Recent Content by TakiMaly

1. TakiMaly

Pomoc Brak 10Gb/s. Karta rozszerzeń QM2-2P10G1TB, Switch QSW-2104-2T i karta PC Qnap QXG-10G1T.

A sprzętowe przyspieszenie? tzw. SSD Cache? Pomiędzy nvme w PC a SSD cache powinno być coś około 900MB/s
  2. TakiMaly

Pomoc Brak 10Gb/s. Karta rozszerzeń QM2-2P10G1TB, Switch QSW-2104-2T i karta PC Qnap QXG-10G1T.

Hmmm, to co jest problemem? kabel, karta QM2, karta QXG-10G1T?? I skończyło się rumakowanie...a nawet się nie zaczęło. Zwracam to g.... jutro. Zadowolę się 2.5Gb
  3. TakiMaly

ja mam w Windows tak... a w zaawansowanych ustawieniach: już kuźwa nic nie kumam. To co psu na budę te 10Gb/s?
  4. TakiMaly

nie jest podpięta. Podpięta jest tylko sieciówka na karcie QM-2
  5. TakiMaly

Jasne, teraz rozumiem. Ale nie mam szybkości 10Gb/s, mam 2.5Gb/s (290MB/s). Mam SSD cache na karcie wpięte w pulę HDD RAID5. Karta na PC pokazuje we właściwościach 10Gb.
  6. TakiMaly

Witam. Jak w tytule. Wszystko połączone kablami cat.7, najdłuższy ma 15m. Pozostałe gniazda 2,5Gb w qnap nie podpięte. QFinder po wykryciu urządzenia pokazuje nr mac karty nie podpiętej do lan jako 10b/s. Odświeżanie Qfinera nie zmienia nic. Poniżej fotka. Napiszcie proszę o co chodzi, bo mi się...
  7. TakiMaly

FAQ Jak połączyć Orange ONT do routera QHora-301W/322 i innych od QNAP, aby korzystać z usługi Orange Światłowód i raz na zawsze zapomnieć o FunBoxie?

Witam. A ktoś może wie jak wygląda sprawa z ewentualnymi usterkami i brakiem netu? Orange zdiagnozuje i usunie usterkę, czy się wypnie na klienta? A jak waszym zdaniem wyglądałoby pozostawienie funboxa i wpięcie do niego Qhory 322? Ma to sens? Pytam dlatego że Qhora 322 nie ma WiFi, ma natomiast...
  8. TakiMaly

Sprzedam Qnap TVS-872X

Aktualne?
  9. TakiMaly

Pomoc skąd teraz mam pobrać aktualizację rtorrent?

Jak w temacie. Skoro w qnapclub nie będzie już aktualizacji i ostatnia to B900, to skąd mam pobrać 0.9.8-BB001?
  10. TakiMaly

Pomoc Kreator rozszerzania puli pamięci dyskowej

Bardzo dziękuję. Jest trochę niejasno to opisane dla laika.
  11. TakiMaly

Pomoc Kreator rozszerzania puli pamięci dyskowej

Witam. Posiadam pulę pamięci którą chciałbym rozszerzyć. Mianowicie chcę dodać nowy dysk do istniejącej grupy raid. Zaznaczam w kreatorze drugą opcję, (dodawanie nowych dysków do istniejącej grupy raid), zaznaczam odpowiednią grupę raid, która ma być rozszerzona.... klikam dalej Zaznaczam dysk...
  12. TakiMaly

Pomoc Teamviewer na Qnapie

Ja u siebie nie miałem żadnych problemów. Na PC mialem uruchomiony TV w tle. Zainstalowałem TV na qnapie, wyświetlił się tutorial: co jak i gdzie... Na PC odpalilem TV i dodałem gnapa klikając urządzenia w pobliżu.