pwbpm
Local time
18:20
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
4

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• pwbpm
      Panowie, dzięki, udało się wszystko całkiem sprawnie przeprowadzić. Wirtualki : import -> eksport, 0 problemów. Niestety jedną maszynę nie miałem wyeksportowaną, bo zajmuje pow. 1 TB i jej eksport trwałby tydzień !! Udało ją się uratować...
    • pwbpm
      robią się exporty vm'ek.. trochę to trwa.. czy przy odzyskiwaniu puli, fakt, że jeden w wolumenów jest szyfrowany będzie miał znaczenie ? czy może lepiej wyłączyć szyfrowanie na czas tej operacji ?
    • pwbpm
      Dziękuję, zatem bedą ekskluzywne rabaty na X2 dla członków forum ( w drugiej połowie stycznia ) tylko podpowiedzcie jak przeprowadzić operację minimalizując ryzyko. mam 7 writualek i ze 20 kontenerów, VM'ki to chyba najmniejszy problem, bo...
    • pwbpm
      Ok, ale po odzyskaniu mam dane i ustawienia ( np. container station,virtualization station ), qvr pro ? czy tylko mam dane i wszystko musze ustawiać ponownie ?
    • pwbpm
      dzięki, ale chciałbym się pewnie jak to zrobić. 1. rozumiem, ze napierw wypinam HDD. Pytanie, czy na gorąco, czy wyłączyć urządzenie i usunąć je fizycznie ? 2. inicjuje qnap tylko z SSD, konfiguruje itd... 3. podpinam spowrotem hdd 4...
    • pwbpm
      pwbpm napisał nowy temat.
      Mam 472XT, 32GB RAM, 2 x 1 TB (ssd cache) = 4 x 6 TB SATA.. chodzi tragicznie. Myślałem, już że tak musi być... ale postawiłem obok 264, 16 GB ram, 2 x 512 SSD, 2 x 16 TB SATA, których chodzi genialnie ( 1 wolumen, brak ssd cache) różnica jest...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…