-
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Problem nadal występuje w tym podfolderze ? W incognito, zaloguj się na tego usera po www do qnapa Wejdź w file station i otwórz ten udzial Otwórz skany? Wchodzi czy nie? Spróbuj skopiować coś. Udaje się czy nie? Wróć do głównego w tym udziale... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.To prawda. Aktualizacje są ważnae, nawet powiedziałbym bardzo istotne. Jest jedna rzecz która jeszcze dodaje, jeśli zdecydowałem cos wystawić na świat i byłby atak to jest to w głowie moja decyzja - to oznacza że musisz mieć kopie ;) Ale wydaje... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Niestety też jestem tego zdania. I pomimo wielkich spopularyzowanych ruchów nt bezpieczeństwa wyznaje tylko jedna, prawdziwa i najoryginajlniejsza z zasad prawdziwego admina. U mnie działa bo nie aktualizuje. Jak się odpowiednio przygotujesz, to... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Ten test wlasnei ma wykluczyć problem od strony komputerów. Czyli po lokalu się wbijasz :) no to w teorii z czystego systemu tez musisz się wbic -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.okay ;) aleeee wiesz xD ja nie wiem co jest powodem ;p przypuszczam na chłopski rozum ;) 1+1=3 (nie dot. LGBT) :ROFLMAO: nie widziałem logów, nie wiem jaka jest struktura acl rozbudowana itd itd... 1) FAQ - Jak uzyskać dostęp do mojego QNAP NAS... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Interesujący zbieg okoliczności... spójrz w logi i zweryfikuj. Przypominam ACL 2.0 to duży improvement dla systemów ZFS, które wykazują w przeciwieństwie do EXT4 dużo mniejszą wydajność w samym działaniu a co dopiero w zagnieżdżonych prawa. Tak... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.moment moment, samo sie nie zmienilo na ACL 2.0 czy przypadkiem nie pojawił się komunikat o ACL 2 .0 zeby wlaczyc? Jak zaktualizować ACL do wersji 2.0? (droga powrotna to usuniecie puli i reset ...) ACL 2.0 to duzy improvement w zarzadzaniu... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja TS-h973AX - "wiszące" aktualizacje kilku aplikacji - QuLog na 80%.po ssh zaloguj się do qnapa, na konto 'admin' Zobacz czy w .qpkg jest baza danych mariadb ls /share/CACHEDEV1_DATA/.qpkg ja bym ją z palca przeinstalowal, bo nawet jesli jej nie ma, to moze byc uwalona baza.... bash -x /etc/init.d/installtgz.sh...