-
Dyskusja kablówka z vectry
A to ciekawostka przyrodnicza.... Hej. Router Archer podłączony pod wejście WAN do technicolour (bridge włączony). Sieć ma taką samą nazwę jak poprzednio przez technicolor. Tylko dwa urządzenia WIFI w domu widzą nowa sieć. Po sprawdzeniu nowe IP jest chyba publiczne (178.235.113.218) Obawiam się...- Trebla1981
- Post #33
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Eee te fritzy to dopiero wynalazki. Ceny kosmiczne najtańszy za 500 i jakieś wifi N.... Już wziąłem archer ax 10. Nie chcę przepłacać a tv mam jedno i chce mieć przez kabel. Syn ma w kompie gamingowym najtańsze WiFi tp linka na USb który obsługuje 2.4ghz. więc i tak nie potrzebuje nie wiadomo...- Trebla1981
- Post #29
-
no nie ma zbyt dużego wyboru a cena ubiquity mnie odstrasza więc wezmę raczej archera, chyba, że ktoś w między czasie zaproponuję mi coś jeszcze.- Trebla1981
- Post #25
-
Kurczę mało nie kosztuję ten ubiquity, a nie nadał by się np Router TP-LINK Archer AX10 AX1500 Wi-Fi 6 Mimo wszystko połowę tańszy. VDR wiem, że nie używałeś ale może po parametrach ocenisz czy będzie odpowiedni?- Trebla1981
- Post #22
-
Panowie cieszy mnie niezmiernie wasze zainteresowanie problemem IP vectry i zagorzała dyskusja, którą rozpocząłem zaledwie 12h po dołączeniu do forum. A myślałem,że zostane zrugany za ignoranckie pytania i brak elementarnej wiedzy w temacie sieci:) W poniedziałek zamawiam router. VDR - ten...- Trebla1981
- Post #20
-
zamelduje:) dzięki- Trebla1981
- Post #17
-
No niestety niewiedzieć czemu przez konto myqnapcloud nie mogłem również udostępniać, ale to jest jakiś inny problem wiec zostawmy to na razie. poniżej adresy moich urządzeń.- Trebla1981
- Post #15
-
Dyskusja Udostępnienie folderu z NAS na zewnątrz bez stałego IP
Czy aby na pewno DynDNS zadziała przy prywatnym IP?- Trebla1981
- Post #13
-
Wielkie dzięki, w miarę wszystko zrozumiałem. Najgorsze jest to, że z problemem zostawiłem syna w domu a ja będe z przyczyn służbowych pare mscy nieobecny (po to też potrzebuję udostpenania tego NASa co do tej pory nie było mi aż tak potrzebne) i będę go naprowadzał zdalnie- myśle, że ogarnie...- Trebla1981
- Post #13
-
Grzenio to co napisałeś to był faktycznie mój pierwotny pomysł tylko Pawlik napisał że jak nie mam publicznego IP to bridge I drugi router i tak nic nie da. Jeśli wiesz coś więcej to proszę podpowiedz. Jestem zielony w tematach sieci i ledwo ogarniam rodzaje IP☹️dzięki za wszystkie porady.- Trebla1981
- Post #10
-
dzięki Pawliko Moje IP to 10.237.85.161. to adres wewnętrzny ( prywatny???). Na razie nie ma mnie w domu i mogę sprawdzić tylko niektóre rzeczy zdalnie przez ebok Vectra.- Trebla1981
- Post #7
-
dzięki, będę cisnął o ten adres od poniedziałku. Szczerze mówiąc nie jestem zadowolony ze współpracy z tą firmą i przeczuwam spory opór materii w kwestii publicznego IP. Swoją drogą co sądzicie o opcji z dodatkowym routerem. Na pewno poprawiłaby się prędkość w domu, bo teraz z tych 600Mb/s to...- Trebla1981
- Post #5
-
Forumowicze proszę pomóżcie. Po zakupie NAS po instalacji i zkonfigurowaniu w domowej sieci wszystko względnie hulało. Problem się pojawił, gdy chciałem udostępnić folder/plik innym znajomym. Linki wysyłane mailem bądź udostępnianie przez komórkę po prostu nie działały. Z tego co ustaliłem to...- Trebla1981
- Temat
- adres bridge router udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 66
-
Witam wszystkich
Bardzo mi miło dołączyć do grona forumowiczów. Jestem świeżym, totalnie zielonym posiadaczem HS 251. Chciałbym to zmienić ASAP aby w przyszłości służyć innym użytkownikom więdzą i pomysłami. Pozdrawiam.- Trebla1981
- Temat
- witam wszystkich
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!