-
Pomoc Qsync Client nie uruchamia się na komputerze
Problem rozwiązany. Coś jest nie tak z nową wersją 6.0. Instalacja wersji poprzedniej wyeliminowała problem.- robertrobo
- Post #2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Pomoc Qsync Client nie uruchamia się na komputerze
Cześć, Nagle Qsync Client przestał uruchamiać się na komputerze z Windows 11. Na sekundę czasem pojawi się "szara ikonka" aplikacji na pasku zadań i znika, jakby coś blokowało/wyłączało aplikację. Próbowałem już: Odinstalować, zainstalować ponownie Uruchomić jako administrator Uruchomić przy...- robertrobo
- Temat
- awaria / nie startuje qsync
- Odpowiedzi: 1
-
Dyskusja Sprawdzanie systemu plików w Pamięć masowa i migawki - Nie powiodło się.
Helpdesk coś robił dwa razy, ale problem nadal występuje. Chyba szybciej i prościej będzie usunąć cały wolumin i stworzyć go potem na nowo. Ewentualnie: mam nadzieję, że można zrobić bezproblemowo kroki? 1. Przenieść katalogi z woluminu Magazyn do woluminu DataVol1. 2. Usunąć wolumin Magazyn...- robertrobo
- Post #6
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Qsync - przestał działać poza siecią domową.
Dzięki. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego zewnętrznie nie mogę się połączyć:- robertrobo
- Post #6
-
To widziałem. Ale z tego co pamiętam to przestawiałem na inne. Chciałbym to sprawdzić.- robertrobo
- Post #4
-
Na telefonie pomogła ponowna instalacja. To samo chcę zrobić na kompie. Możecie mi podpowiedzieć, gdzie znajdę jakie porty są ustawione do połączeń zewnętrznych?- robertrobo
- Post #2
-
Cześć. Co może być powodem, że Qsync przestał działać poza siecią domową? Nie przypominam sobie, żebym cokolwiek zmieniał w ustawieniach. Komputer po kablu w domu i telefon będąc na domowym Wi-Fi łączy się bez problemu. Poza domem Qsync przestaje działać.- robertrobo
- Temat
- qsync
- Odpowiedzi: 6
-
Dyskusja Sprawdzanie systemu plików w Pamięć masowa i migawki - Nie powiodło się.
Nie zadziałało. Ticket wysłałem już 29.X, ale jeszcze się nie odezwali.- robertrobo
- Post #5
-
Ale przy sprawdzaniu wszystkie usługi są zatrzymywane i tak. Wyłączyłem ręcznie większość, bo bałem się czy za dużo nie wyłączę. Zrzuty ekranu tego co zostawiłem w załącznikach. Nie poszło mimo to.- robertrobo
- Post #3
-
Cześć, Co może być przyczyną, że nie mogę sprawdzić systemu plików w pamięć masowa i migawki? Zaczyna i nie kończy. Jak rozwiązać ten problem? W załączeniu screen z komunikatu.- robertrobo
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Dwuetapowa weryfikacja użytkowników?
Panel sterowania -> System -> Bezpieczeństwo - zakładka weryfikacja dwuetapowa- robertrobo
- Post #2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Zakup kamery wifi z rejestrowaniem obrazu na QNAP
Daj znać proszę czy działa bezproblemowo z qnap, bo sam się przymierzam do kupna tego zestawu.- robertrobo
- Post #4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Przy piwie sieć WiFi mesh - co polecacie
Ja używam tego od lat: nova MW6 System mesh WiFi w całym domu-Tenda (Polska)- robertrobo
- Post #5
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Dyskusja aktualizacja HybridDesk Station powraca
Mam u siebie 4.2.7 i Kodi działa.- robertrobo
- Post #3
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dyskusja Kodi dodawanie źródła
Gdzie umieszczasz filmy, w jakiej lokalizacji?- robertrobo
- Post #2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)