Uporałem się już z każdym z tych tematów wpisze na forum rozwiązania może się komuś przydać, a udało mi się przywrócić:
1. Dostęp przez www do Qnap-a przez hosta xxxx.cbkk.pl - okazało się że blokuje mi IP routera brzegowego więc sam się...
1732219102
Czy jak zrobie Przywróć domyślnie udostępnione Foldery to wywali mi dane których i tak już nie widać a są na qnapie, muszę tylko zgraćwinscp. Naprawia foldery systemowe ? I zostaiwa moje ?
PS. dałem przywróć domyślne udziały to mi...
Jak to jest w tym qnap-ie bo zapomniałem jak się tworzy wolumin uproszczony
Idzie na niego kliknąć jak na folder ? bo ja nie mogę na ten Backup albo CBKK
Tylko teraz najgorzej to będzie ten qsync przywrócić wyjebało mi cały folder homes ze wszystkimi kontami na qnapie jest tylko jest niewidoczny muszę jakoś go ręcznie może przywrócić, wrzucić te pliki do niego i może pójdzie...
Już sobie ściągnąłem mam 4 zatoki ale jeszcze nie instalowałem za chwilkę to zrobię, okazało się że po tym downgrade SMB powrócił mi dostęp do LAN jupi xD
Ale mam w uj odzyskiwania danych
O kurde szybko restartłem bo na razie pobierał uf...
To będę musiał se ściągnąć tą z jedynką i ręcznie walnąć.
Ale czemu po zwykłym przywracaniu mi tak zjebał foldery masakra
Nagromadzenie pecha hehe
Qsync nie działa bo nie ma folderu homes z...
Mam teraz tak:
może klapnie niepotrzebnie robiłem ten recovery na nim zjebałem to fest, restartnę i się zobaczy czy przynajmniej dostęp wróci.
Mam TS-431P i QTS 5.2.0.2860
Nie poleciał po aktualizacji SMB,
znikł mi dostęp do Qnap-a przez www, był ban z IP Fortineta usunąłem i gra umiem wchodzić przez www.
Z Lan-a na urządzenie/zasoby sieciowe już nie działa okno białe wisi i potem poświadczenia wywala, raz mi...
Nie umiem wejść przez LAN na qnap-a \\qnap jak to machnę to reszta to już pójdzie...
Najgorsze że nie mam folderu homes z wszystkimi ustawieniami i plikami kont z AD i Qsync,
dlaczego to znika po wgraniu pliku kopi zapasowej, przecież to...
Cześć
Po aktualizacji SMB, miałem problem z dostępem przez www i przez LAN i ja głupi zrobiłem przywracanie danych, wywaliło mi wszystkie foldery udostępnione, qsync nie działa, foldery niewidoczne ale widać że zasoby są z danymi.
Jak to...