Recent Content by Panpodziemia

1. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Zainstalowałem w virtalization station win XP i wszystko hula. Łatwo, szybko i przyjemnie... Może ktoś kiedyś zrobi opis do Firebirda na QNAP.
  2. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Jaki Windows powinien być na wirtualce?
  3. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Póki co jest wolne 2,5 GB Ramu. Używam do przechowywania plików. Znalazłem Firebird 2.5 na Linuxa ale nie wiem jak i czy można zainstalować to na QNAPie Jak próbuję zainstalować w WinSCP Terminal to mam taki błąd: /share/CACHEDEV1_DATA/TEST/Firebird$ ./install.sh --- Stop...
  4. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

4GB ale niebawem ma być 8GB
  5. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

teraz mam taki błąd: Producent RAKSa jak dzwoniłem mówił, że musi być wersja Firebirda równa 2.5. Na QNAPie mam 3.0.3.3290 Może rzeczywiście zdalnie spróbujmy to może coś się ustali... Jak mogę Ci na PW wysłać kontakt do mnie?
  6. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Nie mogę, ponieważ w RAKS SQL muszę wskazać lokalizację bazy danych i nie wiem co wpisać, a jak wcisnę trzy kropki to nie mam zmapowanych dysków z QNAPa. Natomiast w FlameRobin jak wpiszę dane (chociaż nie wiem czy dobrze) to wyskakuje błąd
  7. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Tak wygląda okno konfiguracyjne RAKS SQL a tak wygląda FlameRobin:
  8. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Jak połączyć się z bazą danych?
  9. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

OK. Kopiuję te 11 baz ze screena do folderu 'Firebird/Data'. Ustawić tym plikom baz jakieś atrybuty?
  10. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Znalazłem pliki bazy danych Raksa: tylko nie wiem gdzie to wkopiować do Firebirda... Struktura plików Firebirda: FlameRobin zainstalowany.
  11. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Mógłbym poprosić bardziej szczegółowo. Jestem zielony tym temacie. Na Windowsie się instalowało, wskazywało ścieżki i działało teraz to czarna magia... Jak utworzyć bazę? W jakiej ścieżce? Jaki klient? Przepraszam za głupie pytania ale trudno mi to ogarnąć, a muszę zrobić to osobiście...
  12. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

[~] # lsof | grep 3050 smbd 13875 admin 35u IPv6 73050 0t0 TCP *:netbios-ssn (LISTEN) firebird 25141 admin 0u IPv4 116870 0t0 TCP *:3050 (LISTEN) firebird 25141 25142 admin 0u IPv4...
  13. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Dziękuję za odpowiedź. Załączam plik firebird.conf
  14. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

Firebird.log NAS-nowy Tue Jun 25 14:40:24 2019 fbguard: guardian starting /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg/firebird/bin/firebird NAS-nowy Tue Jun 25 14:40:24 2019 setsockopt: error setting IPV6_V6ONLY to 0 NAS-nowy Wed Jun 26 06:06:17 2019 fbguard: guardian starting...
  15. P

Pomoc QNAP+Firebird+Raks

w których logach szukać?