Recent Content by Thorn123

1. Thorn123

Jaki NAS do małego biura

Dzięki za odpowiedz a możesz jeszcze wyjaśnić czemu akurat TS-251C a nie normalny TS-251 według specyfikacji wydaje się lepszy normalny 251 i według cen też wychodzi lepiej
  2. Thorn123

Jaki NAS do małego biura

Hej Mam prośbę o doradzenie z wyborem małego serwera NAS(dwu dyskowy) do małego biura (8-10 osób). Główne zadania tego serwera to : - przechowywanie backapów z kilku maszyn 5-6 - udział sieciowy dla grupy roboczej. i właśnie co do tego udziału ważne jest aby była możliwość tworzenia albo...
  3. Thorn123

Pomoc Photo Station - brak połączenia z biblioteką

Po za oczywistymi wpisami ze usługa jest włączana nie ma żadnych informacji czy błędów widziałem ze kilka tematów niżej użytkownik dyoda miał ten sam problem i tam pomogła reinstalacja systemu - ale wolał bym tego uniknąć bo jest tam już trochę danych.
  4. Thorn123

Pomoc Photo Station - brak połączenia z biblioteką

Witam mam taki problem Otóż jak uruchamiam Photo Station (to samo jest tez z Music) Dostaje komunikat: Połączenie z Multimedia Libary nie powiodło się. Wydaje mi się ze jest to coś z samą bazą Multimediów ponieważ mimo jej uruchomienia nie znajduje mi żadnych multimediów chociaż ze jest tam...
  5. Thorn123

Pomoc Problem SMART ID 05 w nowym dysku WD RED PRO

Oba poszły do reklamacji co prawda jestem pozbawiony teraz nowego serwera na kilka dni ale lepiej dmuchać na zimne niż bym wszystko wgrał i by dwa naraz padły
  6. Thorn123

HD Tune pokazuje takie wartości : HD Tune Pro: WDC WD4001FFSX-68JNUN0 Health ID Current Worst ThresholdData Status (01) Raw Read Error Rate 200 196 51 0 ok (03) Spin Up Time 139 137 21...
  7. Thorn123

Pomoc Foldery - kilka pytań nowicjusza

Chodziło mi o udziały sieciowe:) przepraszam za brak sprecyzowania:) a czy ktoś może mi pomóc odnośnie tego usuniętego udziału?
  8. Thorn123

A mam jeszcze jedno pytanie. Utworzyłem przez przypadek udział sieciowy który potem usunąłem. W file station się on już nie pojawia natomiast ciągle jest dostępne jak się łącze po AFP lub SMB jak go stamtąd usunąć
  9. Thorn123

Ok dziękuje za informacje :) już wszystko jasne (jak na chwile obecną) :)
  10. Thorn123

mam pytanie odnośnie tego home - on jest równoważny z homes/nazwa użytkownika ?
  11. Thorn123

Witam mam nadzieje ze jest to dobry temat do takiego pytania:) Otóż konfiguruje swój pierwszy NAS qnap ts-653 pro. Po pierwszej inicjacji system utworzył mi automatycznie kilka folderów i w związku z tym mam pytanie o ich przeznaczenie. Zostały utworzone następujące foldery: Download / Rozumiem...
  12. Thorn123

Aplikacja WD Data Lifeguard Tools w teście SMART nie odczytuje tego parametru - a te co odczytują są jako good
  13. Thorn123

Witam Dopiero co zakupiłem serwer ts-653 i jest do niego włożone 6x4tb WD RED PRO. Serwer dopiero konfiguruje nie ma na nim prawie żadnych danych a już pojawił się pierwszy problem. Otóż przy logowaniu qnap zgłasza problem z jednym z dysków mianowicie SMART zwraca info o: Retired_Block_Count i...
  14. Thorn123

Witam

Witam wszystkich użytkowników forum qnap :)