Recent Content by Siona

1. Siona

Sprzedam TVS-670pro i3 - 2GB

Zarezerwowany Sprzedane
  2. Siona

s i o n a (wiesz co) i n t e r i a. p l Usuń spacje i wstaw zwierza. Oddzwonię.
  3. Siona

zestaw jest z dystrybucji FEN posiada ich 12-sto miesięczną gwarancje. dokumentacji nie otwierałem - domniemuję, że tak, zresztą zarówno oprogramowanie układowe (język się wybiera) jak i narzedzia są do pobrania w języku polskim ze strony. Dziś promo z okazji czarnego piątku 3000 i wysyłka...
  4. Siona

Sprzedam w zasadzie nowy jak w temacie 670pro z prockiem i3 i 2 GB ramu 6 slotów, zapakowany fabrycznie, z kompletem dokumentów 12 miesięczna gwarancja, 24 rękojmia realizowane przez wiodącego polskiego dystrybutora Pełna specyfikacja na stronie producenta cena jaka mnie interesuje to 3200pln -...
  5. Siona

Pomoc Wysokie użycie zasobów procesora przez qsync.php i vpnfilter

Nie. Wrzuciłem 4.2.4 na nowy dysk, przywróciłem ustawienia z backupu, jak ogarnąłem wszystko to zrobiłem upgrade.
  6. Siona

Ale, że co? Format do zera? Średnio mnie to urządza...
  7. Siona

Witam Czy ktoś oprócz mnie obserwuje wysokie zapotrzebowanie na zasoby przez procesy qsync.php i vpnfilter ? Procesy konsumują po około 12% zasobów procesora, nawet jeśli aplikacja qsync central jest odinstalowana. W związku z tym, że w serwerze jest zainstalowany i7-4790s wygląda na to, że...
  8. Siona

QNAP 453A 16 GB RAM!! Pełen komplet FV z 12.2015

Prosiłbym, żebyś zakrył dane kupującego na fakturze VAT.
  9. Siona

Sprzedam S 213j - 450PLN

Sprzedam NAS S 213j Stan idealny, komplet sklepowy wraz z opakowaniem i dokumentacją, bez dysków. Cena 450PLN wysyłka po mojej stronie.
  10. Siona

Pomoc Zjadanie zasobów wolumenu systemowego przy kopiowaniu SMB na inny wolumen

hej Pojawił mi się problem przy kopiowaniu plików z maszyn W10 na udziały użytkowników na Qnapie. Udziały użytkowników są ulokowane na wolumenie nr 3 (RAID5 - 3 dyski). Przy kopiowaniu zaczyna zmniejszać się ilość wolnego miejsca na wolumenie systemowym (SSD) - nie pokazując jednocześnie żadnych...
  11. Siona

Pomoc OpenVPN i *.OVPN - jak skonfigurować?

Qnap z jego openvpn, jeśli nie jest bramą domyślną dla połączeń zdalnych nie pcha trasy do sieci lokalnej. W prosty sposób nie da się tego zmienić. Jeśli wyedytujesz plik konfiguracyjny zostanie on nadpisany przy ponownym uruchomieniu. Moim zdaniem to bug, nie wszyscy się z tym zgadzają.
  12. Siona

Pomoc Virtualization Station 2.2 beta

Może usunąć virtual switch, potem ustawić LACP, potem dodać switch i będzie git.
  13. Siona

Pomoc Uruchomienie Virtualki z innej lokalizacji

zależy jaki tunel. Generalnie można tak skonfigurować, że twój zdalny komputer będzie widoczny jak lokalny (eoip przez pptp). Ja mam 3 niezależne tunele : sstp na routerze i 2x ovpn na nasach.
  14. Siona

Jak nie masz vpn albo przekierowanego portu do usługi SSH lub telnet to nic nie zrobisz. Zostaje lokalny komputer z TW. Edyta Widzę jedna opcję Jeśli masz jakiś przekierowany port to możesz włączyć tą usługę i ustawić ten port jak aktywny dla openvpn, ściągnąć konfig, i masz vpn.
  15. Siona

Bo on idzie po innym porcie niż port www nas.