Recent Content by plonking

1. plonking

Pomoc rTorrent Pro - brak lewej agendy Status

Witam Źle dobrałem słowa, nie chodzi o kolumnę 'status' tylko o to (Stan/Status jeden pies :) ) 1726055423 Witam Samorozwiązanie :) Opcja "Pokaż kategorie na starcie" było odznaczone, temat to zamknięcia :) Pozdrawiam
  2. plonking

Pomoc rTorrent Pro - brak lewej agendy Status

Witam Jakimś cudem 'zamknąłem' lewą agendę "Status" i nie wiem jak ją przywrócić Pozdrawiam
  3. plonking

Pomoc rTorrent-Pro (0.9.9-0031) strange size.

Read Changelog Rtorrent-Pro [x86_64] - Aktualizacje
  4. plonking

Pomoc Dodatkowe 100GB

Ja się załapałem na drugi dzień z rejestracją, ale dodatkowe 100GB to przyszło dopiero po ok 1.5 dnia. Może zrób NOWE zadanie, takie fakeowe, może musi być zrobione PO rejestracji. Bądź cierpliwy :)
  5. plonking

Pomoc QNAP TS-464 - dodatkowe złącza na płycie głównej

@pimposh Dlaczego TY miałbyś być winny MOICH czynów na MOIM sprzęcie ? "pies ogrodnika' :P Ale z twojego opisu już wywnioskowałem co i jak, więc i tak dzięki :) BTW, znalazłem jeszcze 4 złącze :P Pozdrawiam
  6. plonking

@pimposh : które to jest to 'trzecie' ? bo akurat potrzebował bym właśnie złącze wentylatora tam gdzieś mieć, aby wentylować komorę z kartą PCI-E, w której nie ma przewiewu. Masz jakiś manual do tego może ? albo rozpiskę PINów ? Pozdrawiam
  7. plonking

Witam Na płycie głównej znalazłem 3 dodatkowe porty 4-pinowe. Czy to są porty serwisowe czy np. złącza na dodatkowe wentylatory/etc ? (wtyczki wyglądają podobnie) 2 złącza są obok portu PCI-E trzeci pomiędzy RAMem i złączem M.2 Pozdrawiam
  8. plonking

Pomoc Komunikacja dwóch QNAP przez LAN szybciej niż 1Gb/s - jak?

1. Wg specyfikacji 231 ma takie a 464 takie Więc w teorii wszystko powinno działać z zapasem do 5Gbps. 2. W temacie nie ma nic o bezpieczeństwie tylko o tym aby podłączyć je jak najszybszym połączeniem :D Może dalej będzie zrzucał na zewnętrzne USB ;]
  9. plonking

Pomoc Komunikacja dwóch QNAP przez LAN szybciej niż 1Gb/s - jak?

@ckarol86 : tak tylko dodam, że ten twój TS-464 to nie ma portów LAN 1G tylko 2x 2.5G :) Wiec do tego starszego LAN 2.5G na USB (Unitek Adapter USB-A - RJ45 2.5 Gbit Ethernet (U1313B) - Opinie i ceny na Ceneo.pl) i już możesz je połączyć linkiem 2.5G :) Tylko jak masz tylko po jednym takim...
  10. plonking

Pomoc Przetestowane pamięci RAM do QNAP - nowe moduły

QNAP TS-464-4GB Kości wymienione na 2x16GB jak poniżej. Działa bez problemu już 3 miesiące. GSkill RipJaws S44-3200C22D-32GRS DDR4-3200 CL22-22-22 1.20V 32GB (2x16GB)
  11. plonking

Pomoc no limit setting but Download speed can not be higher than 20MB/s,why?

Maybe you have some channel set by default ? Show the 'Channel' column
  12. plonking

Pomoc Rtorrent i aktywność dysku.

a skąd wiesz że to właśnie RTorrent tyle zużywa ? to może być dowolny proces. Wyłącz RTorrenta i zobacz na początek czy dalej masz taką aktywność.
  13. plonking

Pomoc DLNA Media Server i błąd upnpMediaServer not ready

@grzenio też potwierdzam, po wyłączeniu uBlocka na hoście NASa działa :)
  14. plonking

Pomoc DLNA Media Server i błąd upnpMediaServer not ready

@SiewcaRyżu Dzięki, zadziałało :D opcji tam jak napłakał, ale już mam przynajmniej dostęp :)