-
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.@Gw-Service proszę powiedz czy to Twoje zgłoszenie w sprawie Konica Minolta procesuje ja czy to inne zgoszenie w temacie j/w? -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post SiewcaRyżu w dyskusji Przy piwie ZWOLTEX PORTO Ręcznik kąpielowy duży gruby szary 600g 70x140cm.
Blame @Silas Mariusz :P -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Jeśli to Tobie odpisywałem, to nie rozmawiasz z botem. Ale mam tyle roboty, że on pisze za mnie ;) Twój dump wiele mówi. Jest próba połączenia do nieistniejącego obiektu. Problemem jest, że to nie dotyczy innych systemów. -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).Je*ac support 🤣🤣🤣 -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post jerry1333 w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
Jest tak samo bo mam P1000 ale nie chce mi się znowu walczyć z supportem. -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Pecus w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
Support zaproponował ponowną instalację sterowników i zrobiłem tak: Zrobiłem update do QTS 5.2.9.3499. Po restarcie Kontenery nie widziały GPU, oba sterowniki w App Center wyszarzone, ale w najnowszych wersjach (z resztą po restarcie mignął mi... -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post Pecus w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
To chyba nie jest dobre miejsce ale może @SiewcaRyżu przeniesie w lepsze :) Wrzucam tu moją zawartość folderu z którego odpala docker compose, czyli plik env i ymle :) W env są zdefiniowane moje dwa foldery: Biblioteka immich... -
Jako, że nie chciałbym łatać tego po każdym update, to zgłosiłem problem do wsparcia Qnapa. Będą się łączyć i może znajdą rozwiązanie bardziej systemowe. Dla zainteresowanych czy warto (chodzi mi o kartę Nvidia Quadro P2000 z 5GB RAM na tym... -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post DVader w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
Od dluzszego juz czasu mam to samo - po kazdej aktualizacji QuTS Hero, musze recznie instalowac sterowniki NVidia. Potem tylko jeszcze jeden restart i wszystko smiga jak trzeba :) -
Silas Mariusz zareagowałLubię to na post pecet w dyskusji Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A).
wgraj ręcznie kernel a potem sterowniki, pobrane najlepiej ze strony Qnap NVdrv -> link Kernel -> link lub po ssh zgodnie z instrukcją Pomoc - Qnap 473a + Quadro P1000 - brak transkodowania sprzętowego -
Silas Mariusz napisał nowy temat.Embedded System Checker (ESC) – Usage & Troubleshooting KB Overview This tool is used to gather basic information and detect common bugs. Installation [~] # wget https://www.dropbox.com/s/73oh4qqmgv0cgkq/EmbeddedSysChecker_1.3.qpkg [~] #... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.z czystej ciekawości, klei się rozmowa w tickecie? Bo zastanawiam się od kiedy QNAP pracuje w weekendy? A wiesz że to łatwo sprawdzić co się dzieje? Wireshark odczytuje kody błędów samba z dumpa którego możesz zrobić tcpdumpem Dać instrukcję? -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Problem nadal występuje w tym podfolderze ? W incognito, zaloguj się na tego usera po www do qnapa Wejdź w file station i otwórz ten udzial Otwórz skany? Wchodzi czy nie? Spróbuj skopiować coś. Udaje się czy nie? Wróć do głównego w tym udziale... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.To prawda. Aktualizacje są ważnae, nawet powiedziałbym bardzo istotne. Jest jedna rzecz która jeszcze dodaje, jeśli zdecydowałem cos wystawić na świat i byłby atak to jest to w głowie moja decyzja - to oznacza że musisz mieć kopie ;) Ale wydaje... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Niestety też jestem tego zdania. I pomimo wielkich spopularyzowanych ruchów nt bezpieczeństwa wyznaje tylko jedna, prawdziwa i najoryginajlniejsza z zasad prawdziwego admina. U mnie działa bo nie aktualizuje. Jak się odpowiednio przygotujesz, to... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Ten test wlasnei ma wykluczyć problem od strony komputerów. Czyli po lokalu się wbijasz :) no to w teorii z czystego systemu tez musisz się wbic -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.okay ;) aleeee wiesz xD ja nie wiem co jest powodem ;p przypuszczam na chłopski rozum ;) 1+1=3 (nie dot. LGBT) :ROFLMAO: nie widziałem logów, nie wiem jaka jest struktura acl rozbudowana itd itd... 1) FAQ - Jak uzyskać dostęp do mojego QNAP NAS... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.Interesujący zbieg okoliczności... spójrz w logi i zweryfikuj. Przypominam ACL 2.0 to duży improvement dla systemów ZFS, które wykazują w przeciwieństwie do EXT4 dużo mniejszą wydajność w samym działaniu a co dopiero w zagnieżdżonych prawa. Tak... -
Silas Mariusz odpowiedział w temacie Pomoc Aktualizacja QtsHero 6.0 i nie działa skan do podfolderów SMB.moment moment, samo sie nie zmienilo na ACL 2.0 czy przypadkiem nie pojawił się komunikat o ACL 2 .0 zeby wlaczyc? Jak zaktualizować ACL do wersji 2.0? (droga powrotna to usuniecie puli i reset ...) ACL 2.0 to duzy improvement w zarzadzaniu...