Recent Content by totopol

1. totopol

Pomoc Czyszczenie wentylatora - Czy warto ?.

A propos WD-40 i wentylatorów. Swego czasu w czasie wizyty u mechanika, wyszło, że hałasuje mi wentylator od chłodnicy. Mechanik wziął WD-40 właśnie, popsikał łożysko i stwierdził: "Albo go to naprawi, albo zabije". Jeszcze kilka lat ten wentylator przetrwał, więc jest to jakiś sposób na nie :)
  2. totopol

Pomoc HBS 3 i HybridMount z szyfrowaniem

Dzięki za odpowiedzi. A czy jest możliwość odszyfrowania plików zakodowanych przez HBS3 przy pomocy np. rclone?
  3. totopol

Pomoc HBS 3 i HybridMount z szyfrowaniem

Cześć. Chciałbym połączyć działanie dwóch apek z tytułu z szyfrowaniem tzn. HBS3 miałby wysyłać szyfrowane pliki powiedzmy na Dysk Googla, a HybridMount miałby pokazywać je w swoim folderze jako odszyfrowane. Czy idzie tak zrobić? Ewentualnie czy jest coś co takie coś umie. Nie chcę, żeby moje...
  4. totopol

Sprzedam 2 dyski WD RED 4TB

Cena jest za jedną sztukę czy dwie? Czy jest możliwość kupna jednej sztuki? Jak z przesyłką, ewentualnie odbiorem własnym?
  5. totopol

Nowy NAS

Chromecast dekoduje, ale tylko wybrane formaty audio i video. Spróbuj uruchomić film zakodowany Xvid-em lub puścić dźwięk powiedzmy Dolby Atmos, a wtedy procesor NAS-a musi zacząć transkodowanie. W przystawkach z własnym systemem wszystko dzieje się w ich procesorze. Wiadomo, że nie każde...
  6. totopol

Nowy NAS

Chromecast, w każdej postaci, jest tylko "odbiornikiem" sygnału, który musi być odpowiednio dla niego przygotowany (albo film jest skompresowany z użyciem odpowiednich kodeków, albo np. NAS robi to w locie). Jeżeli NAS ma słaby procek, to nie da rady na bieżąco kodować filmu. Nvidia Shield...
  7. totopol

Instruktaż/Tutorial Unlimited Cloud Drive for Plex/Kodi/Emby content with QNAP

A czy ja mógłbym się przypomnieć? Również mogę udostępnić własną bibliotekę :) Mój mail: tryzyko@gmail.com
  8. totopol

Pomoc Program który nie transkoduje.

Niestety SiewcaRyżu ma rację. Mam ten sam model NASa i po wielu próbach dałem sobie spokój z Plexem i Emby i zainwestowałem w Raspberry Pi + KODI. Działa dobrze, chociaż jeszcze czekam na wsparcie dla Dolby Atmos i takich tam bajerów :)
  9. totopol

hello

Hey
  10. totopol

Z pośpiechu zapomniałem podać swojego maila w pierwszym zgłoszeniu:Loser: To jeszcze raz, czy mógłbym dołączyć do grupy? Mój mail: tdolata1@gmail.com
  11. totopol

Czy ja mógłbym też dołączyć do grupy? I drugie pytanie, czy można bezpośrednio z tego dysku odtwarzać filmy przez chromecast? Wtedy obszedłbym się bez Plexa
  12. totopol

Witam

Cześć
  13. totopol

Witam

Hej
  14. totopol

Witajcie.

Cześć
  15. totopol

Cześć Wszystkim!

Cześć