Recent Content by spiderpc

1. spiderpc

Pomoc Problem z Hasłem Administratora

Sprawdziłem drugi QNAP który modelem jest identyczny i nie pozwala mi logować się innym hasłem niż to które mam ustawione, żadne kombinacje z podobnym hasłem nie pozwalają przejść dalej. = Czyli tak jak powinno być Zastanawiam się czy źródłem problemu na moim głónym QNAPie jest to że jest...
  2. spiderpc

Moim zdaniem to może być problem masowy ale mało zidentyfikowany, zgaduje że obsługujesz wiele tego typu sprzętów ... Ile razy celowo wpisałeś złe hasło znając poprawne, zakładam że 0. I nie sądzę że wiele osób to weryfikuje. Przypomniałem sobie pisząc tą wiadomość że mam jeszcze jeden...
  3. spiderpc

Na oficjalnej apce piszą by zrobić UPDATE do najnowszego seftu (Mój QNAP ma ustawiony auto update - mam najnowszy firmware) i to tyle w kwestii pomocy supportu. p.s. radzą mi jeszcze przywrócić do ustawień fabrycznych co pewnie wiąże się z utratą danych co średnio mi się uśmiecha. (mam dość...
  4. spiderpc

Pomoc FTP Problem

"FTP w sieci lokalnej dla tego usera działa, a z Internetów nie ?" - Dokładnie tak. Wyobraź sobie w ten sposób. Jestem poza swoją lokalizacją (Tam gdzie jest QNAP). Odpalam WinSCP (tam zmiana FTP na SFTP protokołu to jeden KLIK) I teraz jak wprowadzam IP, login i pass mojego admina na SFTP...
  5. spiderpc

Pomoc FTP Problem

Nic nie odświeżałem, wszedłem na myqnapcloud i teraz pokazuje poprawny adres, nic to oczywiście nie zmieniło jeśli chodzi o logowanie do FTP-a. Dalej wywala mi błędny LOG/PASS Proszę wyprowadź mnie z błędu, wydawało mi się że myqnapcloud to usługa chmurowa dla tych co nie mają stałego IP a chcą...
  6. spiderpc

Testowałem problem na świeżo postawionej virtualnej maszynie (Win 7 i 11), loguje się do admina bez znajomości dokładnego hasła, jak wpisze błędne hasło które całkowicie odbiega od ustalonego czyli zamiast "n00bek2025" dam "idi0t@2025" to NIE przepuści (odrzuci dostęp) ale każda odmiana hasła...
  7. spiderpc

tutaj zmiana hasła ma faktyczny wpływ na "zawartość" czyli na zaszyfrowany password i wypluwa mniej więcej:
  8. spiderpc

Pomoc FTP Problem

Od razu wyjaśniam że jeszcze np. około 2 tygodni temu FTP zewnątrz normalnie działało 1) Tak, na swoim routerze mam ustawione przekierowanie portu zewnętrznego 21 na wewnętrzny. 2) w PASSIVE PORTS mam ustawiony domyślny zakres portów. 3) na "dupa.myqnapcloud.com" pokazuje mi mój adres IP który...
  9. spiderpc

Tak tylko po zmianie hasła przez GUI do SSH mogę zalogować się wyłącznie nowym hasłem wymyślonym po Twojej wiadomości bez żadnych ustępstw. Przez stare nie przepuszcza, ale w interfejsie graficznym nic się nie zmieniło. Loguje się starym PASSem. Oczywiście mam włączone logowanie dwuetapowe...
  10. spiderpc

Pomoc FTP Problem

Mam dziwny problem z FTP. Otóż po lokalnym LANie wchodzę do FTP np. Eksploratorem Win albo Total Commanderem bez żadnego problemu, natomiast logując się z WAN-u (Net w pracy lub własny hotspot) dostaje komunikat Login Incorrect i faktycznie w logach pokazuje mi błąd logowania. Dane logowania są...
  11. spiderpc

Po zmianie hasła za pomocą GUI po wpisaniu komendy przed i po zmianie hasła nie ma żadnej różnicy w liniach.
  12. spiderpc

Czytając Tytuł można pomyśleć że "o kolejny który zmienił hasło i nie może dostać się do własnego admina" Ale mój problem jest całkowicie odwrotny i nie wiem czym jest spowodowany. Na potrzeby opisania mojego problemu wymyślmy hasło administratora: "n00bek2025" I moim oczekiwaniem jest że...
  13. spiderpc

Pomoc QNAP TS-251 + TR-002

Próbowałem. Nic to nie zmienia, dotykiem czuję że dyski w środku pracują ale nie widać z strony tr-002 żadnej aktywności poza czerwoną diodą i ciągłym piskiem. 1689851802 Gdy przełączam na raid 1 zachowuje się tak samo z tym że dioda statusu wyświetla zieloną diodę. Straciłem możność wykrywania...
  14. spiderpc

Pomoc QNAP TS-251 + TR-002

Tak, te przełączniki tak były ustawione przez producenta. Czy jako USER tych QNAPów jestem w stanie coś zrobić czy raczej usterka kwalifikuje się pod serwis (gwarancje) ? PS. Na drugim zdjęciu pokazującym BACKEND QNAP-a jest przełącznik na OFF bo ciągły sygnał dzwiękowy jest męczący.