Recent Content by RafalLenarczyk

1. RafalLenarczyk

Pomoc Mapowanie dysku

Jeżeli nie jest to baza CIA :) to może anydesk i zobaczę co i jak bo tak jakoś tego nie widzę
  2. RafalLenarczyk

Pomoc Mapowanie dysku

Qrde coś blokuje porty 138 i 445 ale albo ruter na twoim ip albo pc u ciebie strzelam tylko bez hejtu , a qfinder jak wybierzesz mapuj dyski sieciowe też nic ?
  3. RafalLenarczyk

Pomoc Mapowanie dysku

a co mówi mapowanie via net use z userem i passem jako admin i po ip ? Czyżby mikrotik ? bo x.88.x czy tylko zgaduję , jak tak to przejrzeć jeszcze raz na spokojnie konfig MKT
  4. RafalLenarczyk

Pomoc Filmy o tych samych tytułach jak rozdzielić

1714560617 Jeżeli obsada i produkcja polska to do polskich w przypadku mieszanych do zagranicznych , i co pobiorę nie kasuję gusta się zmieniają, może za kilka lat polubię jakiś gatunek a przy 50tb gdzie jeszcze 20tb wolnego pobieram co mogę, ale od razu przerabiam do mp4 żeby emby nie robił...
  5. RafalLenarczyk

Pomoc Filmy o tych samych tytułach jak rozdzielić

Jedni tak inni inaczej u mnie darmowy Emby + Tinymediamanager nazewnictwo tytuł polski rok wydania TMDB i nr filmu w TMDB co do ilości filmów dzięki TMDB ogarnąłem bo były chyba ze 2 szt filmów o tym samym tytule i roku wydania :) w bazie póki co 8600 filmów ... jedni zbierają znaczki inni filmy :)
  6. RafalLenarczyk

Pomoc Czy NAS może uszkodzić dyski?

Wyciszenie Qnapa i dysków pianką montażową próba pierwsza :) (takie skojarzenie)
  7. RafalLenarczyk

Pomoc Czy NAS może uszkodzić dyski?

Co do kieszeni wg mnie lepiej bezpośrednio
  8. RafalLenarczyk

Pomoc Automatyczny backup kontenerów

Po tygodniu przestałem zagłębiać temat - doszło troche pracy w pracy i temat oczekuje na wolne zasoby czasowe
  9. RafalLenarczyk

Artykuł Netbak PC - zrób kopie zapasową w całej firmie komputerów PC i Windows Server - ZA DARMO!

u mnie 2 etapowa weryfikacja przeszła i błąd tworzenia kopii zarówno z polecenia z systemu jak i z okna qnapa
  10. RafalLenarczyk

Pomoc Mały skrypt PS1 do naprawy video

mp4 1685189160 ad3) a tak robi jeden plik ale na wszystkich corach :)
  11. RafalLenarczyk

no tak w moim przypadku pobieram z chomikuj lub streamfabem z netflix i disney i zdarza się że Winx HD albo streamfab podczas konwersji zgubią klatke czy dwie , vnc nie zauważy tego ale emby już tak . jak pisałem chodzi o video już w bibliotece co by na emby nie ogladać i nie sprawdzać...
  12. RafalLenarczyk

ad1) nic nie pisałem na temat seedowania - chodziło mi o biblioteke prywatną ad2) a nie sprawdzałem , znaczy się że potraktuje jako uszkodzone i przerobi do 30fps ad3) zgadza się ad4) skrypt nie mojego autorstwa , a na pytonie się nie znam ad5) ja to na pc a nie na qnapie uruchamiam adx ) ale...
  13. RafalLenarczyk

Protip : mając dużą bibliotekę filmów , seriali jeżeli przerobimy je na np mp4 lub inny format czasem się zdarzy że video jest uszkodzone tj. w np emby zatrzyma się po kilku minutach ale w playerze Windows wszystko jest ok . Szukałem i znalazłem może innym się przyda : szukałem programu ...