Recent Content by Nonilion

1. Nonilion

Pomoc Upgrade Ram TS-251

Moim zdaniem 2x4GB wystarczy. Mam Kodi, Plex i VM z win7 albo XP. W TS-251 jest zbyt słaby procek, żeby robić na tym więcej niż 1 maszynę z GUI (2 vCPU, 4gb RAM). Może przy monitoringu kamerami więcej ramu sie przyda, ale pewnie wtedy i tak nie starczy CPU na VM. Jaki Ty masz pomysł na użycie...
  2. Nonilion

Pomoc TS-451 reset w kółko

Podbijam temat... TS-251 od około 2-3 godzin mam to samo. Resetuje się na okrągło, za każdym razem udaje się zalogować na kilka chwil. Wszystko jest w ustawieniach fabrycznych. OK. Faktycznie może być sprawa z przyciskiem. Udało mi się na szybko wejść do ustawień (przez weba) i zrobiłem reset do...
  3. Nonilion

Pomoc Ataki sieciowe na NAS

192.168.0.x to klasa prywatna adresów. Nie ma możliwości, żeby jakiś serwer z zewnątrz mógł się z takim adresem połączyć. Nie da rady tego przerutować. Zatem jak pisał kolega wczesniej. 192.168.0.13 - Twój smartphone - masz tam niepoprawne dane logowania (qfile, qmanager lub inny). Popraw to...
  4. Nonilion

Pomoc User nobody - brak hasła, użytkownik w grupie administratorów

Problem w tym, że mogłem się zalogować przez WEB. Zalogowałem się i jeszcze zmieniłem hasło na trudniejsze niż "null" :)
  5. Nonilion

Pomoc User nobody - brak hasła, użytkownik w grupie administratorów

Witam, Dziś zauważyłem, że do grona Administratorów dodał się user "nobody". Niby wszystko fajnie, bo pewnie związany jest z jakąś usługą, ale gorzej, że nie ma ustawionego hasła! Polecam Wam sprawdzić ustawienia użytkowników. Ja mogłem się zalogowac na "nobady" Dwa pytania: 1. Po co jest ten...
  6. Nonilion

TS-251 - kilka pytań

Hałas. Qnap stoi na dywanie. Piętro niżej słyszę jak pracują HDD, sama stacja jest cicha. Podczas oglądania XBMC, TS-251 wcale nie przeszkadza. Mała uwaga, mam plazmę Panasonica, a ona też ma wbudowane wiatraki. Niemniej, pomimo tego że dyski słysze w cichym domu piętro niżej, to podczas...
  7. Nonilion

Pomoc Konfiguracja sieci - dwa interfejsy

Witam, Tytulem wprowadzenia, przedstawię krótko konfigurację sieci: [internet]<---->Router_1 Router_1_WLAN WiFi_1(192.168.1.x) Router_1_PORT1<------>[Router_2_WLAN] WiFi_2 (192.168.1.x) Router_1_PORT2<------>[QNAP TS-251/ETH1] (192.168.1.x) Router_1_PORT3<---x-->[QNAP TS-251/ETH2] (?????)...
  8. Nonilion

Przy piwie HS-251 Czy TS-251 ?

Też zastanawiałem się nad HS-251. Wybrałem TS-251. Wentylatora nie słychać, słychać HDD. Podobnie musi być w HS. Nie wybrałem HS, bo ponoć ma problemy z utrzymaniem temperatury. HDD nie specjalnie lubią się grzać, prawda? HS ma za to złącze SD Card. Ja w TS podpiąłem czytnik kart 35w1 :) i też...
  9. Nonilion

Pomoc Upgrade Ram TS-251

Też mam TS-251. Jednym słowem polecam, ale trzeba być świadomym, że to wszechstronny NAS i cena jest adekwatna. Chodzi o to, że do prostego współdzielenia plików w sieci domowej, szczególnie po Wi-Fi, TS-251 nie jest nikomu potrzebny. Zyxel NSA325 spokojnie wystarczy. Wracając do TS-251: 1...
  10. Nonilion

Witam

Witam.