-
Dyskusja TS-453 Pro - System booting - brak sygnału HDMI
Mam identyczny problem z TS-451+. Nie byłem po świeżym upgrade, nie było spadku napięcia, po prostu usługi padły. Po restarcie zrestartowało mi się hasło admina, a wszystkie diody dysków świecą się na czerwono. Próbując coś ratować postanowiłem zrestartować ustawienia (przycisk Reset prze 10 s)...- qiui
- Post #4
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Download [Stable] QTS 4.4.1.1101 build 20191025 | ALL !except TS-X73/TS-XA73/TS-X51
Dołączam się do pytania. Dla TS-451+ ten sam objaw. Na stronie producenta ostatnią dostępną wersją jest 4.4.1.1031 build 20190816 Public Beta 4 z dn. 2019-08-16 -
Dyskusja Harmonogram zasilania - nie uruchamia QNAPa
Ojj... swego czasu też walczyłem z tym problemem, ale się poddałem. Po prostu przestałem wyłączać QNAPa i problem się rozwiązał :-)- qiui
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Problem z dwuskładnikowym uwierzytelnianiem
Musisz mieć jakieś drobne przesunięcie w czasie na komórce (czy gdzie tam masz 2FA), a na QNAPie. Jeśli chcesz mieć pewność, że zalogujesz się za pierwszym razem, musisz mieć zsynchronizowane czasy na tych urządzeniach.- qiui
- Post #4
-
Dyskusja Odzyskanie plików po usunięciu aplikacji qpkg
Pytanie, czy robisz snapshoty wolumenu na którym zainstalowałeś tę aplikację? Jeśli tak, to skorzystaj z tego.- qiui
- Post #3
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja przerwa w zasilaniu - jak zdalnie wlaczyc qnapa 228a - cd.
Kontynuując (niestety) zamknięty i zablokowany już post przerwa w zasilaniu - jak zdalnie wlaczyc qnapa 228a, chciałbym podsunąć @semimatt pomysł, aby spróbował włączyć opcję jak na poniższym zrzucie - może rozwiąże to jego problem?- qiui
- Temat
- konfiguracja systemu qnapa
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja Thunderbird + Qnap
Tak na szybko udało mi się znaleźć kilka innych usług, z których można skorzystać: Patrz link Na QNAPie postawisz m.in. ownCloud, Pydio lub wykorzystując WebDAV. Poczytaj link i daj znać z czego najlepiej się korzysta :-)- qiui
- Post #2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Pomoc przerwa w zasilaniu - jak zdalnie wlaczyc qnapa 228a ?
Mam ten sam problem i powiem szczerze, że sporo kombinowałem i nic nie wymyśliłem. Możliwe, że to router jest problemem, nie wiem. Generalnie sytuacja u mnie wygląda tak, że jak QNAPa sobie normalnie wyłączę, a w gniazdach cały czas płynie prąd, wówczas nie ma problemu - WOL ładnie uruchomi...- qiui
- Post #5
-
Pomoc Mapowanie dysku sieciowe - adres IP trafia na black list
Miałem identyczny problem w sytuacji, gdy do Win10 logowałem się na użytkownika o tym samym loginie co użytkownik na QNapie, ale z różnymi hasłami. Dopiero jak ustawiłem to samo hasło, problem już nie występował. Niestety z braku czasu nie udało mi się obejść tego problemu.- qiui
- Post #6
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Backup NAS'a do chmury
A może kupić sobie jakiegoś najtańszego QNAPa 1-2 dyskowego, wystawić w innej lokalizacji i tam backupowoać sobie co potrzebujesz?- qiui
- Post #2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Jak uaktualnić GLPI. Instalacja wtyczek.
Napisałeś, że wszystko działa. Który ze sposobów aktualizacji wybrałeś?- qiui
- Post #4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Aplikacje i programy na komputer
Mi ostatnio przypadła do gustu QPydio, gdzie można udostępnić wybrane zasoby.- qiui
- Post #5
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Instruktaż/Tutorial Własny Serwer Pocztowy SMTPS+IMAPS+POP3 + DODATKI (Qnap jako ServerDNS + Autorun + ApacheConf)
Mogę polecić https://hub.docker.com/r/tvial/docker-mailserver/ Z drobnymi problemami, ale udało się postawić i działa super- qiui
- Post #21
-
Dyskusja QmailAgent - synchronizacja skrzynek
K-9 Mail- qiui
- Post #9
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Container Station - wypuszczenie kontenera na świat
Dzięki za odzew. Udało mi się rozwiązać problem. Problemem nie było przekierowanie portu na świat, lecz sama konfiguracja mozilla-syncserver. Nie pamiętam dokładnie co zrobiłem, ale musiałem podać maskę 0.0.0.0 w celu umożliwienia logowania się z sieci zewnętrznej.- qiui
- Post #3
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)