Recent Content by olobus

1. olobus

Pomoc Qnap TS-251A Dwie karty sieciowe jako jedna

Mam zarządzalny Tplink T1500 ale nie jestem pewny czy to wspiera... ?
  2. olobus

Pomoc Qnap TS-251A Dwie karty sieciowe jako jedna

Witam serdecznie, Gdzie i jak najlepiej skonfigurować dwie karty sieciowe jako jedną - tak żeby działała szybciej ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1 Model serwera: QNAP TS-251A
  3. olobus

Download Kodi Matrix

ja mam problem w tej nowej z profilami. Jak zrobilem sobie kilka profili to nie moge na nie wejsc... dziala tylko konto profil Master
  4. olobus

Download Kodi Matrix

Którą aktualnie wersje polecasz ? Widze ze aktualnie dostepne sa: Kodi Leia 18.5.0.0 Kodi Leia (Light) 18.6.0.0 Ktos wie czym sie różnią i którą jest najlepiej zainstalować...?
  5. olobus

Download Kodi Matrix

ktoś instalował/używał na TS-251-A ? Zrobiłem aktualizacje systemu i mi wywaliło wcześniejszą wersje Kodi 17... Straciłem wszystkie ustawienia :( po aktualizacji do oprogramowania systemowego: 4.4.1.1216 wywaliło mi tez Youtube i nie ma go w HDStation do instalacji... :(
  6. olobus

Pomoc Udostepnianie plikow na telewizorze

Dziękuje za poradę - po wygenerowaniu miniaturek wszystko działa. Mam jednak pytanko czy przy dograniu/usunięciu kolejnych fotek z podfolderów - wszystkie miniaturki są robione na nowo i cały proces znowu trwa tak dlugo?
  7. olobus

1.Jest możliwość zatrzymania generowania miniaturek, ale bez wpływu na widoczność plików na tv? (po calej nocy zostalo mi jeszcze 11tys miniaturek do zrobienia...) 2.Te miniaturki generują sie raz czy proces odświeża sie cyklicznie ?
  8. olobus

rozumiem... a w ustawieniach folderu mam wszystko ok, czy jeszcze coś dodać trzeba ? teraz widzę, że generowanie tych miniaturek zabiera ponad 90% procka i idzie bardzo wolno...
  9. olobus

widzę, że cały czas trwa generowanie miniatur (jeszcze zostało 69 tys.)... a to może mieć wpływ na wyświetlanie zawartości folderów na TV ...? Wlasciwosci folderu...
  10. olobus

Witam serdecznie, Mam problem z dostępem do plików (fotki/filmy) na TV Samsung (UE49MU6442) Na serwerku NAS utworzyłem folder "fotki" z całą masą podfolderów na TV widzę folder i podfoldery jednak nie widzę ich zawartosci. Nie wyświetlającą się pliki... Proszę o pomoc bardziej doświadczonych...
  11. olobus

Pomoc Kamera obrotowa PTZ

Czy może ktoś polecić inne kamerki działające i sprawdzone z QVR Pro? Najbardziej interesują mnie kamerki zewnętrzne obrotowe i statyczne (coś niedrogiego i działającego) i wewnętrzne...
  12. olobus

Pomoc Opcje: Folder multimediów, QSync i Blokowanie pliku

Witam serdecznie, Mam pytanko co do opcji folderów z zdjęciami i video. Nie korzystam z Photo i Video Station, czy jest sens zaznaczania opcji w "Folder współdzielony" na wybranym katalogu z fotkami i video, opcji: "jako folder multimediów" ? Po zaznaczeniu tej opcji serwer zaczął tworzyć...
  13. olobus

Pomoc Qnap TS-112 Transmission problem z uruchomieniem .

ten port 9091 jest ok czy zmienić na inny ? Znalazlem tam porade: Domyślnie są to admin/admin. Jeżeli nie chcesz używać hasła „admin”, możesz je zmienić w Prawach dostępu serwera NAS. ...ale prawdę mówiąc nie kumam gdzie mam to zmienić - prawa dostępu do Nas-a ?...?
  14. olobus

...coś lepiej - bo wyskoczyło okienko logowania (jakiego usera tu wpisać?) czy ten port 9091 jest ok czy zmienic na inny ? juz sie domyśliłem: admin i admin ;) Pytanko: gdzie zmienić login i hasło do Transmission na inne niż: admin/admin ?
  15. olobus

Po zmianie na Http, wyskakuje: Error Page not found or the web server is currently unavailable. Please contact the website administrator for help.