Recent Content by Speyson

1. Speyson

Pomoc [Owncloud] konfiguracja ostrzeżeń

Mam zainstalowany redis w kontenerze i mogę się do niego dostać poprzez docker exec -it some-redis redis-cli. Ale gdy dodaję wpisy do pliku ownclouda config.php robię docker stop owncloud, docker start owncloud otrzymuję "Uncaught Error: Call to a member function getLogger() on null in...
  2. Speyson

Pomoc [Owncloud] konfiguracja ostrzeżeń

Cześć jestem po dziwnej awarii qnap Container Station usunęło mi contenery dotyczące owncloud. Niestety musiałem uruchamiać wszystko od początku. Potrzebuję pomocy, gdyż nie nawidzę żadnych błędów i ostrzeżeń. Mam uruchomiony owncloud w kontenerze, wszystko działa ok. ale nie potrafię poradzić...
  3. Speyson

Pomoc Po aktualizacji brak dostępu do OwncloudX.

Właśnie przejrzałem owncloud.log ostatni wpis jest z wczoraj, kiedy owncloud jeszcze działał. Jakie logi jeszcze przejrzeć? Nie wiem czy aktualizacja phpMyAdmin czegoś nie namieszała, może jest za nowa do tej wersji owncloud. Co robić - ratujcie
  4. Speyson

Pomoc Po aktualizacji brak dostępu do OwncloudX.

Zaktualizowałem QNAP TS253D do wersji QTS 5.1.6.2722 Build20240402 Zaktualizowałem phpMyAdmin 5.2.1.1 Zaktualizowałem MariaDB 10 1.0.6.33 OwncloudX w panelu AppCenter jest uruchomiony ale po kliknięciu otwórz nie mogę się do niego dostać z poziomu przeglądarki otrzymuję komunikat „Ta witryna...
  5. Speyson

Pomoc ownCloud na serwerze MariaDB problem z połączeniem

Widzę, że z nextcloud jest identyczna sytuacja jak z owncloud. Może faktycznie dać sobie spokój. Poszukam więcej szczegółów co i jak.
  6. Speyson

Z mojej strony temat zakończony, ale nie rozwiązany jak należy, ponieważ ostatecznie owncloud pracuje na SQLite. Już się poddałem. Jestem na etapie szukania informacji dot. najmniej obciążającej QNAPa instalacji nextcloud. Wszystkim dziękuję za cenne rady i pozdrawiam.
  7. Speyson

@Damian dokładnie o tę paczkę chodzi. Dzięki, że chciało ci się to wszystko sprawdzić. U mnie tylko w localhost jest port 3307. @Silas Mariusz przyzwyczajony jestem do ownclouda, ale muszę mieć chmurę, więc nextclud wchodzi w grę
  8. Speyson

1645353461 Może w ta ścieżka katalog danych powinna być inna. A jak powinna być nazwa bazy danych, bo przy zakładaniu nowej bazy nie było pola aby ją wpisać.
  9. Speyson

Powiedz mi tylko, czego konkretnie sreeny porobić, a dodam. Ja nie mogę zalogować się do owncloud
  10. Speyson

owncloud to czysta instalacja z appCenter, a MariaDB w kreatorze tworzenia bazy należało wpisać hasło i włączyć tcp ip. Szukam jakiś poradników, owncloud, mariadb dla qnap. Dawno temu uruchamiałem na komputerze joomlę, no ale tam poradników było więcej. Pozdrawiam
  11. Speyson

Tak, Pierwszą instalację zrobiłem z innego konta administratora, bo admina wyłączyłem, następnie odinstalowałem ownclouda, mariadb i phpmyadmin. Ponownie instalowałem z włączonego już konta admin.
  12. Speyson

Chwile się przespałem, walczę dalej. Tak sobie myślę, pole katalog danych, można przecież zostawić domyślne, z tym, że w folderze /var w ogóle nie ma katalogu /www/html/data co z tym dalej zrobić?
  13. Speyson

@Pawliko kupiłem apache 7.3 co dalej bo nie mogę włączyć nextcloud info: ERR_CONNECTION_REFUSED
  14. Speyson

Już mi ręce opadają, mam QNAPa obok siebie w sieci lokalnej i niestety nie mogę się z nim połączyć, pewnie w samym urządzeniu coś trzeba włączyć. Putty wyświetla Zdaję sobie sprawę z tego, że przez moją marną wiedzę wam brak sił do pomocy :( 1645311607 @Damian jeśli masz chwilę i przede...
  15. Speyson

Śmiej się do rana, ale od wczoraj mam QNAPA, jak to sprawdzić? 1645310395 A co do NextCloud Da się to jakoś zaktualizować?