Recent Content by roger

1. roger

Pomoc SSH Permission denied - HTTP/HTTPS działa bez problemu

Próbowałem z różnych. :/ ----------------------------------- Panowie liczę na Was :D także wszelkie pomysły mile widziane
  2. roger

Podniosłem QTS'a do 4.3 i dalej to samo :/ Szczerze mówiąc to pomysły mi się póki co pokończyły, nie za dobrze to wygląda. Nie, to też już sprawdzałem. :/ ---------------------------- Wydaje mi się że znalazłem teraz ciekawostkę. Powiedzmy że na początku mamy SSH na 22 porcie, zmieniamy na...
  3. roger

Ok, to spróbuję go podnieść wieczorem jakoś i dam znać. Powiedz mi powinienem się spodziewać tam jakiejś magii? Czy raczej wszystko idzie gładko?
  4. roger

Wiesz co generalnie dla mnie nie byłoby to problem ale wydaje mi się że to co jest tam postawione to jest najwyższa opcja QTS'a jaką ten sprzęcik przyjmuje. Tak mi się przynajmniej wydaje:)
  5. roger

Próbowałem tak i tak. Przy czym podczas wklejania zwracałem uwagę żeby zaznaczyć tylko hasło białych znaków.
  6. roger

Też próbowałem :-/ tzn. ze zmianą hasła. Szczerze powiedziawszy to pomysły mi się skończyły co jeszcze mógłbym zrobić. Obawiam się że nawet reset hasła (soft reset?) nie pomoże w tej sytuacji, ponieważ jak zakładam on tylko resetuje hasło nic więcej.
  7. roger

Nie bardzo rozumiem, co tutaj chcemy zobaczyć? :)
  8. roger

Fakt. Output jest z zewnętrznego. Próbowałem po LAN'ie też ale taki sam efekt był. Masz rację, moja nie uwaga :)
  9. roger

Efekt ten sam. Zapomniałem wspomnieć że też próbowałem po IP, ale bez "-v". OpenSSH_7.4p1, OpenSSL 1.0.2k 26 Jan 2017 debug1: Reading configuration data /etc/ssh/ssh_config debug1: Connecting to 00.00.0.000 [00.00.0.000] port 22. debug1: Connection established. debug1: identity file...
  10. roger

Cześć Wszystkim, postanowiłem opisać tutaj mój problem gdyż póki co żadna z magicznych sztuczek nie pomogła :/ Ok, także mamy mojego wrednego QNAP'a. Niema problemu wbić się na niego po HTTP / HTTPS, czy to z przeglądarki czy z Q-Apki. Natomiast jeśli chcemy się zalogować po SSH, tutaj...
  11. roger

Pomoc Debian zamiast QTS błąd podczas instalacji

Jeżeli chodzi o instalację to przy moim łączu 10 Mb/s trwało to ok 20-30 minut. Wliczam w to dociąganie pakietów oraz samą instalację. Trudno mi póki co ocenić wydajność samą w sobie, muszę skończyć konfigurować wszystkie programy na qnapie i wtedy będę mógł się coś więcej wypowiedzieć w tej...
  12. roger

Już sobie poradziłem z problemem. Tutaj chciałbym podziękować za pomoc kaktus'owi. Generalnie jedna z rzeczy która może wprowadzić użytkownika w błąd to adres ip pod którym powinien pojawić się qnap podczas instalacji linuxa. Autor strony wyżej podanej uważa że będzie to 192.168.1.100. Tutaj...
  13. roger

Dzień dobry Wszystkim :)

no bardzo zabawne :P
  14. roger

Konkretnie z tego : Qnap Firmware Reflash for ARM Based (Ts- x10/x12/x19 Series) | Qnap Advanced Support Dochodzę do punktu 15stego. Tak jak pisałem wyżej sprawdzam czy jest coś wysyłane do qnapa ale tutaj nic się nie dzieje ;/
  15. roger

Próbowałem na obu portach, moja sieć ma adresację 10.60.... i DHCP ma na sztywno przypisanego qnapa po MAC'u karty sieciowej. Próbowałem także połączyć laptopa z VM'em bezpośrednio do qnapa i ustawić bridg'a pomiędzy nimi, jednak po sprawdzeniu ifconfig żadne pakiety nie są wysyłane do urządzenia.