S
Local time
14:57
Wyróżnione treści
0
Punkty reakcji
1

Ostatnia aktywność Wiadomości Wyróżnione treści O sobie

• S
      showview odpowiedział w temacie Pomoc konfiguracja dysków.
      Nie będę już zakładał nowego wątku. Podpowiedzcie. Mam dwie pule, obie w RAID1 dla SSD i dla M.2 (ta jest nowa, pusta). Chcąc inicjować na nowo system aby stał na M.2 1. czy inicjację zrobię z poziomu panelu NAS czy z poziomu przycisku reset? 2...
    • S
      showview zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc konfiguracja dysków.
      albo CACHE albo RAID - ja chcesz sobie dzielic to nie w Q. przy czym cache'owanie SSD mija się z celem* *z wyłaczeniem użyszkodników biznesowych. 1760729060 pomijam pierdyliard problemów administracyjno-kosztowych. 1760730322 nie.
    • S
      showview zareagował Lubię to Lubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Pomoc konfiguracja dysków.
      nic nowego -> nie i tak (jedziesz od zera) następnym razem przeczytaj sobie ile IOPS robi SSD a ile robi NVMe.
    • S
      showview odpowiedział w temacie Pomoc konfiguracja dysków.
      Przetestowałem dyski SSD i M.2. Okazało się, że M.2 są dużo szybsze. Czy istnieje metoda na przeniesienie systemu na z SSD na M.2 czy musiałbym zainicjować ponownie i wybrać miejsce na system?
      • 1760733908434.png
    • S
      showview napisał nowy temat.
      Cześć, podpowiedzcie mi koledzy jak najlepiej zoptymalizować moją sytuację. Mam TS-264 16GB oraz 2x2TB SSD w raid1 (wolumin uproszczony), zakupiłem 2x2TB M.2 z zamiarem użycia jako raid1 w części (1TB) dla danych oraz (400MB) jako pamięć...
    • S
      W takim razie z jakiego programu korzystasz? Mam bardzo dużo zdjęć i troche mniej plików wideo. Chcialbym zbudować albumy ale równolegle chciałbym mieć pewność, że jak coś się sypnie to będę miał wygodną i bezpieczną kopię nie samych zdjęć ale...
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…
  • Ładowanie…