Recent Content by ozyryssg

1. ozyryssg

Pomoc Bardzo cichy HDD 6 lub 8TB do nas w listopadzie 2024

Czy ma ktoś któryś z tych dysków: a)Seagate Capacity v7 ST12000NM0127 b)Seagate ST12000NE0008 IronWolf Pro 12 TB według datasheet głośność podobna . Może któryś z nich?
  2. ozyryssg

Noo dla mnie te 4tysie za dysk to za dużo. Dzięki za uwagę o Enterprise, moje są właśnie takie i wyjaśnia mi to sprawę hałasu. A jak wam spisują się Iron Wolf 8Tb lub WD Gren (ew. purple) też 8TB? Na Exos zwrócę uwagę, dzięki za polecenie.
  3. ozyryssg

Te moje które tak hałasują to: Seagate Model: ST8000NM0055-1RM112 8Tb
  4. ozyryssg

Czy na pewno chodzi o 20Gb?
  5. ozyryssg

Abstrahując od kosmicznej ceny to słyszałem że dyski SSD nie nadają się do NAS. Nie o to chodzi.Kiedyś miałem w Nasie dyski Samsunga 1Tb i naprawdę cicho chodziły, trzeba się było nachylić by coś usłyszeć.O takie dyski mi chodzi.Teraz mam chyba jakieś serwerowe bo hałasują jak młynek do kawy...
  6. ozyryssg

Witam Przyszedł czas na wymianę HDD w moim T-251 (użytek domowy- głównie ). Proszę o poradę jakie dyski teraz (listopad 2024) o pojemności 6 lub 8 TB polecacie do NASa? Najważniejsza jest niezawodność, zaraz za nią cicha praca (nas stoi w pokoju i NIE może klikać i hałasować), no i koszt...
  7. ozyryssg

Pomoc Problem hasłem do link myqnapcloud

Tak mam publiczne IP, nic nie przekierowywałem. Rzadko korzystam z tej funkcjonalności qnapa, zwykle pracuje jako miejsce do backupu. Kiedyś , parę lat temu, też udostępniałem zdjęcia ale nie było z tym problemu. Dostałem linka, przesłałem i wszystko działało. Niestety nie pamiętam jak to...
  8. ozyryssg

Odpuszczę sobie.. 1706385622 Dzięki za chęci, ale nie wiele z tego rozumiem, szkoda waszego czasu.
  9. ozyryssg

To jest przykładowy link do pliku: https://ozzyserwer.myqnapcloud.com/share.cgi?ssid=7d3af8f152ce4949bafc8215d68a0bbe
  10. ozyryssg

Witam Mam problem z udostępnianiem linków do myqnapcloud. Otóż lin tworzy mi ale przy próbie uruchomienia tego linku woła o dane dostępowe. Nie ustawiałem żadnego hasła do tego linku, chciałem go wysłać koledze by ściągnął sobie zdjęcia ze spotkania.
  11. ozyryssg

Pomoc Dane logowania są nieprawidłowe...

To ostateczność. Aby było dziwniej To loginem "admin" i moim hasłem wchodzę przez SSH, a przez www nie.I to bez względu na przeglądarkę. Co jest grane?? edit- zresetowałem sprzętowo i już jest o.k.
  12. ozyryssg

Pomoc Dane logowania są nieprawidłowe...

Witam Dłuższy czas (parę miesięcy) miałem QNAPa odłączonego. Po włączeniu nie mogę się zalogować do QTS-a przez www. Nie zmieniałem danych dostępowych , zawsze wpisywały mi się z automatu z pamięci przeglądarki, teraz też przeglądarka podaje dane logowania ale otrzymuję informację że : "Dane...
  13. ozyryssg

Pomoc Ts-251 dołożenie dysku

Znalazłem coś takiego: Panel sterowania/ilość pamięci/zarządzaj i bodajże(teraz nie widzę bo trwa proces przebudowy) znów "zarządzaj dalej migracja. Wybrałem migrację na raid1, wskazałem drugi(nowy) dysk i rozpoczęła się przebudowa. Czy dobrze to robię?
  14. ozyryssg

Pomoc Ts-251 dołożenie dysku

Witam Moje pytanie pewnie wyda się Wam trywialne, ale to moje początki i pozwoliłem sobie tu zadać pytanie. Kopiłem Ts251 i zamontowałem w nim dysk 2Tb wyjęty ze starego Zyxela w którym siedziało 2x2Tb. Posługując się radami z tego forum skopiowałem zawartość drugiego dysku siedzącego w...
  15. ozyryssg

Pomoc Kopiowanie plików zinnego NAS (Zyxel) do QNAP (TS-251)

Dzięki za podpowiedź, tu jest też FTP. No człowiek się uczy.