Recent Content by skorpion

1. skorpion

Pomoc Qnap TS231p i podłączenie do TV

Nie testowałem tego rozwiązania, ale gdzieś się spotkałem z konwerterem thernet2hdmi. Może to jest opcja która pomoże rozwiązać problem?
  2. skorpion

Pomoc Synchronizacja katalogu PC z QNAPem - co poza QSync?

Dopiero zaczynam zabawe z QNAP, ale przypadł mi do gustu program netbak replikator (do synchronizacji z windows), w połączeniu z HBS3 (do kopiowania danych na drugi dysk, który jest migawkowany) Możesz dodać użytkownika z hasłem na Windowsie i dać mu uprawnienia do udostępnionych katalogów -...
  3. skorpion

Pomoc Surveillance Solution widzi kamery ale nie chce się z nimi połączyć

Wyłączyłem autoryzację RTSP w kamerze, przy próbie odtworzenia w VLC nie wyświetla obrazu (co oczywiste nie żąda loginu/hasła). W QVR obraz jest, ale wciąż rozłącza. Rozmawiałem z kolegą pożyczy mi kamerkę hikvision do testów - o wynikach poinformuje. Na dzień dzisiejszy uważam, że zakup NASa...
  4. skorpion

W kamerze autoryzacja RTSP jest włączona na porcie 554. Próbowałem połączyć się VLC, niestety brak połączenia z kamerą, znaczy wyświetla się okienko login/hasło ale po wpisaniu obraz się nie pojawia. Kwestia druga w QVR obraz z kamery jest, nawet miałem część nagrań - ale nagrywało tylko gdy...
  5. skorpion

tak, resetowałem ustawienia kamery do fabrycznych. Potem ustawienie tak jak pisałeś na całe okno + wysoka czułość. Reszta powłączane domyślnie, RTSP uruchomione na tym samym porcie.
  6. skorpion

lipa wciąż, ale przynajmniej w logach pojawia się próba połączenia. a nie tylko restarty. Muszę pożyczyć od kogoś kamerkę onvif i przetestować żeby wyrobić sobie zdanie nt. qnap+monitoring.
  7. skorpion

wykrywa, tylko tak jak pisałem wątek obok 70-100% obciążenie CPU przy ustawieniu wykrywanie ruchu przez QVR. Natomiast jak ustawie detekcja ruchu przez kamere tak samo jak P4w3ł. Spróbuje to co poleciłeś w ustawieniach kamery.
  8. skorpion

mam jedną kamere: Media-Tech 1080P OUTDOOR IP CAMERA POE/WIFI nie mogę znaleźć na tej liście, to chyba nie ma? Przyznam, że temat kamer to nie moja bajka - polegałem na informacjach od sprzedawcy... podobno tania i dobra :) P4w3ł sorry, że się wtrąciłem w temat :) ale ja już chyba skończyłem.
  9. skorpion

Podepne się do wątku, mógłbyś polecić jakiś konkretny model - żeby pracował z kamerami onvif (inny producent) z obsługą kilku strumieni.
  10. skorpion

Pomoc QVR PRO duże zużycie procesora 60-100%

Dodawałem na "onvif profileS cameras" "onvif cameras" na tej pierwszej mogłem ustawić żeby odczytywał ruch z kamery na tym drugim profilu nie. Próbowałem robić tak jak pisałeś w podobnym wątku: 1. zatrzymanie usług 2. odinstalować qvr 3. restart, 4 install samego qvr i nic... próbowałem też...
  11. skorpion

Dzięki Mariusz, właśnie to zauważyłem. Jednak jak ustawię aby wykrywał ruch z kamery to cały czas status "łączenie". na kilka sekund się podłączy kamera i rozłacza. Cały czas w kółko. Zużycie CPU faktycznie mniejsze, tylko że nie nagrywa :( Jak ustawie na wykrywanie ruchu z kamery to restartuje...
  12. skorpion

Mam identycznie w QVR Pro. Zauważyłem, że jak zmienię ustawienia żeby wykrywanie ruchu było po stronie software to nagrywa nonstop - jednak zużycie procesora >70%. Natomiast jak przełączę aby ruch wykrywany był przez kamerę - to jest jak u Ciebie, nic nie nagrywa - czasami tylko połączy się na...
  13. skorpion

QNAP TS-351 ma strasznie duże zużycie CPU (60-100%). Takie zużycie przy pracującym QVR Pro z jedną kamerą. Po zatrzymaniu usługi QVR PRO zużycie CPU spadło do <20% (czasami pik do 35%). Może źle konfiguruje aplikacje, a może to wina kamery? Pomóżcie proszę, bo to frustrujące - próbuje różnych...
  14. skorpion

Pomoc Hikvision DS-2CD2042WD-I & DS-2CD2055FWD-I

O kamerkach się nie wypowiem, ale przesyłka z Chin DHLem to na 90% doliczone cło/VAT do ceny kamery.
  15. skorpion

TS-228 lub TS-228a jako magazyn kopii zapasowej w małej firmie?

Tak tak, to są podobne sprzęty - tylko chodzi mi czy oprogramowanie QTS jest takie samo jak w NASach z procesorami intel. 1. Zasada 3 kopii, już pisałeś w innym temacie - więc temat znany. NAS bez RAID, zastanawiam się czy w tym przypadku również dysk SSD na system ma racje bytu? Jak myślisz...