Recent Content by tomeksup

1. T

Pomoc Centrum powiadomień

Może w qnapie nie ma. Jedno powiem, oprogramowanie qnap to syf pełny niedoróbek.
  2. T

Pomoc Centrum powiadomień

Ja bym szukał w notification. Masz tam mail, messanger, sms.
  3. T

Pomoc Ban na IP przy łączeniu zdalnym przez openvpn po ostatnim updacie

Ludzie to debile. Walą hasła i użytkowników jak popadnie. Wymieniają się. U mnie każdy otrzymuje papier do podpisania o zachowaniu tajemnicy służbowej wraz z konsekwencjami jej złamania. Jest spokój. Poświadczenia windows zawsze są pierwszym miejscem które się sprawdza.
  4. T

Pomoc Ban na IP przy łączeniu zdalnym przez openvpn po ostatnim updacie

Na dzień dobry usunąć poświadczenia na logowanie w windows. Pokaż zasady bezpieczeństwa w zakładce bezpieczeństwo.
  5. T

Pomoc qnap zawieszanie, komputery nie logują się do windowsa

Jestem po rozmowie z producentem, który zalecił mi kontakt z serwisem tam gdzie kupowałem back plane. Serwis zwróci się pewnie do producenta. Tak mi doradzono. Backplane wymieniałem 25.05.2019r. !
  6. T

To mam teraz podłączyć stację monitorującą prąd ?
  7. T

Nie mam tunera. Inne urządzenia działają. Komputery także. Nic innego się nie psuje.
  8. T

Na tej lini jest podpięty qnap, 2x router i jeszcze jakieśurządzenie, którego nie pamiętam. Jest to linia specjalnie pociągnięta pod urządzenia. Inne urządzenia nie ulegają awarii.
  9. T

Może wyjaśnisz swoją wypowiedź ?
  10. T

Support qnapa to dno. Facet mi lakonicznie odpisał na moje wywody, w skrócie. Zwiecha = biegniesz i wyciągasz wtyczke z prądu. Padł mi dysk =uszkodzony backplane. Już raz wymieniałem back plane, co roku mam wymieniać ? Kto za to zapłaci ? Ku..aaaa, znowu back plane, uszkodzony dysk. Dysk...
  11. T

Pomoc TS-231 częste zawieszanie lub restarty

Mam wyjęty dysk, zweryfikuję.
  12. T

A u ciebie co się dzieje ?
  13. T

Mam logi z var\logs uzyskane przez putty. Przejrzałem wszystkie. Maks. zapisy to 24h wstecz. Z czasu awarii nic nie ma. Logi pobrane z poziomu konta admina - dużo więcej ale nie dokopałem się do żadnej historii. Wysłałem ticket do supportu. Ta ostatnia aktualizacja firmware to dramat.
  14. T

Przeglądam pliki kolejno. Jakieś sugestie ? Przejrzałem wszystkie. Dziwne logi są trzymane 1 dzień wstecz!!!! Żadnych starszych wpisów. Te pobrane z qnapa mają tyle wpisów, że ... hoho
  15. T

hmm, spróbuję. Wbiłem się putty po ssh na porcie odpowiednim. Nie mogę znaleźć logów. Dobiłem się do logów, jaki jest edytor do otwarcia ?