"FTP w sieci lokalnej dla tego usera działa, a z Internetów nie ?" - Dokładnie tak.
Wyobraź sobie w ten sposób.
Jestem poza swoją lokalizacją (Tam gdzie jest QNAP). Odpalam WinSCP (tam zmiana FTP na SFTP protokołu to jeden KLIK)
I teraz jak...
Nic nie odświeżałem, wszedłem na myqnapcloud i teraz pokazuje poprawny adres, nic to oczywiście nie zmieniło jeśli chodzi o logowanie do FTP-a. Dalej wywala mi błędny LOG/PASS
Proszę wyprowadź mnie z błędu, wydawało mi się że myqnapcloud to...
Testowałem problem na świeżo postawionej virtualnej maszynie (Win 7 i 11), loguje się do admina bez znajomości dokładnego hasła, jak wpisze błędne hasło które całkowicie odbiega od ustalonego czyli zamiast "n00bek2025" dam "idi0t@2025" to NIE...
Od razu wyjaśniam że jeszcze np. około 2 tygodni temu FTP zewnątrz normalnie działało
1) Tak, na swoim routerze mam ustawione przekierowanie portu zewnętrznego 21 na wewnętrzny.
2) w PASSIVE PORTS mam ustawiony domyślny zakres portów.
3) na...
Tak tylko po zmianie hasła przez GUI do SSH mogę zalogować się wyłącznie nowym hasłem wymyślonym po Twojej wiadomości bez żadnych ustępstw. Przez stare nie przepuszcza, ale w interfejsie graficznym nic się nie zmieniło. Loguje się starym PASSem...
Mam dziwny problem z FTP. Otóż po lokalnym LANie wchodzę do FTP np. Eksploratorem Win albo Total Commanderem bez żadnego problemu, natomiast logując się z WAN-u (Net w pracy lub własny hotspot) dostaje komunikat Login Incorrect i faktycznie w...
Czytając Tytuł można pomyśleć że "o kolejny który zmienił hasło i nie może dostać się do własnego admina"
Ale mój problem jest całkowicie odwrotny i nie wiem czym jest spowodowany.
Na potrzeby opisania mojego problemu wymyślmy hasło...