-
Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB
już bez ideologicznych przepychanek, jak uda Ci się namierzyć problem to proszę podziel się wiedzą co było pozdrawiam- orzepka
- Post #19
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
kolego, retorycznie znaczy że nie oczekiwał odpowiedzi, to po pierwsze po drugie życie jeszcze cię nauczy że to co producent mówi to jedno, a to jak to działa to drugie więc taka rada na pszyszłość, jak masz coś na produkcji, to choćby nie wiem co obiedywał producent, jakikolwiek, to nie pchasz...- orzepka
- Post #15
-
tak retorycznie zapytam, Kto robi na produkcji upgrade do świeżynki ?- orzepka
- Post #13
-
Dyskusja Pełna pamięć masowa - problem ze zwolnieniem miejsca
ticket nie zawadzi, ale daj znać czy problem rozwiązali i co było przyczyną czy jednak kazali ci posprzątąć samodzielnie ;-)- orzepka
- Post #18
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Problem z smb
Ale to obciążenie to gdzie obserwujesz ? Na tych kompach, na switchu, routerze, qnapie ? Daj coś więcej bo z fusów to nie wywróżymy- orzepka
- Post #5
-
Dyskusja Wymian dysku systemowego na większy
No to po cholerę pchał tam zdjęcia, jakby to były tylko apki to by zrobił backup ustawień, wsadził nowy dysk, system od nowa, restore i po sprawie. A z tego to mógł zrobić tego radia z trzech a ten SSD na cache wykorzystać, ale w żadnym wypadku nie stawiać czegoś na jednym dysku. Błąd w sztuce...- orzepka
- Post #15
-
Dyskusja Wymian dysku systemowego na większy
A ja się podepnę do tego januszowania z któregoś tam wątku, bo się z nim w 100% zgadzam. Trzeba było nie kombinować tylko zrobić tego radia na wszystkich dyskach i teraz nie byłoby problemu. Wiem że nie wnoszę do dyskusji żadnej merytorycznej wiedzy ale irytuje mnie jak ktoś sobie sam narobił...- orzepka
- Post #13
-
Dyskusja Poradnik: Dlaczego usypianie dysków nie działa
Nie wniosę nic nowego do dyskusji ale się wypowiem :) Nigdy nie rozumiałem fenomenu próby zaoszczędzenia kilku złotych rocznie na sprzęcie za kilka/naście/dziesiąć tysięcy. Pozdrawiam- orzepka
- Post #6
- Forum: Zarządzanie dyskami, SSD i HDD Spin Down
-
Dyskusja Brak możliwości zapisu do /config przez docker
/share/Container/- orzepka
- Post #3
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Plik konfiguracyjny Transsmision.
No a w GUI nie możesz tego zmienić ?:- orzepka
- Post #7
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc Brak możliwości powiązania serwera PLEX
a może to pomoże: [HOWTO] fix the Not Authorized error for your Plex Post by Riverwave » Tue May 31, 2022 12:22 am Problem Description: You got the "Not Authorized " error when you open Plex Media Server x.xx.x from QTS, even it's a new installation. See attachment for the screen capture...- orzepka
- Post #29
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja QNAP TS-464 a docker na arm
Dokładnie, bez sensu pomysł.- orzepka
- Post #6
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Dyskusja Instalacja Mattermost na TS-464 przez Container Station
Inaczej mówiąc musisz pozakładać volumeny albo z nazwami jakie masz w tym yaml albo własne i poprawić nazwy w tym kodzie.- orzepka
- Post #7
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Awaria QNAP TS 251 -
Hmm, w sumie mam chwile to mogę podyskutować. ad1) a z Twojej strony było miłe jak próbywałeś mi umniejszyć ironicznie nazywając mnie ekspertem od negocjacji niskobudżetowych ? ad2) mam gdzieś ile prowadzisz to forum i kim jesteś ad3) w sumie zwisa mi również czy mnie z tego forum wywalisz ad4)...- orzepka
- Post #13
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu