spiderpc
Local time
10:01 PM
Featured content
0
Reaction score
2

Latest activity Postings Featured content About

• spiderpc
      spiderpc replied to the thread Help FTP Problem.
      "FTP w sieci lokalnej dla tego usera działa, a z Internetów nie ?" - Dokładnie tak. Wyobraź sobie w ten sposób. Jestem poza swoją lokalizacją (Tam gdzie jest QNAP). Odpalam WinSCP (tam zmiana FTP na SFTP protokołu to jeden KLIK) I teraz jak...
    • spiderpc
      Nic nie odświeżałem, wszedłem na myqnapcloud i teraz pokazuje poprawny adres, nic to oczywiście nie zmieniło jeśli chodzi o logowanie do FTP-a. Dalej wywala mi błędny LOG/PASS Proszę wyprowadź mnie z błędu, wydawało mi się że myqnapcloud to...
    • spiderpc
      Testowałem problem na świeżo postawionej virtualnej maszynie (Win 7 i 11), loguje się do admina bez znajomości dokładnego hasła, jak wpisze błędne hasło które całkowicie odbiega od ustalonego czyli zamiast "n00bek2025" dam "idi0t@2025" to NIE...
    • spiderpc
      tutaj zmiana hasła ma faktyczny wpływ na "zawartość" czyli na zaszyfrowany password i wypluwa mniej więcej:
    • spiderpc
      Od razu wyjaśniam że jeszcze np. około 2 tygodni temu FTP zewnątrz normalnie działało 1) Tak, na swoim routerze mam ustawione przekierowanie portu zewnętrznego 21 na wewnętrzny. 2) w PASSIVE PORTS mam ustawiony domyślny zakres portów. 3) na...
    • spiderpc
      Tak tylko po zmianie hasła przez GUI do SSH mogę zalogować się wyłącznie nowym hasłem wymyślonym po Twojej wiadomości bez żadnych ustępstw. Przez stare nie przepuszcza, ale w interfejsie graficznym nic się nie zmieniło. Loguje się starym PASSem...
    • spiderpc
      Mam dziwny problem z FTP. Otóż po lokalnym LANie wchodzę do FTP np. Eksploratorem Win albo Total Commanderem bez żadnego problemu, natomiast logując się z WAN-u (Net w pracy lub własny hotspot) dostaje komunikat Login Incorrect i faktycznie w...
    • spiderpc
      Po zmianie hasła za pomocą GUI po wpisaniu komendy przed i po zmianie hasła nie ma żadnej różnicy w liniach.
    • spiderpc
      Czytając Tytuł można pomyśleć że "o kolejny który zmienił hasło i nie może dostać się do własnego admina" Ale mój problem jest całkowicie odwrotny i nie wiem czym jest spowodowany. Na potrzeby opisania mojego problemu wymyślmy hasło...
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…