Recent Content by pablos66

1. pablos66

Pomoc Qnap nie usuwa plików tymczasowych

przeważeni dają się usunąć, czasami wyskakuje monit że nie można bo są zbyt małe uprawnienia albo zbyt mało miejsca na dysku, mam prawa administratora a dysk zapełniony jest w połowie.
  2. pablos66

dzięki za odpowiedź, przetestuję i dam znać czy działa. Niestety nie pomogło, pliki tymczasowe nadal zostają.
  3. pablos66

Czy problemem może tu być nadawanie uprawnień na podfoldery ? mam tego naprawdę sporo
  4. pablos66

Czy może wiecie o jakimś błedzie w nowym oprogramowaniu Qnap, badź błędzie występującym podczas pracy na plikach excel na zmapowanym dysku Qnap ?
  5. pablos66

już mówię o co chodzi, gdyż kiedyś miałem podobny problem na S jak miałem nie odpowiednie uprawnienia to znaczy tylko odczyt na folder, to wtedy pliki tymczasowe zostawały, teraz z uprawnieniami mam wszystko w porządku i problem występuje. Nie zgodzę się z Tobą że tylko udostępnia...
  6. pablos66

Witam serdecznie, Zauważyłem ostatnio że w folderach zostają nieusunięte pliki tymczasowe programów pakietu Microsoft Office. Najczęściej programu excel, są to pliki tmp oraz te co mają na początku $. wcześniej takich problemów nie było. Pliki tymczasowe w opcjach są ukrywane, oraz prawa...
  7. pablos66

Pomoc RSYNC z qnap do S

Witam, Mam problem podczas kopi RSYNC z qnap do S. Wyskakuje mi komunikat: Date/Time: 2016/02/04 20:12:43 Level: Error [Remote Replication] (Sync) rsync failed: Could not chdir to home directory /var/services/homes/admin: No such file or directory Nie mogę dojść czym on jest...
  8. pablos66

Pomoc [EDIT] Backup plikow z Qnap na S

Cześć, Włączyłeś na S Usługę sieciową kopi zapasowej ?
  9. pablos66

witam ! :)

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy urządzeń Qnap ;)
  10. pablos66

Pomoc Problem z prezentacją folderów dzielonych dla poszczególnych użytkowników + inne wątpliwości

Tak właśnie myślałem że odp do innej kwestii :) dzięki za zainteresowanie tematem. Odnośnie mojego zapytania jest jakieś rozwiązanie ? Chodzi o ukrywanie folderów do których dany użytkownik nie ma praw. Na S działało bez problemów.
  11. pablos66

Pomoc Problem z prezentacją folderów dzielonych dla poszczególnych użytkowników + inne wątpliwości

Nie rozumiem Twojej odpowiedzi. Co ma switch do widoczności katalogów w folderze ?
  12. pablos66

Witam, odgrzeje stary temat. Czy ktoś poradził sobie z tym podpunktem ? : 1). Na serwerze mam dwóch userów z których każdy ma prawa do trzech własnych katalogów (pomijam katalogi domyślne systemu) - problem w tym, że gdy którykolwiek zaloguje się do serwera protokołem smb, widzi (wywal go...
  13. pablos66

Pomoc Przywracanie danych z kopi backup

Witam serdecznie, Mam pytanie odnośnie przywracania kopi danych oraz ustawień systemowych. posiadam TS-453 PRO a w nim 2x2TB w RAID 1. Załóżmy że oba dyski na raz się zepsuły a ja posiadam kopie bezpieczeństwa danych na dysku podłączonym przez USB lub kopie RSYNC na innym serwerze. Jak odtworzyć...