-
Dyskusja Qfinder pro
Jeśli chodzi o dostęp przez przeglądarkę to tak, mam dostęp.- ozyryssg
- Post #3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Qfinder pro
Po dłuższym czasie nie używania mojego TS-251 z QTS 5.2.3.3006,po resecie 3 sek i po zmianie hasła dla konta "admin" mam problem z logowaniem się do Nasa od qfindera. Mogę tylko zalogować się do głównego interfejsu pierwszą zakładką z lewej oraz zobaczyć zasoby dysku sieciowego drugą zakładką...- ozyryssg
- Temat
- problem z logowaniem do monitor zasobów qfinder qfinder pro szczegóły ts-251
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Bardzo cichy HDD 6 lub 8TB do nas w listopadzie 2024
Czy ma ktoś któryś z tych dysków: a)Seagate Capacity v7 ST12000NM0127 b)Seagate ST12000NE0008 IronWolf Pro 12 TB według datasheet głośność podobna . Może któryś z nich?- ozyryssg
- Post #14
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Noo dla mnie te 4tysie za dysk to za dużo. Dzięki za uwagę o Enterprise, moje są właśnie takie i wyjaśnia mi to sprawę hałasu. A jak wam spisują się Iron Wolf 8Tb lub WD Gren (ew. purple) też 8TB? Na Exos zwrócę uwagę, dzięki za polecenie.- ozyryssg
- Post #12
-
Te moje które tak hałasują to: Seagate Model: ST8000NM0055-1RM112 8Tb- ozyryssg
- Post #10
-
Czy na pewno chodzi o 20Gb?- ozyryssg
- Post #8
-
Abstrahując od kosmicznej ceny to słyszałem że dyski SSD nie nadają się do NAS. Nie o to chodzi.Kiedyś miałem w Nasie dyski Samsunga 1Tb i naprawdę cicho chodziły, trzeba się było nachylić by coś usłyszeć.O takie dyski mi chodzi.Teraz mam chyba jakieś serwerowe bo hałasują jak młynek do kawy...- ozyryssg
- Post #4
-
Witam Przyszedł czas na wymianę HDD w moim T-251 (użytek domowy- głównie ). Proszę o poradę jakie dyski teraz (listopad 2024) o pojemności 6 lub 8 TB polecacie do NASa? Najważniejsza jest niezawodność, zaraz za nią cicha praca (nas stoi w pokoju i NIE może klikać i hałasować), no i koszt...- ozyryssg
- Temat
- hdd
- Odpowiedzi: 17
-
Dyskusja Problem hasłem do link myqnapcloud
Tak mam publiczne IP, nic nie przekierowywałem. Rzadko korzystam z tej funkcjonalności qnapa, zwykle pracuje jako miejsce do backupu. Kiedyś , parę lat temu, też udostępniałem zdjęcia ale nie było z tym problemu. Dostałem linka, przesłałem i wszystko działało. Niestety nie pamiętam jak to...- ozyryssg
- Post #7
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Odpuszczę sobie.. 1706385622 Dzięki za chęci, ale nie wiele z tego rozumiem, szkoda waszego czasu.- ozyryssg
- Post #5
-
To jest przykładowy link do pliku: https://ozzyserwer.myqnapcloud.com/share.cgi?ssid=7d3af8f152ce4949bafc8215d68a0bbe- ozyryssg
- Post #3
-
Witam Mam problem z udostępnianiem linków do myqnapcloud. Otóż lin tworzy mi ale przy próbie uruchomienia tego linku woła o dane dostępowe. Nie ustawiałem żadnego hasła do tego linku, chciałem go wysłać koledze by ściągnął sobie zdjęcia ze spotkania.- ozyryssg
- Temat
- myqnapcloud
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Dane logowania są nieprawidłowe...
To ostateczność. Aby było dziwniej To loginem "admin" i moim hasłem wchodzę przez SSH, a przez www nie.I to bez względu na przeglądarkę. Co jest grane?? edit- zresetowałem sprzętowo i już jest o.k.- ozyryssg
- Post #3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Dane logowania są nieprawidłowe...
Witam Dłuższy czas (parę miesięcy) miałem QNAPa odłączonego. Po włączeniu nie mogę się zalogować do QTS-a przez www. Nie zmieniałem danych dostępowych , zawsze wpisywały mi się z automatu z pamięci przeglądarki, teraz też przeglądarka podaje dane logowania ale otrzymuję informację że : "Dane...- ozyryssg
- Temat
- color dane konfiguracja systemu logowania mogę
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Ts-251 dołożenie dysku
Znalazłem coś takiego: Panel sterowania/ilość pamięci/zarządzaj i bodajże(teraz nie widzę bo trwa proces przebudowy) znów "zarządzaj dalej migracja. Wybrałem migrację na raid1, wskazałem drugi(nowy) dysk i rozpoczęła się przebudowa. Czy dobrze to robię?- ozyryssg
- Post #3