Recent Content by sypiamzsasiadka

1. sypiamzsasiadka

Pomoc QuMagie - nie wczytuje etykiet osób po reorganizacji w folderach

tak to ja tam wrzucilem tego posta. Tylko wiesz co nie ma zadnych operacji w tle aplikacji QuMagie - wszystkie sa ukonczone. Procesy rozpoznawania twarzy, tworzenia miniatur, itd zostaly przeprowadzone od nowa i ukonczone. Kopie robilem z 3 dysku podpietego po USB poprzez Hybrid Backup Station...
  2. sypiamzsasiadka

Pomoc QuMagie - nie wczytuje etykiet osób po reorganizacji w folderach

Witam. Robiłem ostatnio reorganizacje zdjęć w folderach, jak również synchronizacje zbiorów z urządzenia zewnętrznego USB (zostały nadane nowe nazwy niektórym folderom, niektóre zdjęcia zostały poprzenoszone do innych folderów, zostały skopiowane nowe zdjęcia z zewnętrznego dysku poprzez USB)...
  3. sypiamzsasiadka

Pomoc Automatyczne przekazywanie zdjęć z telefonu - Qfile,Qphoto,Qsync - co wybrać?

Witam Wiem ze stary kotlet ale nawiązuje do tego problemu. Czy cos sie zmieniło / poprawiło w tej materii? Jaki schemat najlepiej zastosować przy robieniu synchronizacji plików (zdjęć, filmów) ze smartfona na NAS? Pozdrawiam
  4. sypiamzsasiadka

Kawa i papierosy Raid1 - czy komuś padły 2 dyski na raz

po to właśnie pytam czy "już" sie komuś to przytrafiło - wiadomo, to że mi nikt nie napisze nie gwarantuje mi ze nikomu sie to już nie trafiło a tym bardziej ze mi sie może nie przytrafić. Pytam bardziej żeby sprawdzić czy jest to nagminne czy raczej bardzo rzadkie. Tak kilka lat temu padł mi...
  5. sypiamzsasiadka

Kawa i papierosy Raid1 - czy komuś padły 2 dyski na raz

Witam Mam u siebie w domu TS-251B, 2 dyski po 2TB w macierzy RAID1. Czy w Waszej ocenie jest to bezpieczne rozwianie na wypadek "padnięci"a. Wiem że im więcej dysków tym pewniej ale u mnie będą 2. Czy komuś w historii użytkowaniu takich urządzeń trafiła się sytuacja że padły 2 dyski na raz Pozdr
  6. sypiamzsasiadka

Pomoc Jak umieścić skrót Qumagie w panelu HybridDesk Station

Witam. Jak w temacie. Chciałbym umieścić na panelu HybridDesk Station skrót do Qumagie żeby móc oglądać zdjęcia na TV używając właśnie Qumagie. Da się ten skrót tam umieścić? Z góry dzięki Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.4 Model serwera: QNAP TS-251B
  7. sypiamzsasiadka

Pomoc Jak utworzyć folder współdzielony wewnątrz istniejącego folderu współdzielonego

Witam. Jak utworzyć folder współdzielony wewnątrz istniejącego folderu współdzielonego z poziomu "File Station". Mam utworzony folder współdzielony "ABC" wewnątrz woluminu "EFG". Gdy próbuje utworzyć folder współdzielony "XYZ" wewnątrz folderu "ABC" to folder ten ląduje wewnątrz woluminu "EFG"...
  8. sypiamzsasiadka

Pomoc QNAP-251B - jak połączyć volumeny

Witam. Zrobiłem sobie macierz na 2 dyskach, potem utworzyłem 2 uproszczone volumeny. Chciałbym to przywrócic do stanu pierwotnego - czyli miec takie stan jak po zakupie - bez podziału na volumeny. Przywrocenie ustawień fabrycznych nic nie daje. Prosiłbym o podpowiedx jak to zrobić. Pozdrawiam...
  9. sypiamzsasiadka

Witam.

Witam.