Recent Content by Trebla1981

1. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

A to ciekawostka przyrodnicza.... Hej. Router Archer podłączony pod wejście WAN do technicolour (bridge włączony). Sieć ma taką samą nazwę jak poprzednio przez technicolor. Tylko dwa urządzenia WIFI w domu widzą nowa sieć. Po sprawdzeniu nowe IP jest chyba publiczne (178.235.113.218) Obawiam się...
  2. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

Eee te fritzy to dopiero wynalazki. Ceny kosmiczne najtańszy za 500 i jakieś wifi N.... Już wziąłem archer ax 10. Nie chcę przepłacać a tv mam jedno i chce mieć przez kabel. Syn ma w kompie gamingowym najtańsze WiFi tp linka na USb który obsługuje 2.4ghz. więc i tak nie potrzebuje nie wiadomo...
  3. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

no nie ma zbyt dużego wyboru a cena ubiquity mnie odstrasza więc wezmę raczej archera, chyba, że ktoś w między czasie zaproponuję mi coś jeszcze.
  4. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

Kurczę mało nie kosztuję ten ubiquity, a nie nadał by się np Router TP-LINK Archer AX10 AX1500 Wi-Fi 6 Mimo wszystko połowę tańszy. VDR wiem, że nie używałeś ale może po parametrach ocenisz czy będzie odpowiedni?
  5. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

Panowie cieszy mnie niezmiernie wasze zainteresowanie problemem IP vectry i zagorzała dyskusja, którą rozpocząłem zaledwie 12h po dołączeniu do forum. A myślałem,że zostane zrugany za ignoranckie pytania i brak elementarnej wiedzy w temacie sieci:) W poniedziałek zamawiam router. VDR - ten...
  6. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

No niestety niewiedzieć czemu przez konto myqnapcloud nie mogłem również udostępniać, ale to jest jakiś inny problem wiec zostawmy to na razie. poniżej adresy moich urządzeń.
  7. Trebla1981

Pomoc Udostępnienie folderu z NAS na zewnątrz bez stałego IP

Czy aby na pewno DynDNS zadziała przy prywatnym IP?
  8. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

Wielkie dzięki, w miarę wszystko zrozumiałem. Najgorsze jest to, że z problemem zostawiłem syna w domu a ja będe z przyczyn służbowych pare mscy nieobecny (po to też potrzebuję udostpenania tego NASa co do tej pory nie było mi aż tak potrzebne) i będę go naprowadzał zdalnie- myśle, że ogarnie...
  9. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

Grzenio to co napisałeś to był faktycznie mój pierwotny pomysł tylko Pawlik napisał że jak nie mam publicznego IP to bridge I drugi router i tak nic nie da. Jeśli wiesz coś więcej to proszę podpowiedz. Jestem zielony w tematach sieci i ledwo ogarniam rodzaje IP☹️dzięki za wszystkie porady.
  10. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

dzięki Pawliko Moje IP to 10.237.85.161. to adres wewnętrzny ( prywatny???). Na razie nie ma mnie w domu i mogę sprawdzić tylko niektóre rzeczy zdalnie przez ebok Vectra.
  11. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

dzięki, będę cisnął o ten adres od poniedziałku. Szczerze mówiąc nie jestem zadowolony ze współpracy z tą firmą i przeczuwam spory opór materii w kwestii publicznego IP. Swoją drogą co sądzicie o opcji z dodatkowym routerem. Na pewno poprawiłaby się prędkość w domu, bo teraz z tych 600Mb/s to...
  12. Trebla1981

Pomoc kablówka z vectry

Forumowicze proszę pomóżcie. Po zakupie NAS po instalacji i zkonfigurowaniu w domowej sieci wszystko względnie hulało. Problem się pojawił, gdy chciałem udostępnić folder/plik innym znajomym. Linki wysyłane mailem bądź udostępnianie przez komórkę po prostu nie działały. Z tego co ustaliłem to...
  13. Trebla1981

Witam wszystkich

Bardzo mi miło dołączyć do grona forumowiczów. Jestem świeżym, totalnie zielonym posiadaczem HS 251. Chciałbym to zmienić ASAP aby w przyszłości służyć innym użytkownikom więdzą i pomysłami. Pozdrawiam.