działa to po restarcie pudełka pewnie zadziała :) .... ( najprawdopodobniej ) Sent from my iPhone using Tapatalk- niestgreg
- Post #2
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dobór NAS-a do filmów
Ejjj tam.... czepiasz się ;) Sent from my iPhone using Tapatalk- niestgreg
- Post #14
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dobór NAS-a do filmów
Osobiście bym nie patrzył na obudowę tylko tylko parametry i brał bym mocniejszy. Hałas to głównie od rodzaju dysków użytych zależy a raczej nie od pudełka. Sent from my iPhone using Tapatalk- niestgreg
- Post #12
-
Dobór NAS-a do filmów
Model godny uwagi to TS-251+ ( plus pominąłes wyżej ).... inne modele tez się sprawdza do pewnego stopnia lecz "apetyt rośnie w miarę jedzenia" ... i jeśli chcesz dobrego Nasa który będzie wielofunkcyjny i działał sprawnie to musisz zainwestować! Tanich modeli nie polecam bo problemy z...- niestgreg
- Post #6
-
QNAP TVS-471
Znalezienie nowego tvs-x71 G3250 graniczy z cudem... Sent from my iPhone using Tapatalk- niestgreg
- Post #2
-
Dobór NAS-a do filmów
Wiec tak jeżeli chcesz prosty zarazem profesjonalny Qnap ( bez fajerwerków ) to TS-251+ będzie to super rozwiązanie dla ciebie na długi czas ! Ja osobiście oglądam filmy o wadze 20 GB do 70 GB i niestety wyżej wymieniony Qnap nie podołał temu zadaniu. Tańszego nie szukaj, lepiej wydać raz a...- niestgreg
- Post #4
-
Dobór NAS-a do filmów
Na dobrego Nas-a który ma służyć jako centum multimedialne i odtwarzać płynnie wszystkie formaty dźwięku i video ( włącznie z 4k ) musisz wydać dużo.......! Musial byś kupić coś na Intelu, idealnie jak by miało wymienny procesor i ram ( np. Seria x-71 qnapa ) ... i nawet z takim sprzętem są...- niestgreg
- Post #2
-
Dyskusja Kodi 16, myKodi17 problem z filmami
@Nero - I tak jestes w super sytuacji ze, do mediów Kodi używasz a nie Plexa :) wtyedy dopiero poczuł byś "brak mocy i potrzeby pamięci".. pozdrawiam ! Sent from my iPhone using Tapatalk- niestgreg
- Post #19
- Forum: QuMagie, Photo, Video i Music Station
-
Dyskusja Ts-671 CPU upgrade
Witam, Zawracam się z prośba o poradę czy mój Nas TS-671 będzie w stanie łyknąć ten CPU? i5-6500 SR2BX 3.20ghz? Z góry dziękuje za odpowiedz. Sent from my iPhone using Tapatalk- niestgreg
- Temat
- ts-671
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Mój pierwszy NAS-pomoc laikowi
Cos tanszego niz Qnap jako zwyklaka - np. Asustor AS--202TE Asustor AS-202TE 2-Bay NAS SATA 3 with HDMI usb 3.0 Gigabit Ethernet PC/Mac/iOS/Android To jest na Androidzie wiec 100% można postawić klienta torrent, ale jak to wygląda w praktyce to nie wiem chodzi mi o multi-tasking, i jak znam...- niestgreg
- Post #10
-
TS251+ jest Ok ale zanim dokonasz wyboru przetestuj sobie wszystkie 'Home Media Servers' tj. Plex, Kodi, i Embay i zobacz co ci najlepiej pasuje. Jest jeszcze oczywiście "Qnap Video Station" ale bardzo biedne jak dla mnie w porównaniu z wyżej wymieniona konkurencja. Druga opcja kupienia...- niestgreg
- Post #8
-
Czesc. - Mozna z telefonu dodawac torki, android + iOs -Jezeli Nas ma sluzyc jako centrum multimedialne na jednym urządzeniu w sieci domowej to spokojnie ts-251+ wystarczy do odtworzenia wszystkich filmow 4k po sieci, ale jesli masz zamiar transkodowac w locie albo dzielic biblioteke Plex ze...- niestgreg
- Post #6
-
NAS do torrentów za ok 550zł
Jest bardzo stabilny chociaz ograniczony w opcje! Do zwyklego "sciagania" wystarczy. Ja proponuje dac obie spokoj z Transmmision i zaczac uzywac naprawdę wartego uwagi programu Rtorrent (Thx M.S.) dostepnego na tym forum.- niestgreg
- Post #25
-
NAS do torrentów za ok 550zł
Qnap Downlad Station używa innego klienta niż Transmission jako programu bazowego, dokładnie nie wiem co to za program ( za używanie tego klienta automatyczny ban na AHD, BTN, PTP z tego co się orientuje ). Qnap i S maja swoje plusy i minusy i tu się zgodzi ze mną pewnie wiele...- niestgreg
- Post #20